Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "ElzbietaFranka"

Ptasi gaj 09:55, 01 cze 2019

Do góry
CD

Magnolia po przymrozku 4 tygodnie temu

Ptasi gaj 22:59, 31 maj 2019

Do góry
Mydli i powidło na skalniaku

Nie dokończona rabata ale najważniejsze trawy posadzone, kocimiętka i róże bonici. Trzeba jeszcze wykończyć obwódka albo dam odpady płytki granitowe albo kołki brzozy wbije do ziemi i poprzeplatam pędami z winobluszczu.

Ptasi gaj 22:45, 31 maj 2019

Do góry
Dzisiaj piękna pogoda udało mi się wypielic najdłuższa rabatę pod szmaragdami. Ciężko było bo tam jałowce płożące badyle długie na 1,5 metra aby wyciagnac chwasty z korzeniami trzeba się natargac, ale zrobione spokój.
Teraz cięcie jałowców i skalniak do pielenia brzozy samosiejki już rosną

Po prawej choina kanadyjska ok. 4 metrów przepiękna tysiące bombelkow na końcu każdej gałązki

Róże powoli sie już u mnie rozwijają mróz im krzywdy nie zrobił
Przy altanie jeden kwiat

Ptasi gaj 10:47, 31 maj 2019

Do góry
O poranku w prawym rododendron odratowany

Miłkowo - sezon 2016-2022 16:29, 30 maj 2019

Do góry
ElzbietaFranka napisał(a)
Dzięki Miluś będę zaglądać.rutewka też piekna, ale to chyba nie ta wysoka.

Pokażę, ale nie od razu, bo z aparatu jeszcze nie zrzuciłam, ale wygląda identycznie, jak twoje

Rutewka wysoka, tak 160cm ma
i na łukach róże i kolejne powojniki

W moim małym ogródeczku - Dorota 16:12, 30 maj 2019

Do góry
Ładnie i tyle
Dziękuję

Ptasi gaj 13:27, 30 maj 2019

Do góry
Deszcz mi wszystko wytrzepał. Same nieszczęścia w tym sezonie. Zastałam na kocimiętce fruczaka, ale się uwijał w ogóle się nie boi.

Z daleka u nas słonko świeci.

Miłkowo - sezon 2016-2022 11:16, 30 maj 2019

Do góry
Dzięki Miluś będę zaglądać.rutewka też piekna, ale to chyba nie ta wysoka.
Połowa działki - czyli mam powoli dość część II 08:07, 30 maj 2019

Do góry
Ciągle myślę że pomyliłam wątki a to nowo założony.

Halinko dużo kwasolubow u ciebie. Jak ładnie kwitną ale te ostatnie deszcze narobiły dużo kipiszu w tych pięknych roślinach.
Wiesz ten ostatni mróz mi bardzo dużo szkód narobil.
Najbardziej mi szkoda bzu polibin taki duży jeden kwiat a to zeschnięte.

Jedna noc i tyle strat. Dr

Pozdrawiam

Współczuję bo wiem ile pracy się wkłada ale głowa do góry zakwitnie w przyszłym roku .U mnie nie mam strat mrozowych ,bloki zasłaniają mi trochę .
Miłkowo - sezon 2016-2022 07:56, 30 maj 2019

Do góry
Miluś w 5 miejscu ale gdzie w ostateczności wylądowała/y swiecznice. Wiem, że muszą rosnąć w cieniu i mieć stałe wilgotne miejsce, ziemia prochnicza.
Czy na tym 5 miejscu są zadowolone.

Miluś muszę co niektóre rośliny kupić aby mieć spokój zakończyć rabatę
Jak mam miejsca dobrze zrobione później tylko do nich zaglądam
Też mam chwasty kto ich nie ma.
Dzisiaj będę pielic długa pod szmaragdami i tawulami prawie cały dzień bo i cięcie tam się odbędzie

Dzięki i pozdrawiam

Ostatecznie mają wilgotne miejsce i inne rośliny je osłaniają, więc są w kondycji, ciekawe czy zakwitną, bo zielona już kwitnie.
No ja może dziś nie w pracy, to coś porobię, na razie 2 okna umyłam i pofociłam z rana.
Cięcia mam od groma, aż mnie boli ze strachu, bo mam gęsto i to nie lada wyzwanie. Zrobiłam foty świecznic, potem pokażę.
To mądrze sadzisz Elu, buziaki
Paradise czyli mój kawałek raju 07:31, 30 maj 2019

Do góry
MalgosiaW no właśnie moja szaleje za obornikiem, jego zapach ją tak przyciąga i kopie aż do samego dna dołu który wykopuje na roślinę Kot mi za to w tym roku oszalał i wszystkie doniczkowe mu się nie podobają, dziwne bo jest już z nami jakieś 5 lat i nigdy mu nie przeszkadzało Pozdrawiam.

ElzbietaFranka bardzo mi zależało na magnolii Iolanthe, nigdzie nie umiałem znaleźć oprócz tej szkółki Myślałem że będzie wszystko ok patrząc na to że mają stacjonarną szkółkę i ze względu na opinie. Dzięki za informację o funkiach, muszę tam zrobić porządek Dziękuję i tobie także życzę słońca, tak życzyłaś że u nas dziś cieplutko i ładniutko
Ptasi gaj 07:27, 30 maj 2019

Do góry
Miluś jadę tyrać dzisiaj pielenie i cięcie na długiej pod szmaragdami. Tam zawsze robię na samym końcu jak wszystko wyrośnie. Z chwastów rosną tylko mlecze i trawa. Posadzone jałowce płożące i pielę tylko raz w roku o tej porze jak trawa wyrośnie wtedy wszystkie usuwam.

Rośnie wszystko jak na drożdżach.
Miłkowo - sezon 2016-2022 07:18, 30 maj 2019

Do góry
Miluś w 5 miejscu ale gdzie w ostateczności wylądowała/y swiecznice. Wiem, że muszą rosnąć w cieniu i mieć stałe wilgotne miejsce, ziemia prochnicza.
Czy na tym 5 miejscu są zadowolone.

Miluś muszę co niektóre rośliny kupić aby mieć spokój zakończyć rabatę
Jak mam miejsca dobrze zrobione później tylko do nich zaglądam
Też mam chwasty kto ich nie ma.
Dzisiaj będę pielic długa pod szmaragdami i tawulami prawie cały dzień bo i cięcie tam się odbędzie

Dzięki i pozdrawiam
Miłkowo - sezon 2016-2022 06:12, 30 maj 2019

Do góry
Miluś chciałam się ciebie jeszcze zapytać czy ty masz pluskwice atropurpurea czy o liściach brazowych. Jak masz to pokaż chcialam porównać co kupiłam bo w szkółce nie mają pojęcia jaka to odmiana. Na moim wątku dzisiaj wstawiłam co kupiłam.

Byłam i napisałam
Miłkowo - sezon 2016-2022 06:11, 30 maj 2019

Do góry

Cały rok czekam aby zobaczyć widok wyspy rododendroniwej i nie tylko. 150 to bardzo dużo Bogdzie chcesz pobić?

Ty masz czas na imprezy, kurza stopą ja nie mam. Ciągle coś robię znowu dzisiaj nakupilam swiecznice wczoraj 3szt przemyślałam że trzeba więcej więc rano poleciałam i dokupilam. Kupiłam też dziewannę.
Kiedy ja zacznę chodzić z opaska na oczach.

Ten biały z cętkami piękny nic minie szkodzi nawet rzęsisty deszcz. Chyba nawet szybko rośnie

U nas przestali pada nawet słonko zza chmur zagłada, ale wczoraj dało czadu.

Pozdrawiam

Bogdzi nikt nie pobije, bo ma najstarsze rodki, moje raptem 7 i 5 lat
No właśnie imprezuję stale, bo goście, a ogród leży i jest zaniedbany, ale co robić, trzeba żyć
Ela, chyba musisz się ograniczyć z kupowaniem, bo potem z robotą się wykończysz ja już nie kupuję prawie nic
Ten jasny z cętkami, to Calsap, najszybciej rosnący rodek. Buziaki
Ptasi gaj 04:55, 30 maj 2019

Do góry
Pracuje.

Widać efekty prac, wszędzie pięknie, trawnik miodzio, floksowe poduchy cudne były Zagajnik zaprasza do ochłody, a bukiecik Mai chwyta za serducho
Podziwiam cię, że tak kupujesz i tyrasz, ja się zbiesiłam, prawie nic nie robię, ciągle padało i jakiś leń mnie opanował, ogród mam kwitnący, ale zachwaszczony i zaniedbany
Ptasi gaj 04:50, 30 maj 2019

Do góry
Mam zielona swiecznice więc nie jest to zielona tylko albo brązowa albo purpurowa.

Mam takowe i to rzeczywiście z tych ciemnych, moje kupowałam, jako Chocolate. One są bardzo wymagające, trzeba trafić ze stanowiskiem, u mnie już 5 miejscówka i w końcu im dobrze, tylko suka sobie na nich lezy. Kwitną pięknie i kwiaty cudownie pachną, bo u zielonych pluskawic- kwiat śmierdzi, za to są bezproblemowe i rosną wszędzie, mam obie odmiany.
Kłopoty - problemy z trawnikiem 23:37, 29 maj 2019

Do góry
Fruit dobrze, ze sie udalo. Ladny trawniczek teraz pilnuj aby dalej byl taki ladny.
Blaski i cienie nowego życia 22:59, 29 maj 2019

Do góry
Ula zaglądając głębiej w twój wątek masz foty z wodą pod murem. Masz opaskę dokoła budynku. A dlaczego nie podwyższyłaś tej rabaty trochę. Zawsze to przy budynku powinno być wyżej ze spadkiem na zewnątrz budynku.

Widzę, że rozmnażasz wszystko. Masz trzmielinę swoją tą posadzoną obok patyków. Czy szybko się ukorzenia.
Będę teraz cieła kulki i jest dużo obcinek może bym posadziła.
W tym roku posadziłam obok każdej horty patyki z każdej patrze i wypuszczają listki.
Nie wiem czy ktoś próbował w wodzie hortki ukorzenić, ale u mnie w wodzie też powoli zaczynają korzenie puszczać. Powysadzam do lekkiej ziemi z piaskiem.

Pozdrawiam

Trzmielina ukorzenia się bezproblemowo. Z patyczków mam kuleczki pod jabłonką, tnę nisko.
Co do hortensji to jeśli Ci się ukorzenią patyczki do sierpnia radzę Ci wsadzić je do dobrej ziemi w donicy i zadołować w ten sposób na zimę. Bo mogą nie przetrwać zimy.

Co do budynku to u mnie stan niedokończonej budowy. Opaska kamienista jest w ziemi ale woda bierze się z czego innego. Generalnie chcuałam tam nasypać ziemi ale ciągle nie mam na to tyle kompostu. Może za rok się uda. Problem w tym że przy takiej pogodzie deszczowej chyba tylko liliowce wytrzymają zalewanie. I ewentualnie miskant. Trudne decyzje. Już od zeszłego roku myślę, testuję i znów myślę
Funkie - Hosta 22:59, 29 maj 2019

Do góry
Piekne hosty macie u mnie skromnie ale tez mam i czekam az zwieksza obietosc.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies