Marzenko, oglądnęłam twoje purpurowe królestwo...c u d o w n e!!!! U mnie odezwało się kolejne "chciejstwo" i będę szukała śnieżnobiałej róży. Muszę zapytać naszych różanych ekspertów, którą najlepiej wybrać.A może ty mi coś doradzisz?
Ja w tym roku pierwszy raz na trawnik sypnęłam Hydrocompex...nigdy nie był taki zieloniutki jak teraz! Super nawóz, że też ja wcześniej o nim nie wiedziałam...człowiek całe życie się uczy...
Buziaki przesyłam
ja bym tam mówiła że żółty z różowym bardzo dobrze się zgrywa
może akurat te żółtki zbyt wysokie to tych róż
no i zamysł ogrodniczki na tą rabatę był inny
ale za oknem mam ogród żółto-różowo-biały sąsiadki i jest bardzo żywo i energetycznie
Macham do Was , odpowiem tylko na kilka postow, gdyz padam
Dzisiaj do zmroku pracowalam w ogrodzie, skończyłam bowiem przedpłocie, wyplewiłam tam chwasty , wymieniłam cześć bukszpanow w obwódkach w podjezdzie, opryskalam rosliny porazone chorobami grzybowymi -amistarem. Moje brzozy maja - jedne - kędzierzawość, a inne zamieranie pedów... Wiśnie i graby brazowieją, zdobniczka nie odpuszcza, opuchlaki wyzeraja nowe liscie rh, grzyb pożera mi kiścienie... WOT i los ogrodniczki z cieżką gliniasta gleba... Ale damy rade.
Dzisiaj przyjechaly od Finki sliczniutkie berberysy green carpet na przedplocie i cudne szalwie nemorosa. Berberysy wkopane, szalwie jutro.
Trawnik udaję, że nie widze....gąsienice wyzeraja mi lisciaste... KUrcze musze poczekac do weekendu aby je opryskac kohinorem czy mospilanem?
Nigdzie nie mogę dostać hydrokomplex... Jutro prawdopodobnie podleję roztworem potasu..
Gabi dziekuje za komplementy. Sama widze jak bardzo sie ogród zmienił pod wpywem forum Lilie i trzytomy pójdą na inną rabate aczkowiek żolta rabata przejdzie chyba metamorfoze tak za rok. Na razie wszystkie zoltki przesadze w jedno miejsce. Jeżówki z rożami fajnie wyglądaja, tam są też posadzone miskanty gracillimus.... I jezówki miały falowac na tle trawek...ale miskanty się w tym zacienionym miejscu nie moga pozbierac...zobaczymy moze znów coś zmienie jesienia. NA razie na tej rabacie czekam na monardy purpurowe, juz startują
Kasiu ja sie chyba z. twoim M zgadzam.... Te ciemne róże są takie szlachetne.
Już wacham ale nie dizisja bo latałam z opryskiem na grzyba. Grzyb zjada mi brzozy i graby w podjeżdzie....
Madżenko, przyleciałam pochwalić żywopłot grabowy. Faktycznie bardzo szybko rośnie. Chciałabym taki, ale nie na całości a z iglastymi łączyć jakos nie bardzo i się zastanawiam. A na różach się w ogóle nie znam, ale ostatnio też sobie kupiłam jakieś angielskie nieznane i ciągle są w doniczkach bo nie wiem gdzie je upchnąć.
Pozdrawiam i ogłaszam że od jutra ma być upał na dłużej!
no widzisz a ja myślałam że to jesień... nie wiem co gorsze
dzisiaj ma nie padać (prawdopodobnie) to psiukne je tylko aż takiej wielkiej lancy nie mam, chyba z drabiny będę musiała...