Byłam w tej szkółce polecanej przez Kasię. Dzięki za namiar! Jest zaraz przy drodze na Rzgów, w miejscowości Gospodarz, przy skręcie na miejscowość Guzów i Prawda. Spora! Same byliny, trochę tujek. Cisów brak

I większości tego co chcę ostatnio też nie było (róże angielskie, konwaliki, carex siderosticha variegata, przetacznik, szałwia omszona biała).
Ale kupiłam i tak kilka sadzonek, wydałam wszystkie pieniądze jakie miałam w portfelu (zaskakująco dużo wydałam na poczcie i kilkadziesiąt zł tylko mi zostało w portfelu...)
Krysiu nie kupilam Ci Twoich traw

Pennisetum byla tylko czerwona (nie zimuje zbyt specjalnie, raz mialam i przemarzla, tylko do pojemnikow ewentualnie) - i do tego po 20 zl

Byla jeszcze mała Hameln, ale nie wiem czy chcesz taką odmianę? Jak chcesz to popatrz sobie jak wygląda, podjadę raz jeszcze (nie mam tam daleko z przedszkola Gabi). Red Baron była, ale nędzne kilka ździebełek i po 12 zł

Więc nie kupiłam - jak chcesz kupię, ale wydaje mi się że drogo za marną sadzonkę... Szkoda nie wzięłam aparatu, zrobiłabym Ci fotki, ale liczyłam że kupię...
Żurawek mieli całe mnóstwo, i host - po szklarni dla jednych i drugich

Sprzedająca jest Ukrainką i słabo się zna, ale dogadać się można. Minusem jest że rośliny nie są opisane - kupiłam 2 hosty i żurawkę, ale nie wiem jakie

i pani też nie wie, wie tylko że to funkia i żurawka
Jutro zrobię fotki - lilie w donicy przy wejściu kwitną na całego, no i nowe zakupy znów pod płotem czekają