Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 08:06, 10 lip 2021

Do góry

Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 08:06, 10 lip 2021

Do góry
Jeziorko się znaturalizowało.

Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 08:02, 10 lip 2021

Do góry
Tutaj czasami jemy śniadanie

Mój azyl na wichrowym wzgórzu 08:01, 10 lip 2021

Do góry
Urszulla napisał(a)
Nam się wydaje że jak kupujemy drzewo to na zawsze. A życie tworzy swoje scenariusze. Szkoda tego pogodowego, bo w nim przede wszystkim chodzi o pokrój.

Ula ja już od dawna wiem, że w ogrodzi nic nie jest na wieki. Cały czas są jakieś zmiany, modyfikacje, czasem przez nas czasem przez nature wymuszone.

Gdy na wszystko nie ma się oka to nieraz dziwne niespodzianki się zdarzają. Takie szarłaty opanowały pomidory. Jak bym chciała mieć to pewnie by nic by się nie pojawiało. Niestety one bardzo źle znoszą przesadzanie.

EMuś hoduje sobie swoje papryki
Wędrują to do w szklarni, to do w domu, to na tarasie. A wraz z nimi mrówki, bo w donicy maja gniazdo
W ogródku emerytki 08:01, 10 lip 2021

Do góry
gogo napisał(a)
Okienko i begonie

No, napisałam się wczoraj a burza zrobiła robotę z netem i ciach! Ale dobrze, że dziś prąd i net wróciły

Ale piękne to okno! Uwielbiam takie starocie, szczególnie jak dostają drugie życie Zastanawiam się jakie historie kryją, u kogo były. Na ścianie u Ciebie to okienko wygląda naprawdę świetnie, też myślałam o takim

Te hosty to zjedzone przez ślimaki tak? U mnie jakoś ich nie ma w ogóle..ale może po prostu jeszcze nie dotarły tutaj, u mnie wszystko z opóźnieniem- nawet kwiaty nie kwitną jeszcze, ale widać małe na jeżówkach, wreszcie! Widzę tez u Ciebie przetacznik- powiedz Grażynko, czy trudny do utrzymania? Właśnie wysiałam na rozsadę , zobaczymy co z niego wyjdzie.
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 08:01, 10 lip 2021

Do góry

Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 08:00, 10 lip 2021

Do góry
Natura wdziera się do ogrodu

Mój azyl na wichrowym wzgórzu 07:54, 10 lip 2021

Do góry
KasiaBawaria napisał(a)
Ale nadrobilas cudne te biale orliki.U siebie takich nie moge dostac.

U nas ostatnio sporo ciemierników się pojawiło w sprzedaży. Ostatnio nawet te białe, niskie były w jednym z marketów budowlanych.

Na drzwiach stary, letni wianek.

Ale w korycie przed domem nowe roślinki doszły: hosta, bodziszek czerwony ' Max Frei 'i miniaturowy przywrotnik czerwonołodygowy.

Tego bodziszka dosadziłam jeszcze wzdłuż ścieżki w kilku miejscach, ale na razie malutki i nie widać.

Mój azyl na wichrowym wzgórzu 07:46, 10 lip 2021

Do góry
Kasia1980 napisał(a)
Ale masz pięknie. Prawdziwy azyl.

Lubię ten nasz azyl.

Gdy podrosły drzewa i krzewy to zmieniły się warunki. Teraz jest bardzo dużo miejsc cienistych co wymusza zmianę nasadzeń. Przy ścieżce do śmietnika fajnie już zadomowiły się rośliny. Zmian nie żałuję.
Kokoryczkę wonna 'Variegatum' musze rozmnożyć, bo jest śliczna.

Miejsce wokół dzbanów - nowe nasadzenia zamiast lawendy. Z czasem miejsce stało się bardziej cieniste i ponad 10 letnia lawenda już nie wyglądała dobrze. W tym rogu działki staram się być bardzo konsekwentna jeśli chodzi o kolorystykę.

Te ciemierniki wciąż mają kwiaty.

Za drzwiami do ogrodu... 01:48, 10 lip 2021

Do góry
anabuko1 napisał(a)

Cudne te twoje czosnki.
Ale i dużo ich widziałam w ogrodzie miałaś, masz
Moje duzo ostatnio zlewa powaliła, połamała.I chyba je zetnę do bukietu jakiegoś

Przekwitłych czosnków tylko kilka zostawiłam na rabatach, bo też większa część wyłożona była. Teraz dużo innych kwiatów zdobi ogród. Codziennie coś nowego lub pełniej zakwita, a ja mam straszne tyły w pokazywaniu Wam ogrodu. Ale zdjęcia robię, więc może w urlopie zadbam bardziej o swój wątek!
Przedziwny Ogród 01:32, 10 lip 2021

Do góry
AgataM napisał(a)

No i przyszłaś, zobaczyłaś i obfociłaś Dziękuję Dorotko

Cudnie Agatko u Ciebie! Moc kwiatów, kolorów a zieleń taka soczysta!!! Piękna dekoracja przed domem, półeczka i inne metalowe elementy- ekstra, brawa dla zdolnego syna!!! Śliczne wianki,a na tarasiku milutko byłoby posiedzieć, ale nie za długo,bo rabaty wołają by je chłonąć wzrokiem
Agatko, masz cudne róże i lilie - tych sobie też znów dokupiłam
Czy masz jakąś róże pnącą, która teraz jeszcze obficie kwitnie? Szukam jakiejś na płotek która kwitłaby po Luisie Odier.
Powiedz mi jeszcze czyściłaś czymś kostkę?
Ogród Basi 00:25, 10 lip 2021

Do góry
Joann napisał(a)

Dziękuję Basiu.
Przytuptałam po zdjęcie derenia Doniczka z żurawkami i tują - piękna kompozycja!

Asiu, poszukam jeszcze tego derenia z wiosny gdy kwitł. Teraz wygląda tak, jest tutaj, obok lustra, wisi na nim butelka z feromonem.

Jest jeszcze na str 403 zdj 5,6 kwitnący. I jeszcze na str 430 zdj 23 widać jakie to duże drzewo.
Ogród Basi 23:39, 09 lip 2021

Do góry
basia3012 napisał(a)

To lilie z hortensjami? Bardzo mi się podoba to połączenie, choć nigdy za liliami nie przepadałam. Może czas zmienić zdanie
Ogrodowo zakręcona. 23:37, 09 lip 2021

Do góry

I z wczoraj ,,nadzór budowlany" czuwa

Kamyczki przy przedeptach

Ogrodowo zakręcona. 23:31, 09 lip 2021

Do góry
Dzisiaj dotarło 9 t kompostu, uff, roboty trochę było

Póki co ręczny przerzut, bo przez rosnące zboże nie ma wjazdu od tyłu, tzw. robota goopiego

Ale 2/3 przerzucone
Ogrodowo zakręcona. 23:28, 09 lip 2021

Do góry
Takie cisy 3 lata temu:

i dziś:

Dziękuję wszystkim dobrym doradcom, bo cis, to piękny iglak Szalejemy na jego punkcie ;P

Zaciskowałam się już na maksa
Podwórkowa rehabilitacja 23:27, 09 lip 2021

Do góry
ryska napisał(a)
Jak na młode sadzonki to brunera jest bardzo urodziwa.

Reniu, odwiedziny u Ciebie nie mogą się obyć bez wyszukiwarki i pytań "co to za jedna?" Rarytasy pokazujesz. Zakupy piękne. Tawułka Vision in red ma nawet czerwone pędy? Biała szałwia u Ciebie bardzo mi się podoba. A dla takich zakątków jak na zdjęciu warto zadbać o cień na działce Kiwi jestem bardzo ciekawa. Pozdrawiam!
Ogród ponad miarę - czyli trudne początki 23:27, 09 lip 2021

Do góry
Śliwa Pissardi z połowy maja

I teraz. Trochę się zagęściła. Wyrównaliśmy ją po bokach i z góry. Zastanawiam się czy jej nie poprzycinać jeszcze od dołu, jak myślicie?

Ogród w remoncie 23:26, 09 lip 2021

Do góry
Margerytka40 napisał(a)
Co by zupełnie nie wypaść z obiegu trochę fotek lipcowych

Posiałam trawiastą ścieżkę na leśnej części. W końcu

Pomyśleć, że chyba jeszcze wiosną chodziło mi po głowie dosadzić jeszcze dereni pomiędzy rosnące już. W tym roku bardzo skoczyły i do góry i wszerz. Wiosną dostały koński obornik

Trochę z różanki
Róże kończą już niestety, dosadziłam tam jeszcze więcej kuklików i kocimiętek niskich oraz goździków krwistych.

Asiu, zaglądam i podziwiam twoje już bogate rabaty.
No pięknieje ci ten ogród w oczach
Ogród Basi 23:25, 09 lip 2021

Do góry
basia3012 napisał(a)

Basiu, pięknie
Ach te lilie
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies