Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ptasi gaj

Ptasi gaj

ElzbietaFranka 23:33, 11 paź 2021

daszum napisał(a)
Do mojego ogrodu również dotarł przymrozek

Róże nadal kwitną, ale hortensje zbrązowiały.
Nie podobają mi się teraz hortensje Vanille Fraise, zrobiły się takie ponure, muszę je obciąć.
Pozostałe są lekko brązowe, na razie je zostawię.
Kwiaty z zeszłego roku obcięłam dopiero wiosną.

Dzisiaj było u nas nawet cieplej niż wczoraj nie było wiatru.
Teraz na term +8 stopni przymrozki nie będzie.

U mnie róże też kwitną im takie przymrozki nie szkodzą do -3 stopni.
Ja to nigdy kwiatów nie obcinalam, ale w zeszłym roku tak wiatr wiał, że fruwały wszędzie i chyba w styczniu zaczęłam przycinać. Zobaczę jak będzie wiać to przytne.
Jeszcze mam trochę robótek porządkowych. Pojadę to dokończą będzie mniej wiosna.
ElzbietaFranka 22:02, 12 paź 2021

Byłam dzisiaj u ogrodnika popatrzeć i znowu kupiłam Marcinki i rozchodniki na skalniak i krzaczek jest piękny.

Przepiękny kolor lisci

A to dzisiejszy spacer córka Mają

hankaandrus_44 22:17, 12 paź 2021

No najgorsze te późne zakupy, nie wiadomo, czy je wysadzać, czy czekać do wiosny.
Dobrze, że zaliczyłaś spacer, córa dorodna, ja swoimi się nie chwalę, przy wnukach udaję herodkę, a przy dzieciach już widać upływ czasu.
daszum 22:45, 12 paź 2021

Ela dzięki spacerom z Mają dbasz o zdrowie i kondycję.
Maja to bardzo fajna dziewczyna

Ja codziennie spaceruję z moim jamnikiem.
Jamnik ma krótkie nóżki i ja mam krótkie nóżki więc nasze spacery trwają godzinę, max półtorej. Od czasu do czasu spacer trwa kilka godzin,gdy jamnik idzie odwiedzać lisie nory
ElzbietaFranka 00:09, 13 paź 2021

daszum napisał(a)
Ela dzięki spacerom z Mają dbasz o zdrowie i kondycję.
Maja to bardzo fajna dziewczyna

Ja codziennie spaceruję z moim jamnikiem.
Jamnik ma krótkie nóżki i ja mam krótkie nóżki więc nasze spacery trwają godzinę, max półtorej. Od czasu do czasu spacer trwa kilka godzin,gdy jamnik idzie odwiedzać lisie nory

Danusiu tylko po płaszczyznach chodzę. Nogi mam wychodzone idę równo z eM jeszcze on nieraz zamna pomyka. Pod górkę tylko sapie.
Wczoraj zrobiłam ponad 17 tys kroków. Tak codziennie robię ok 15 tys. Jak jestem w Wawie. Na działce też pewnie tyle robię bo czegoś zapomnę to lecę po kilka razy w jedno i to samo miejsce.

Tak Maja bardzo fotogeniczna jaka minę by nie zrobiła to dobrze wychodzi. Schudła trochę to portki znowu wchodza. Nie to co ja.
Oj Danusiu dbamy o nią. Różnie dzieciaki mają widzę to prawie codziennie.
ElzbietaFranka 00:10, 13 paź 2021

Skopiowałam podwójnie więc skasowałam i wstawiam pięknego klona

Martka 06:49, 13 paź 2021

Zakupy to istne poprawiacze humoru. Fotergrilla pięknie się przebarwia, a na wiosnę zwabi owady. Spacer z córką pośród kolorowych liści - bezcenne chwile  
beamilusia 10:45, 13 paź 2021

Witaj Elu. Spacery z córką to czas spędzony z korzyścią dla Ciebie i córki. Zakupy zawsze poprawiają humor.
Podziwiam Twoje dęby błotne. Właśnie pozbyłam się jednego ogromnego iglaka i zastanawiam się, co wsadzić w wolnym miejscu, może właśnie takie dwa dęby. Lepiej by było trzy, ale miejsca za mało mam. Pozdrawiam serdecznie.
ElzbietaFranka 12:40, 13 paź 2021

Dzisiaj znowu byłam po drodze u ogrodnika zakupiłam Marcinki 2 szt podobno niskie ale nie wierzę. Wszyscy sprzedają bez nazw Marcinek to marcinek.
U Kasi Bawarki mi się podobają Marcinki.
Adela 13:07, 13 paź 2021

Elu, fajnie, że spacerujecie razem. Ja nie mam z kim za mężem nie nadążam i on woli rower. Okolice mojego domu są nieatrakcyjne. Szlifowanie garbatych chodników nie cieszy.
Aż się boję tego martwego okresu. Bo siedzenie w domu to tylko dodatkowa warstwa tłuszczyku, którego i tak mam w nadmiarze
Marcinki są urokliwe Chciało by się mieć tyle kwiatów w ogrodzie, żeby zawsze coś kwitło. Wszystkiego jednak mieć nie można, jak się ma dwie ręce.