Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Magnolia"

Zielonym od linijki - ogród Ivony 19:11, 26 lut 2016

Do góry
ivo napisał(a)
Magnolio O tą odległośc zaznaczoną strzałką mi chodzi tu będzie z 10 metrow pewnie za szeroko i nie proporcjonalnie do całości mi się widzi.

wiecie co, tu potrzeba nam świadomości skali.
Bo każda rabatka to kawał pola tutaj.
Ivo co to za skala,może podaj wiecej wielkości, żeby to złapać w głowie.

te 10 metrów to dokładnie ta odległość nad strzałką?
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 17:47, 26 lut 2016

Do góry
magnolia napisał(a)
dzisiaj i ja spotkałam takie ciemierniki jak i Ty. Cena nie była aż tak powalająca, choć i tak duuuża- 123 zł

jeszcze była świetna misa z narcyzami. Pewnie z 50 cm średnicy

i taki widoczek

identyczne te u mnie to w kwiaciarni, takiej ktora sprowadza 'nowinki' i taki'excluzywny' towar to i z cena pojechali
Zielonym od linijki - ogród Ivony 16:26, 26 lut 2016

Do góry
magnolia napisał(a)

frontowa grabowa- zmień troszkę hakone- nie dawaj jej tak konsekwentnie wokół buksów. Zrób też buksy bez niej, z nią z boku.. itp. I samą hakone w runiance.
Tak będzie lżej .
Chyba że tak właśnie chciałaś i koniec, to nie dyskutuję.

Cisowa:
molinie na mijankę- dobrze, szybciej zadarnią.

a układem może jeszcze bardziej swobodnie?
Nie będzie Cię drażnić?

Magnoli tez siedem wyszło
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 16:10, 26 lut 2016

Do góry
magnolia napisał(a)
dzisiaj i ja spotkałam takie ciemierniki jak i Ty. Cena nie była aż tak powalająca, choć i tak duuuża- 123 zł

i taki widoczek

[/
O mój Boże ale pięknie. Zazdraszczam
U mnie ledwo jakiegoś Hiacynta pojedynczego mozna kupić.
Zielonym od linijki - ogród Ivony 15:36, 26 lut 2016

Do góry
ivo napisał(a)
Moje rysunki zdjęcie ciężko zrobi bo już ciemnica ale coś widać . Poprawiona grabowa frontowa:
Z tyłu graby
w moliniach ( nie narysowane) i buksy kule w hakone w dywanie z runianki:

I cisowa :
Tutaj na rabacie nr 1 od góry są carexy bronze form i rozchodniki różowe ( wyobrazcie sobie ten róż) i cisy w moliniach moorhexe. Tylko nie wiem jak z tymi cisami Magnolio czy ilośc jest odpowiednia i tylko takie rozrzucenie jak na opcji 1 wchodzi w grę? A takie ustawienie jak na 3 i 2 nie bardzo?Ja jakoś tak mam problem z tym swobodnym sadzeniem. A te molinie to tak sadzić na mijankę jak narysowałam te plusy + czy bardziej swobodnie? I jaka ilość cisów tam będzie odpowiednia?

frontowa grabowa- zmień troszkę hakone- nie dawaj jej tak konsekwentnie wokół buksów. Zrób też buksy bez niej, z nią z boku.. itp. I samą hakone w runiance.
Tak będzie lżej .
Chyba że tak właśnie chciałaś i koniec, to nie dyskutuję.

Cisowa:
molinie na mijankę- dobrze, szybciej zadarnią.

a układem może jeszcze bardziej swobodnie?
Nie będzie Cię drażnić?

Egzotyczna wyspa na Podkarpaciu 15:28, 26 lut 2016

Do góry
Piotr_ napisał(a)
I coś dodam z 2015r bo na polu narazie szaro ponuro.
Nawet na pole nie che się wychodzić.

U Ciebie te widoki zawsze powalaja ,magnolia cudo .Ciekawa jestem jaka bedzie u mnie w tym roku .W zeszlym roku wsadzilam .Niezla paka zakupow
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 15:14, 26 lut 2016

Do góry

i taki widoczek

Bałaganu ogrodowego Karoliny ciąg dalszy czyli o moim gumowym ogródku:) 15:03, 26 lut 2016

Do góry
Widoczki, Nuvara Eliya i okolice

Grand Hotel i prawie angielski ogrod obok. Cala okolica nazywana jest mala Anglia.

Starenka Magnolia Grandiflora

Datura, miala ze trzy metry
Zielonym od linijki - ogród Ivony 13:24, 26 lut 2016

Do góry
siakowa napisał(a)
a może tak? powiększyć plac ze żwirkiem na swobodne leżakowanie i odciać taka rabata w tarwnik ta część wypoczynkowa od tego co za tym

Tez o tym myslalam.jak magnolia pisala by skaracac a nie wydluzac optycznie.
Rabaty wokol ogrodka to troche nudne zwlaszna na tak duzej dzialce
Zielonym do góry... 10:38, 26 lut 2016

Do góry
kosolka napisał(a)

Ja tak mam właśnie I też mam ją w kółku, zresztą ku uciesze Waldka, może pamiętasz Że kosmiczne rabaty robię. Ale wracając do tematu- mam na niej przebisniegi, dużo tulipanów, krokusow i narcyzow, jezowki, Werbenę i stipe. Fajnie to wyglądało i latem i jesienia, i dzięki stipom nawet teraz wygląda, więc w tym roku będzie powtórzenie. Pięknie wyglądała wiosną, gdy magnolia kwitla razem z cebulowymi.

jakie duże masz to kółko u siebie? bo nie wiem czy to się zmieści u mnie
ten pomysł nie powiem bo od Ciebie zapożyczyłem jak możesz to wrzuć mi fotkę tego twojego kółka jak się prezentuje w zeszłym roku
Zielonym do góry... 10:24, 26 lut 2016

Do góry
Krakus napisał(a)
wracając do tej mojej magnolii w kółku...

1. pierwszy pomysł jest taki żeby tu posiać stipę + jezówki...przekwitnie magnolia to w lecie coś będzie kwitło i powiewało...

Ja tak mam właśnie I też mam ją w kółku, zresztą ku uciesze Waldka, może pamiętasz Że kosmiczne rabaty robię. Ale wracając do tematu- mam na niej przebisniegi, dużo tulipanów, krokusow i narcyzow, jezowki, Werbenę i stipe. Fajnie to wyglądało i latem i jesienia, i dzięki stipom nawet teraz wygląda, więc w tym roku będzie powtórzenie. Pięknie wyglądała wiosną, gdy magnolia kwitla razem z cebulowymi.
Zielonym do góry... 10:10, 26 lut 2016

Do góry
wracając do tej mojej magnolii w kółku...

1. pierwszy pomysł jest taki żeby tu posiać stipę + jezówki...przekwitnie magnolia to w lecie coś będzie kwitło i powiewało...

2. Może zrobić tu wrzosowisko ? tak jak poniżej...wrzoście żeby mieć na wiosnę kwitnąco a na jesień to będzie rozchodnikowo rozplenicowa przyciągać uwagę...

Kwaśnawo to jest a magnolie tez lubią...tylko z tym premarazaniem i spadkiem byłby problem bo spadu nie zrobie bo już magnolia jest na płaskim...
Kosolkowa Pasja 08:29, 25 lut 2016

Do góry
Takie coś znalazłam
http://poradnikogrodniczy.pl/dlaczego-magnolia-nie-kwitnie.php
Kosolkowa Pasja 08:17, 25 lut 2016

Do góry
Ja moją posadziłem w tamtym roku i miała 3 kwiaty ale wydaje mi się że teraz też coś będzie...może dam radę zrobić foty dzisiaj to wrzucę do siebie ;p

Edit: jeszcze mi się przypomniało ze u Teścia Magnolia nie kwitła przez 5-7 lat aż w końcu dorzucił pod nią kompostu...teraz co roku mega kwitnie
Ogrodowy song 22:34, 24 lut 2016

Do góry
Reniu, po prawej chcę posadzić iglaczki...coś co zasłoni to,co za płotem.Myślę o szmaragdach,częściowo o cisach (tak jak Danusia radziła);rośnie już magnolia i muszę jakieś drugie piętro tam.Bliżej tarasu z prawej rośnie różanecznik,azalia i jakaś drobnica.Lewa poczeka.

Miłego doradzania Reniu
Miejsko & sielsko 21:02, 24 lut 2016

Do góry
magnolia napisał(a)

ciut już późno, mogły ruszyć soki. Zanim wyjdziesz do nich całkiem, złam gałązkę i po kilku minutach zobacz czy nie płacze z miejsca po gałązce. jak płacze, to nie tnij, czekaj do połowy maja

ja dziś po południu cięłam, z duszą na ramieniu, że za późno, ale chyba ok, nie płakały, teraz byłam jeszcze spradzić z lampką jak to wygląda i już przyschnięte te miejsca cięcia, chyba jest ok.
Ewa, zrób jutro test i napisz jak u Ciebie, mamy tylko jakieś 20 km do siebie, wiec liczę, że u Ciebie będzie to samo.
Tu ma być ogród :) 20:59, 24 lut 2016

Do góry
nawigatorka napisał(a)
Magnolia pisze u Ewy ze po kilku minutach widac ze grab placze

byłam właśnie sprawdzić jak u mnie... na szczęście nie ma śladu żadnego płakania, ufff
Tu ma być ogród :) 20:53, 24 lut 2016

Do góry
Magnolia pisze u Ewy ze po kilku minutach widac ze grab placze
Miejsko & sielsko 20:46, 24 lut 2016

Do góry
ładna a sosna. O cebulkach wymownie milczę bo moje przy Twoich to mikrusy.
W ciepłych krajach /miastach mieszkasz
Miejsko & sielsko 20:46, 24 lut 2016

Do góry
ewakatowice napisał(a)

nie było nic widać pod śniegiem
serio

dobrze, że mi przypomniałaś o cięciu. Zastanawiałam się czy ta zmienna deszczowa pogoda nic im nie zaszkodzi.Chyba nie ma na co czekać i też muszę się zabrać jutro za cięcie. Teoretycznie wszędzie piszą, że należy ciąć wczesną wiosną.
Tylko kiedy ta wczesna wiosna? Niby już?

ciut już późno, mogły ruszyć soki. Zanim wyjdziesz do nich całkiem, złam gałązkę i po kilku minutach zobacz czy nie płacze z miejsca po gałązce. jak płacze, to nie tnij, czekaj do połowy maja
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies