Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "GARDENARIUM"

Życzenia na Boże Narodzenie i Nowy Rok 2018 / 2019 12:15, 21 gru 2018

Do góry

Drodzy moi, zbliżają się Święta Bożego Narodzenia oraz Nowy Rok 2018. Starym zwyczajem rozpoczynamy ten czas życzeniami.

Aby kolejne dni były wspaniałe, w atmosferze wzajemnej życzliwości, spokojne, pełne nadziei i spełnionych marzeń.
Dużo zdrowia Wam życzymy i wytrwałości. Nagrody po ciężkiej pracy, chwili odpoczynku i wytchnienia.
Aby ogrody Was cieszyły i wszystko się udawało. Czy czeka nas wszystkich pracowity rok? Na pewno, bo ogrodnicy są pracowici.
Nie dajmy się zwariować i pracujmy z przyjemnością.

Czego Wam i sobie życzymy na Święta i na Nowy Rok 2019.

Danusia, Witek, Michał - stała ekipa Ogrodowiska.

Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 00:06, 21 gru 2018

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Wszystkie piękne, ale ta najpiękniejsza do suszenia na bukiety.
Kocham ostróżki, ale u mnie takie miernoty rosną mimo dobrej ziemi
nie wiem od czego to zależy.
Mam ogród a kupuję ostróżki na bazarze do suszenia.
Wianki, dekoracje wyłącznie na Boże Narodzenie 00:03, 21 gru 2018

Do góry
Gardenarium napisał(a)
A ten spokojny, naturalny

Danusiu, a te zielone "jabłuszka" to co to jest?
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 23:53, 20 gru 2018

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Wianek poprawiony.

Był, a jest Który lepszy? Moim zdaniem - obecny. Dołożyłam różu, czerwieni, pomarańczu, zieleni. I jabłuszka zieloniutkie. W donicach tzw. "wiechcie" z bombkami i eukaliptusem oraz farbowanymi na burgundowo jagodami.

Obmiotłam z grubsza świeczki do latarenek z odzysku wstawiłam, w święta przyjedziemy z ławką, to sobie choć chwilę posiedzimy nad wodą
Na poduszce oczywiście.

Wszystkie ładne. Na tle szarego domku ładny kontrast. Czy ten domek ocieplony można tam przeżyć w zimie? Co zrozumiałam, dojeżdżacie tam Państwo.

My też dojeżdżamy i nawet zimą siedzimy nad oczkiem gdyż ryby widać pod lodem jak powoli pływają. Teraz trochę śniegu napadało na lód wiec ich nie widać ale po tym pierwszym mrozie to lód był przeźroczysty.
Oglądałam relację z budowy basenu (stawu), miałam pytanie, ale nie pamiętam już o co mi chodziło muszę jeszcze raz zobaczyć to sobie przypomnę.
Ma Pani tysiące gadżetów w ogrodzie u mnie tego właśnie brakuje. Wybieram się od dawna na Koło i nie mogę dojechać. Może w przyszłym roku mi się uda coś zorganizować.

Pozdrawiam

Egzotyczna wyspa na Podkarpaciu 23:01, 20 gru 2018

Do góry
AgataM napisał(a)
WOW!!!!!!!! Ależ Ty jesteś zdolniacha Cudnie

A dzięki choć tyle w domu się nacieszę bo zawsze robię dekoracje po weselach

Gardenarium napisał(a)
Odhaczyłam wcześniejsze zdjęcia ze stroikiem, a teraz obejrzałam resztę A ja poprawiałam wianek w pokazowych

Widziałem wianek cudo wyszedł fajnie ze zaglądasz

GorAna napisał(a)
To jeszcze nie koniec?
Piotrze , nieoczywiste te zestawienia kolorystyczne.
W takiej atmosferze , to tylko świętować

No nie koniec nie jeszcze trochę tego mam ale cierpliwość popłaca

Basilikum napisał(a)
wow ale zaszalales
czestuje sie ciasteczkiem i uciekam
przylece na dalszy ciag

Smacznego i zaglądaj czasem

Sebek napisał(a)

Tą druga bym Ci porwał Ale za każdym razem jak je biorę w dłoń to odkładam - drogie są straszliwie A za cene jednej lecę za mieisac do Londynu na weekend I coś czuje, ze zawsze wybiorę bilet

No drobie ale na lata są zawsze
Ale posiadam tych srebrnych 7 i mam jeszcze kremowych z 6 szt i jakieś inne
Coś jeszcze, coś więcej... 22:11, 20 gru 2018

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Sebku, jak duży masz balkon, bardziej mnie interesuje szerokość. Michał ma dwa balkony, ale wąskie Ustawiłeś jakieś mebelki?

1,5x3 m Wiec stolik i dwa krzesła idealnie weszły w jeden róg - a miejsca dalej jest dużo
Mój ogrodowy pamiętnik 21:50, 20 gru 2018

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Absolutnie tylko małe rośliny odpadają, to co zaproponowałam to nie są wielkie drzewa i muszą być w ogrodzie, stworzy się mikroklimat, odpowiednie proporcje, kolory. Imperata da radę, ona ma rozłogi, trzyma skarpę.

Na płocie żadne tam tuje za niskie są na to miejsce gdzie u sąsiada wystaje jakieś koromysło
Świerki możesz trzymać na metrze szerokości odpowiednim cięciem, ale serbskie generalnie nie są szerokie.

Migdałka nie sadź, nie warto, choruje a jeszcze nisko szczepiony to nie.

Z dużych drzew to mam tylko te 7 śliw. Owocują co drugi rok tak, że śliwkami obdzielam pół okolicy .
Klony palmowe na razie małe i doszedł grujecznik. Wiśnię mam tylko Kojou-no-mai ale ona wolno rośnie. No i jeszcze wierzba Hakuro-Nishiki i wiąz Geisha - na pniu to nie urosną .

Migdałka posadziłam w 2017 r. Do tej pory nie chorował ale zdaję sobie sprawę, że jak coś złapie to trzeba będzie go usunąć.

A i w tym tym roku miałam pomysł, żeby kupić glediczję Sunburst albo metasekwoję Goldrush (dlatego, że żółte ). Ale nie kupiłam więc jak widać faktycznie boję się drzew .

Pomysł ze świerkami bardzo mi się spodobał (mojemu mężowi też - wreszcie choinki posadzimy ) ale my tam mamy tylko 2,5 m szerokości od kostki do skarpy - nie będzie to za mało miejsca? I czy ja je gdzieś dostanę? Chyba ciężko je kupić, prawda?

Wiśnie kuliste zawsze mi się podobały. Muszę poszukać w szkółkach wiosną. Bardzo dziękuję za fajne pomysły.

To koromysło to dzieło sąsiada sprzed miesiąca. Najpierw postawili tylko garaż murowany, ładnie otynkowany. A potem z odpadów, które im zostały właśnie TO. Ale co zrobić. Nie ma się na to wpływu. Zawsze mogło być gorzej . Najpierw wyglądało to tak:

A potem dorobili własnie to. Jest to wysokie więc trudno czymś zakryć.

A czy widzieliście gdzieś takie wielkie tuje (widać je w prawym górnym roku pierwszego zdjęcia)?

Zdjęcia Roku 21:24, 20 gru 2018

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Kochani...to już jest koniec...nie ma już nic...jesteście wolni...możecie iść...

Zdjęcia Roku 20:13, 20 gru 2018

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Gdzie Ty ciągle łazisz...smaczny bigos tu dają...pospiesz się , bo zabraknie...

Zdjęcia Roku 20:02, 20 gru 2018

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Używaj dziewczyno, puki żeś młoda....

Zdjęcia Roku 19:09, 20 gru 2018

Do góry
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 18:50, 20 gru 2018

Do góry
On taki siny się wydawał. A róż w ogóle na zdjęciu, to nie był róż, tylko jakieś bure kolory.
Mój ogrodowy pamiętnik 18:46, 20 gru 2018

Do góry
Nowa12 napisał(a)

Pięknie to jest wymyślone.
Tylko ja się strasznie boję większych drzew. Podobają mi się bardzo ale jedyne co wymyśliłam to tego judaszowca na płaskiej części.
Nawet migdałka kupiłam nisko szczepionego .
Imperata super bo jeszcze jej nie miałam a zawsze chciałam mieć. Czy ona da radę na skarpie?
Myślałam żeby na dole (tam gdzie ozdobny płot ) dać znowu tuje np. golden szmaragdy ale te świerki to byłby dobry pomysł. Mój mąż by się ucieszył. On uwielbia iglaki. Czy one rosną szeroko?
Miskanty by mi się też podobały.
I te wiśnie kuliste...
Myślałam, żeby jak zwykle dać niskie rośliny ale przekonujesz mnie do tych większych .

Absolutnie tylko małe rośliny odpadają, to co zaproponowałam to nie są wielkie drzewa i muszą być w ogrodzie, stworzy się mikroklimat, odpowiednie proporcje, kolory. Imperata da radę, ona ma rozłogi, trzyma skarpę.

Na płocie żadne tam tuje za niskie są na to miejsce gdzie u sąsiada wystaje jakieś koromysło
Świerki możesz trzymać na metrze szerokości odpowiednim cięciem, ale serbskie generalnie nie są szerokie.

Migdałka nie sadź, nie warto, choruje a jeszcze nisko szczepiony to nie.
Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 18:43, 20 gru 2018

Do góry
Inaczej nie będzie, bo ta sama kolorystyka, hortensje też podobne, a tylko będzie prosty kształt?

Narysuj ten teren i przedłuż na to co jest. Po zdjęciach nie można się zorientować gdzie to ma być. Ja nie wiem
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 18:37, 20 gru 2018

Do góry
Rozwichrzonej - o to to... ona jest rozwichrzona, bo ciągle wieje.
Wianki, dekoracje wyłącznie na Boże Narodzenie 18:34, 20 gru 2018

Do góry

Wianki, dekoracje wyłącznie na Boże Narodzenie 18:33, 20 gru 2018

Do góry
A ten spokojny, naturalny

Wianki, dekoracje wyłącznie na Boże Narodzenie 18:33, 20 gru 2018

Do góry

Wianki, dekoracje wyłącznie na Boże Narodzenie 18:32, 20 gru 2018

Do góry
Wianek poprawiony.

Był, a jest Który lepszy? Moim zdaniem - obecny.

Egzotyczna wyspa na Podkarpaciu 18:28, 20 gru 2018

Do góry
Odhaczyłam wcześniejsze zdjęcia ze stroikiem, a teraz obejrzałam resztę A ja poprawiałam wianek w pokazowych
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies