Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "ElzbietaFranka"

Miłkowo - sezon 2016-2022 21:16, 03 cze 2019

Do góry
Milka napisał(a)

Ale mi klina zabiłaś
Myślę, że chyba po 6, dokładnie nie pamiętam, bo ona już tak dawno u mnie. Kwitnie teraz i zabójczo pachnie. Po przesadzeniu tak może być, moją też chciałam wywalić, ale nie udało się i wtedy zakwitła. Pogrozisz swojej palcem, to może ruszy
Chwasty rosną najszybciej. Faktycznie po deszczach super, ale już znowu sucho, tak średnio mam zadbane, ale w tym kwieciu to ginie, dzięki kochana i buziaki

Mam 4 szt hortensji pnących te cholernice od 4 lat nie kwitną wczoraj zauważyłam u jednej jeden kwiat. Ja dziękuję za takie pnącze. Mam 3 szt o lisciach zielonych a 1 szt o liściach posrebrzanych. Ta została przesadzona i zaczyna odrastać.
Też straciłam cierpliwość i jeszcze daję im szansę w przyszłym roku jak nie zakwitną to je przesadzam do słońca. Wszędzie takie piękne a u mnie siedzą w ziemi i zaledwie 20 góra cm wzrostu. Mają szansę bo je dobrze obornikiem w tym roku potraktowałam i podsypałam nawozem do hortensji.
Tak sobie teraz myślę, że może ziemia nie kwaśna muszę zbadać.

U nas dzisiaj skwar się lał z nieba. Niby mokro, ale jak tak będzie 2-3 dni znowu będzie susza. Chwasty rosną na potęgę. Idę na obchody wyrywam idę za 3 godz. znowu są. Mam już mniej więcej wypielone, jeszcze tylko skalniak bo tam brzozy już się rozsiały sa za maleńkie aby je usuwać bo się urywają więc muszę jeszcze z tydzień poczekać. Gorzej ze skrzypem.Nasypałam w tym roku dużo wapna i tak wyrasta. Więc najpierw pielę a później pędzelkuję skrzyp. Urywać nie ma sensu bo z jednego urwanego skrzypu wyrasta jeszcze więcej.
Jak ten skrzyp mógł zostać pod ochroną przecież tego chwastu nie da się wytępić.
Miluś każda fotka na wysokim poziomie i zawsze piękna.

Pozdrawiam

Ptasi gaj 10:15, 03 cze 2019

Do góry
danuta_szwajcer napisał(a)

Piękny ten zakątek Najbardziej lubie ogród o poranku takim wrecz świcie Dużo sadzisz Elu a to tez duzo czasu zajmuje nawet to sadzenie. Roze masz mocno zapączkowane, chyba dobry rok na róze byle tylko grad omijał. Pozdrawiam U Was juz tez taki upał?

U nas bardzo gorąco upał. Słoneczne poranki najładniejsze jak rosa wszędzie od trawy oo rośliny.
Ten zakątek jeszcze w zeszłym roku bardzo zaniedbany to jest lewa strona a poniżej prawa. Poranne przebłyski słońca wyglądają ładnie i ten chłód pod drzewami.
Rabata pod sosnami więc dużo igliwia spada. Bardzo lubię tutaj zaglądać, rodki, funkie, swiecznice i tawuły arendsa, cisy, w tym roku posadzilam rudbekie i żurawki. Bluszcz płozy się po ziemi i drzewach dobry efekt

Ptasi gaj 09:15, 03 cze 2019
Do góry
ElzbietaFranka napisał(a)

Monika szczęśliwa na przysłowiowe 5 minut. Lubi jeździc samochodem i od razu chce wracać. Co sobota i niedziele wycieczki jej robi po Mazowszu w Radomiu są co drugą niedzielę dobra droga.
Jest przeszczęśliwa w samochodzie.
A ja w tym czasie zasuwam na działce. Nawet dzisiaj nie miałam czasu fotek zrobić.

Róże już zaczynają kwitnac więc za tydzień już będzie pięknie o ile pogoda się nie skiepsci.
Dzisiaj chmury i bluza przechodziła ale obok.
Posiadam dzisiaj pietruszkę, koper i buraki marchwi nie sieje bo szkoda fatygi. Późno trochę ale ja na zieleninę tylko sieje do zamrożenia mam swoje zima.
Może jutro kupię na targu ogórki flance albo jeszcze zasieje szybko wschodzą. Dobrze mieć swoje na działce zamiast jabłka to ogórki jemy.

Ja też kupowałam ogórki - sadzonki, pietruszkę z marchewką tydzień temu dosiałam, bo jedno wzeszło drugie nie, a było tak małe, że nie wiedziałam co wzeszło, więc dosiałam i jedno i drugie, widzisz sama nie jesteś
Ptasi gaj 03:00, 03 cze 2019

Do góry
O poranku w prawym rododendron odratowany

Piękny ten zakątek Najbardziej lubie ogród o poranku takim wrecz świcie Dużo sadzisz Elu a to tez duzo czasu zajmuje nawet to sadzenie. Roze masz mocno zapączkowane, chyba dobry rok na róze byle tylko grad omijał. Pozdrawiam U Was juz tez taki upał?
Anna i Ogród 23:25, 02 cze 2019

Do góry
Gospodyni nie ma.
Pozdrawiam
Ptasi gaj 23:17, 02 cze 2019

Do góry
MonikA napisał(a)
Pięknie i zieloniutko córka widać, że szczęśliwa w takim otoczeniu

Monika szczęśliwa na przysłowiowe 5 minut. Lubi jeździc samochodem i od razu chce wracać. Co sobota i niedziele wycieczki jej robi po Mazowszu w Radomiu są co drugą niedzielę dobra droga.
Jest przeszczęśliwa w samochodzie.
A ja w tym czasie zasuwam na działce. Nawet dzisiaj nie miałam czasu fotek zrobić.

Róże już zaczynają kwitnac więc za tydzień już będzie pięknie o ile pogoda się nie skiepsci.
Dzisiaj chmury i bluza przechodziła ale obok.
Posiadam dzisiaj pietruszkę, koper i buraki marchwi nie sieje bo szkoda fatygi. Późno trochę ale ja na zieleninę tylko sieje do zamrożenia mam swoje zima.
Może jutro kupię na targu ogórki flance albo jeszcze zasieje szybko wschodzą. Dobrze mieć swoje na działce zamiast jabłka to ogórki jemy.

Liliowo i kolorowo:) 21:19, 02 cze 2019

Do góry
Danusiu wracam eM nakarmiony i spokoj jest.

Patrze, ze masz piękną azalie białą tez sie skusilam w tym roku i kupilam tak piekna, ze ide jutro i kupie 2 szt. Bylam dzisiaj w szkolce, ale deszcz mnie przegonil stalam w szklarni przez 30 min nie dalo rady chodzic.
Trzy razy lało jak z wiadra. Kaluze jak jeziora.
Wiem, ze u was tez nie wesolo z deszczem. U nas byla ogromna susza wiec ziemia jeszcze deszczowke przyjmuje. Wisla wzbiera ale to wody z poludnia.

W zwiazku z darmowym podlewaniem wszystko rosnie jak cholera. EM co 4 dni kosi trawe tak rosnie. Jakby nie kosil nie wjechal by pozniej bo mokra ostrze nie kosi tylko ucina lepki.

Jak na ta godzine u nas po takim desz zu jest 19 stopni w miescie zawsze wiecej. Komarzyska juz tna.

Koncze pozdrawiam ciszy w pogodzie i duzo slonka zycze.

U nas też ciągle padało a teraz jest piękne słonko i za chwile będziemy narzekać, na upał echh, że to już nie może być normalnie? Wczoraj cały dzień cięcie mój M pomagał bo sprzęt ciężki to szybciej chociaz poszlo no i plewienie, jeszcze nie skonczyłam a w upał to cięzko będzie, mam do posadzenia sadzonki kwiatow co mi wnusie posiały do doniczek)) Ale jest pięknie wszystko kwitnie, nawet nie wiem gdzie zdjecia zrobic?

Ptasi gaj 20:36, 02 cze 2019

Do góry
Pracuje.

W takim otoczeniu to sama przyjemność
Ranczo Szmaragdowa Dolina II 19:10, 02 cze 2019

Do góry
Jestem na stronie 596 to kosaćce żółte posadz w donicach w żwirze do oczka wodnego na dnie mogą rosnąć na gl 60 cm kilka kemp oczyszczaja wodę.
Pałka też oczyszcza.
Jak masz blisko prąd możesz kupić większy brzęczyk i Dotleniacz wodę.
Kupić środek do klarowania wody.

Mam tam już posadzone i te kosaćce i pałkę o pasiastych liściach i lilię wodną ale wszystko młode jeszcze, zobaczymy najwyżej kupię pompę do brudnej wody i wypompuje do podlewania....
Pamiętajcie o ogrodach 17:10, 02 cze 2019

Do góry
greg66 napisał(a)
o pontederii

Nie mogę znaleźć rośliny o takiej nazwie czy dobrze napisałeś.
Pamiętajcie o ogrodach 17:06, 02 cze 2019

Do góry
Pokaż balie zrób fotkę z góry aby było widać wszystkie rośliny.
Maleństwa kupiłeś to muszą się zaaklimatyzować a to trwa.
Ranczo Szmaragdowa Dolina II 16:31, 02 cze 2019

Do góry
Jestem na stronie 596 to kosaćce żółte posadz w donicach w żwirze do oczka wodnego na dnie mogą rosnąć na gl 60 cm kilka kemp oczyszczaja wodę.
Pałka też oczyszcza.
Jak masz blisko prąd możesz kupić większy brzęczyk i Dotleniacz wodę.
Kupić środek do klarowania wody.
Ptasi gaj 15:55, 02 cze 2019

Do góry
Dorotka nie za bardzo chcę tutaj przebywać i w tym problem. W Wawie chodzę z nią, że mi nogi wchodzą .... Tutaj pracuje, jak przyjeżdżam w sobotę to eMsie nią zajmuje więc mam spokój.
Jest rozpieszczona i wymaga od nas aby ciągle się nią zajmować.
Nie ma lekko.
Ptasi gaj 00:00, 02 cze 2019

Do góry
gosika67 napisał(a)
Pozdrowienia i buziaki dla Mai. Trawnik masz taki zieloniutki. A gdzie masz świecznicę?
Ty masz mydło i powidło, ja mam rabatę misz-masz.
Trawy już ruszają.

Gosiu mam jutro zrobię fotkę i pokażę, ale wcześniej już pokazałam w dziec kiedy ciebie prosiłam o zetknięcie. Piszę telefonem to muszę się wyłączyć.
Gosiu każdy ma mydło i powidło, jakbym miała tylko trawniczek i parę iglaków nie miałabym roboty a tak chodzę koło niektórych rabat na okraglo.
Już tak robię aby tylko patrzeć na rabaty żadnych przeróbek.
Jedynie raz do roku pielenie.

Podcielam na górce lawsona, jałowce i kurniki zrobiło się łyso trzeba było czymś zapełnić cień hosty się nadają i tawuły arendsa. Może swiecznice się zmieści.

Ptasi gaj 21:47, 01 cze 2019

Do góry
To moja córka Maja

Symetryczno-liryczny z widokiem na Ślężę 14:53, 01 cze 2019

Do góry
Zagajanka napisał(a)
Śliczna Olivia Rose Austin tez zakwitła jako jedna z pierwszych

Witam Janko

Piękna Oliwia. Moje krzaki drugi sezon też mają dużo pąków, ale jeszcze nie rozkwitają. Mam opóźnienie ok 2 tygodni.
To fakt czym starszy krzak tym więcej dorodnego kwiecia.
Też w tym roku mam róże bardzo dorodne więc czekam na rozkwit.

Pozdrawiam
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies