Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród długi 12:21, 08 lip 2021

Do góry
Moje Nigry przycięte pierwszy raz, dość mocno.

Teraz wyglądają tak.

Cięłam wszystkie krzyżujące gałęzie i mocno skracałam wystające gałązki. Bardzo jestem ciekawa ich wyglądu w kolejnych latach. Będę dążyć do maksymalnego zagęszczenia drzew. (Chyba, że donice mi eksplodują)
Podwójna natura bliźniaka w ogrodzie... 11:44, 08 lip 2021

Do góry
Agi2006 napisał(a)

Ale ładny dom, ogród i taras. Wszystko mi się u ciebie podoba Witam się, muszę częściej do ciebie zaglądać
Zacisze Alicji 11:37, 08 lip 2021

Do góry
Trochę koloru...

że
Zacisze Alicji 11:37, 08 lip 2021

Do góry
W końcu zakwitła katalpa...

Blaski i cienie nowego życia 11:05, 08 lip 2021

Do góry
U mnie jak zwykle dużo sadzonek, przede wszystkim dla swoich potrzeb: pęcherznica kalinolistna, tawułki Golden Princess, miodunka od Sylwi, dziewanna, trzmielina białozielona. Ale zawsze dla koleżanek też muszą być: bodziszek, werbena a hastata, dziewanna, owies wieczniezielony.

Na Edenkowej szaleństwo innych roślin, bo Edenki już w fazie pojedynczego kwitnienia i w większości wycięte puszczają nowe pędy

Lawenda na kamieniach i beznadziejnych warunkach szaleje a tam gdzie ja robić za obwódkę marna...Dobrze źe w zeszłym roku dosadziłam sesslerię

Polubiłam zeszłoroczne róże marketowe NN pachnidełka. Miały być pnące a są okrywowe co mi bardzo pasuje. Mam tam krzesełko bo fajnie czasem przysiąść w tym słodkawym zapachu. Jedna liliowa a druga biała

WNIOSKI: Moje zbieractwo widać na fotkach ale nie przekłada się to jeszcze na piękno ogrodu. Czas rozmnażać i uporządkowywać rośliny. Kolejna 5- latka zejdzie o ile dam rady ze zdrowiem, bo ten rok jest masakryczny. Choć sadzonki robię pomimo potwornego bólu mięśni albo jakby na przekór niemu.
Zacisze Alicji 10:57, 08 lip 2021

Do góry
kasiek napisał(a)

Matko co za widoki, muszę kiedyś zrobic taki staw... Jest przepięknie i bardzo w moim klimacie

Kasiu! Dzięki! Cieszę się, że Ci się podoba. U mnie straszny busz, mocno wszystko zarośnięte, łącznie ze stawem, trzeba powycinać liście grzybieniom, bo już się wypiętrzyły i nie widać kwiatów. Pozdrawiam!
Blaski i cienie nowego życia 10:51, 08 lip 2021

Do góry
Żółć w oczekiwaniu na liliowce, które zwlekają okropnie

Z innych ciekawostek: hortensja którą od 2 lat wyprowadzam żeby była na pniu

Anabelkowa, niestety proszę pominąć wzrokiem szmatę bo tu jeszcze ogrom pracy czeka. Do tego czasu ukorzeniam Anabelki ze swoich patyczków

Szałwia kupiona z dziewczynami O. Oczywiście natychmiast zjedzona przez ślimaki poszła do donicy w nadziei źe puści listki i będzie kwitła do jesieni
Blaski i cienie nowego życia 10:45, 08 lip 2021

Do góry
Trochę z nudów i lenistwa w upalny dzień oraz poszukiwaniu kolorów w ogrodzie zrobiły mi się tematyczne w kolorach kolaże. Planowany był jeden ale trochę się nazbierało

Fiolety i biel

Róż i bordo
Doświadczalnia bylinowo-różana 10:39, 08 lip 2021

Do góry
Anda napisał(a)

Podziwiam i podziwiam Twój ogród i nie mogę przestać. Zacytowałam akurat te zdjęcia, ale właściwie to wszystko chciałoby się zacytować, bo wszystko piękne.
Zdjęcia róży w donicy zachwycające, róża taka delikatna, subtelna, cudna.
W ogóle wszystkie Twoje róże, kompozycje na rabatach (upychane kolanem, hi, hi), łączka przecudnej urody, wszystko zasługuje na uwagę. I w końcu gilenia, od dawna na mojej liście, zdjęcia potwierdzają, że warto ją mieć w ogrodzie.
Dziękuję za wspaniałą ucztę dla oczu i duszy.
Ogród z koniczynką 10:16, 08 lip 2021

Do góry
W tym sezonie nastąpił ostróżkowy szał...
Sezon 2017 u Hanusi 10:11, 08 lip 2021

Do góry
No i niech tam, te kółka sobie kręcą. Nam to wisi, jak mówią młodzi, Ważne, żeby pokazać, że nie mając pola, można mieć własne ziemniaki w wiadrze, albo sałatę w doniczce. No i cechę pomysłowego Dobromira. Któremu się coś chce.

Dopóki nam jeszcze czegoś się chce, nie zginie nasz naród we mgle.

Udanych czwartkowych obiadków w ogrodzie.

Nasz przydomowy ogródek 10:03, 08 lip 2021

Do góry
Piękne odmiany cynii "wyhaczyłeś'' Takiej krzaczastej nie spotkałam. A może to jakiś nowomodny rarytas?

Dobrze, że jesteśmy podobnego odczucia. My jeszcze pamiętamy powojenne czasy i siermiężne nasze bytowanie. Nie mówię już o rodzicach, co to musieli wszystkiego się chwytać, byle rodzinie zapewnić nie tylko wikt, ale i zabezpieczyć przyszłość.
No i było, nie było, nie mieliśmy wojny przez 75 lat. Wojny niszczącej kraj i ludzi. Musimy o tym pamiętać, bo to są korzyści niewymierne. Życie w pokojowej egzystencji warte wszystkiego.

Teraz moja jedyna walka, to walka z chwastami, i cieszy mnie to, bo kompostu w skrzyni przybywa, i nech tak trwa. Deszczu Wam życzę. U mnie padało, więc spieszyć się z podlewaniem nie muszę.

Miłego dnia.

Ogród do odnowy 09:58, 08 lip 2021

Do góry
Kasia_CS napisał(a)

O kurcze, ale to urokliwe miejsce! Mnie i tak pozostaje podziwianie żółci u kogoś i co najlepsze mi się podoba!! A u mnie nijak mi nie leży - czasem coś się samo wysieje i zostawię, ale świadomie niczego w tym kolorze nie sadzę.

Sama wiesz, że to sprawa kamery

Teraz zgrzytają mi amaranty firletki, ale lada chwila zakwitną jeżówki i znowu kolory będą wściekłe. Na razie kombinuję z jednym żywym kwitnącym na jasnoniebiesko przetacznikiem i fioletowo-amarantowo-białymi floksami gdzie je posadzić w końcu. Czekam na kwiaty reszty floksów bo skleroza nie pozwoliła mi zapamiętać dokładnie kolorów

Początkującego ogrodnika kawałek trawnika ;) Ogródek Kasi 09:51, 08 lip 2021

Do góry
Kasia_CS napisał(a)

Jak mnie cieszy, że ta piękna malwa przetrwała i kwitnie na dodatek
April podbija las... 09:35, 08 lip 2021

Do góry
April napisał(a)
Hosty Fire & Ice plus dzwonki. Moje ulubione połączenie. Za chwilę dojdą też niebieskie floksy.

Wcale Ci się nie dziwię Świetnie to wygląda
Przerabianie ogródka pod swój gust 09:34, 08 lip 2021

Do góry
KasiaBawaria napisał(a)

Eddie i komenda : sprzatamy haha chyba cos zle zrozumial

Jaki malutki piesek

Gdyby kot do pudła wlazł bym zrozumiała
Ogród kwiatowy 09:27, 08 lip 2021

Do góry
Kokesz napisał(a)

ta róża to Angela? Jesli tak, to coraz bardziej mnie przekonuje, mimo, ze unikam tego kształtu kwiatów

Zachwyty pozostawiam, fajnie Reniu sfociłaś ogród - jest przepiękny!!
April podbija las... 09:25, 08 lip 2021

Do góry
April napisał(a)

Różanka ładna tylko z jednej strony. Wewnątrz są róże Eden Rose i nie ma o czym gadać...

oj jak ja lubię to miejsce różane zboczenie

Hosty fire and ice mają takie przyciągające oko kolory - mega kontrast - fajnie to wygląda w masie przełamane tym fioletem
Ogród do odnowy 09:11, 08 lip 2021

Do góry
Gosiek33 napisał(a)

O kurcze, ale to urokliwe miejsce! Mnie i tak pozostaje podziwianie żółci u kogoś i co najlepsze mi się podoba!! A u mnie nijak mi nie leży - czasem coś się samo wysieje i zostawię, ale świadomie niczego w tym kolorze nie sadzę.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies