Uważam, że milsze bozi jest grzebanie w ogródku niż oglądanie kolejnego głupawego serialu w telewizji czy obgadywanie rodziny przy suto zastawionym stole. O dyskusjach politycznych już nawet nie wspominam. Jeżeli jeszcze się pogrzebało wspólnie i rodzinie to na pewno jest to miłe Bogu..
Poza tym każdy robi co chce, byle innym nie przeszkadzać. Wyciągnięcie kosiarki byłoby wielki nietaktem i brakiem szacunku dla ludzi wierzących..
Ja od piątku pierwszy raz wyszłam do ogrodu... i mam pierwszego tulipanika
Mała Mi dzięki za wypowiedź o liriope U mnie ma być tylko tłem na bzrozowej rabacie dla innych roślin - ma tworzyć taki dywan w którym będą inne rosliny więc to dobrze że się rozłazi. Trochę mnie to zasmuciło no ale spróbuję u siebie Ja mam mieć ta odmianę spicata.
Musi mieć bardzo przepuszczalne podłoże.. inaczej zimą padnie. Nawet na skalniaku mi padła.. za gliniasto było Ale kilka podejść zrobiłam Próbuj.. Magnolia pisze, że u niej dobrze rośnie. Moja ziemia żyzna ale trudna dla roślin. Szczególnie zimą. Liriope takiej nie lubi. Moja opinia dotyczy moich warunków.