Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z koniczynką

Ogród z koniczynką

sylwia_slomc... 20:26, 01 lis 2021

No powiem Ci, że jestem pod wrażeniem tempa w jakim powstała ta nowa rabata, ale z góry widać, że wpasowała się super Ja bym ją jeszcze w prawo pociągnęła patrząc z góry, ale rozumiem, że zależało Ci na symetrii. A co tym razem skłoniło Emusia? Pokazałaś Mu co napisałam czy jak?
Rumianka 20:53, 01 lis 2021

Ewa777 napisał(a)
Elisko, pięknie wygląda ogród jesienny. Podziwiam nową rabatę i jestem w szoku, że tak szybko zadziałałaś. Myślałam, że tylko wytyczysz nową rabatę, a tu już obsadzona i gotowa

Ewa, ja lubię szybkie akcje, rach, ciach i po robocie, ale ponoć pośpiech wskazany przy łapaniu pcheł...
Rumianka 20:56, 01 lis 2021

Ania111 napisał(a)

Witaj Elisko ,

Jestem troszkę do tyło z forem ,
ale rabatka wyszła super ,
Zimą cofnę się głębiej w wątek

pozdrawiam

Dzięki w imieniu rabatki, narazie sadzę na niej to co mam pod ręką, a dosadzać będę wiosną, bo wówczas tyle dobroci czeka w ogrodniczych, że ręce same rwą się do zakupów...
Rumianka 21:11, 01 lis 2021

sylwia_slomczewska napisał(a)
No powiem Ci, że jestem pod wrażeniem tempa w jakim powstała ta nowa rabata, ale z góry widać, że wpasowała się super Ja bym ją jeszcze w prawo pociągnęła patrząc z góry, ale rozumiem, że zależało Ci na symetrii. A co tym razem skłoniło Emusia? Pokazałaś Mu co napisałam czy jak?

Oczywiście, że mu przeczytałam Twój wpis, najpierw nic nie powiedział, ale po niedługim czasie zgodził się, chociaż miałam wrażenie, ze przychodziło mu to ciężko...
A jeżeli chodzi o tę symetrię, to nie mogę wyzbyć się jej przez całe życie...
jestem spod znaku bliźniąt i cokolwiek robię, to od razu myśli są dwie, czasem dobra i zła, ale też czasem są od razu zgodne. Może głupio to brzmi, ale coś w tym jest, mam po prostu chyba dwie natury. A Mama zawsze mi mówiła, że śmiech i płacz mam koło d..y.
Sylwia, rabata na razie jest w tej postaci co na fotkach, ale czasu do wiosny zostaje sporo i może przyjdą inne przemyślenia, to kształt wówczas może się zmieni. My ogrodnicy tak przecież mamy, że przerabia się coś po kilka razy, aż do pełnego zadowolenia... Nie jest to złe, bo przecież nikogo nie krzywdzimy, a jedynie fundujemy sobie więcej roboty.
Alija 21:17, 01 lis 2021

Rumianka napisał(a)
Zaczęłam obsadzać,,, wzdłuż przejścia są pierwiosnki, na rabacie mahonia i będzie jeszcze suchodrzew, w rogach rabaty przesadzone kloniki Ginnala już zgubiły liście, na brzegach trawki - kostrzewa sina, a brzeg rabaty od strony ławki będzie tawuła japońska, bo pięknie się przebarwia.

Ale świetną rabatkę wykombinowałaś, super! Bardzo mi się podoba, gratuluję.
Rumianka 13:23, 02 lis 2021

Od strony ławki dosadzilam tawułę japońską. A przy przejściu iglaczki, zapomniałam nazwę. Pozostało wysypać korę i do wiosny niech rabata czeka na jeżówki.
Rumianka 13:26, 02 lis 2021

Alija napisał(a)

Ale świetną rabatkę wykombinowałaś, super! Bardzo mi się podoba, gratuluję.

Dzięki, chciałam jeszcze wysypać korę ale deszcz mnie przepędził.
Rumianka 16:41, 02 lis 2021

Jeszcze nie skończyłam a już powiekszylam. Dodałam jedną płytę i poszerzylam całość.
malgorzataka... 17:37, 02 lis 2021

Widzę ze poszłaś za ciosem--Żon pozwolił na paluszek a Ty wziełaś całą łapkę.
Pięknie wyszło bez dwóch zdań.
Joku 19:10, 02 lis 2021

Ha, ha, ha . Co za trawy posadziłaś?