Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Milunia w ogrodzie - z widokiem na rozlewisko 13:37, 21 cze 2021

Do góry
MiluniaB napisał(a)
Tak wygląda w całości. Z boku pompa ciepła.

kopara mi opadła! Sztos
Milunia w ogrodzie - z widokiem na rozlewisko 13:33, 21 cze 2021

Do góry
MiluniaB napisał(a)
Zostały jeszcze tylko róże. Zapączkowane, duże krzewy, średnie i małe. Za chwilę miały zacząć kwitnienie. Żal mi ich było ruszać. Mąż mówił zetnij przed przesadzeniem, ale ja miałam ochotę widzieć już je kwitnące w nowym miejscu.
Wyzwaniem było przesadzenie największych krzewów, ale się namęczyliśmy.
Kolce nieźle dały nam popalić.

Przesadziliśmy 22 krzewy. Wszystkie poszły na trzecią trójkątną rabatę łączącą się z tarasem.
Tam będzie różanka - burza kolorów

Róże z zafoliowanymi karteczkami z nazwą odmiany, przypięte trytkami do pędów.

szacun za tą akcje ale różanka wyszla pewnie cudna
Lece dalej
Ogród na wzgórzu, czasem trochę pod górkę 13:33, 21 cze 2021

Do góry
Szałwia z miskantami. Z tego gąszczu muszę uratować trzcinniki avalanche i overdam, zupełnie ich nie widać choć wczesną wiosną robią robotę. W przyszłym roku znajdę im leprze miejsce. Zostawię tylko karl foster, rozmiarem tam pasują. Sądząc nie wiedziałam że są tam trzy odmiany.
Miskanty też trzeba będzie ograniczyć. Moje własne, wychodowane od ziarenka więc każdy inny.
Liliowo i kolorowo:) 13:32, 21 cze 2021

Do góry
Gosialuk napisał(a)
Piękne rodki i azalie. A ta roślina wygląda na żywokost. U mnie dziko rośnie.

bardzo dziekuje za rozpoznanie, teraz będe wiedziec co to
Z powodu upałow to wszystko w oczach rozkwita i tyle tego kwiecia teraz jest.

Liliowo i kolorowo:) 13:26, 21 cze 2021

Do góry
No i mam znowu tyły, moze kiedys pokaze jeszcze jak pięknie kwitły inne rodki i azalie, krzewuszki, orliki, ciągle gonie czas, miałam też wnusie po dluzszej przerwie z powodu pandemii ale my juz zaszczepieni to czuję się bezpiecznie no i trzeba cieszyc sie kazdym dniem. Moje wnusie mnie już powoli gonią

Ogród na wzgórzu, czasem trochę pod górkę 13:23, 21 cze 2021

Do góry
A to już moja łączka, chabry niestety nie chcą współpracować. Za to mam len
Nowocześnie z różAnką :D 13:17, 21 cze 2021

Do góry
Hej, ale miło ze pamietacie jeszcze o mnie
Tropikalne upały nas nawiedziły, trawnik w oplakanym stanie, irysy szybko przekwitly..ech co za rok
Kilka obrazków
Migawki z ogródka 13:11, 21 cze 2021

Do góry
Jola, busz prawdziwy. Porosło wszystko bez ładu i składu.

Tar powojniki uwielbiam, muszę im tylko lepsze podpory wykombinować, te które mam, podwyższyć. I ema trochę pogonić, niech zacznie robić te obiecane.

Kasia, no może i będzie dobrze, kiedyś.

Juzia, nie ma co na razie pokazywać. Wszystko w trakcie. A ja leżę i patrzę sobie o tak:
RRR - różane rozmaitości Renaty i nie tylko różane :) 12:52, 21 cze 2021

Do góry
Orlaja pięknie wygląda w takiej masie, nie potrafię oddać jej piękna

Czosnki Globemaster, kwitną długo.

BENJAMIN BRITTEN- Trudny do oddania kolor, Jeden kwiat mi się udało, to się chwalę
Sezon 2017 u Hanusi 12:40, 21 cze 2021

Do góry
Jolu, wczoraj wieczorem trochę odpuściło i nawet pokropiło. Ale dziś znów daje do wiwatu. Jest szansa, że od jutra będzie lżej. Wczoraj niespodzianie mogłam przed wieczorem podlać to i owo. Do jutra rana musi wytrzymać. Wszystko omdlałe.
Ja też. Moje szczęście, że mam jeden [pokój od południowego zachodu, ściany nagrzewają się pod wieczór, można wytrzymać.

W ogrodzie łatwiej cień znaleźć i wiatru trochę.

Ostatni irys z zacienionej.

Za drzwiami do ogrodu... 12:37, 21 cze 2021

Do góry
anpi napisał(a)
Daria ta jaśniutko zielona trawa to hakone... All Gold. Przed nią mam posadzone szafirki i na zdjęciu nakładają się nasienniki i liście szafirków z "hakonką" Więc może wydało C się że to jakaś kwitnąca trawa!??? Zdjęcie robione w pozycji prawie leżącej
Tu masz zdjęcie z innej (wyższej) pozycji:

Tu same szafirki. Tak mi się podobają te nasienniki, że szkoda mi ich ścinać. Ale jak hakone zacznie je pochłaniać podczas wzrostu, to je wytnę

Łączki sama nie mogę się doczekać. Oprócz gotowej mieszanki wysiałam nasionka różnych jednorocznych które nazbierałam jesienią, z brzegu rosną bodziszki, z jednego boku dalie, wsadziłam tam też lawendy, kany i jakieś zbywające bylinki, nie wiem jak to wszystko da sobie radę, na pewno jest za gęsto, jeszcze widzę,że i tak wcisnęły się osty, skrzyp, trawki i różne chwaściki, które odbijają z niewybranych dokładnie korzonków, po glebogrezarkowaniu ugoru, który tam był wcześniej Ale wszelkie owady na pewno będą zadowolone z wszelkich kwiatków

Myślałam, że to może prosownica rozpierzchła... a jednak hakonka.
Nasienniki szafirków odróżniłam, bo też mam

Na łączce wszystkie chwaściki też są kwiatami pamiętaj, dozwolone

Słoneczny Ogród 12:31, 21 cze 2021

Do góry

Brzozowy raj 12:28, 21 cze 2021

Do góry
A dzisiaj takie piękności

Słoneczny Ogród 12:27, 21 cze 2021

Do góry
Płot i pergola są teraz w nowym kolorze brązu, widać sęki i to mi się podoba

Słoneczny Ogród 12:23, 21 cze 2021

Do góry
Po zdrapaniu farby, jeszcze przed malowaniem

Na gotowo

Słoneczny Ogród 12:20, 21 cze 2021

Do góry
Ostatnie dwa i pół tygodnia ciężkiej roboty...
Odnawiałam płot tarasowy i pergolę, zdzierałam impregnat do białego, do samego drewna.
Ciężko było,bo powierzchnia frezowata, pierwszy dzień płakałam , że to nie robota dla kobity ...

Potem było lepiej , a na koniec nie mogłam się doczekać kiedy wyjdę z wiertarką drapać płot

Małymi krokami-Ogród Wioli 12:12, 21 cze 2021

Do góry
Wiolka5_7 napisał(a)

Aż niemożliwe, że te hakonki tak szybko urosły.
Wiolu, czego się nie dotkniesz - zamieniasz w złoto.
Ogródek pachnący -> moje miejsce na ziemi w budowie nieustającej ;) 12:12, 21 cze 2021

Do góry
Kasya napisał(a)
Lykefund, louise i gipsy

Twój aparat bardzo dobrze oddaje kolor Gipsy Moim, ona ciągle wychodzi czerwona
Lykkefund będzie jeszcze większym potworem
Te wysokie baty które teraz strzela do góry w przyszłym roku będą obsypane kwiatami
Basenu zazdroszczę, cieszę się ,że go wreszcie nam pokazałaś, pięknie jest u Ciebie
Kalina - Viburnum 12:09, 21 cze 2021

Do góry
Dzięki Zbyszku. Obstawiam Cascade. Porównywałam zdjęcia z Instagrama szkółek Kurowscy. Krzew osiągnął już ok. 4m średnicy. Nie pozwalają mu się wykazać sąsiadujące iglaki, które miały chronić przed wschodnim wiatrem. Teraz najchętniej zabrałabym jabłoń Royal Beauty jesienią. Chodzi o to ujęcie.
W Kruklandii 12:01, 21 cze 2021

Do góry
Judith napisał(a)
Juzia, ale że 4.30??? Dla mnie byłoby to po 3 godzinach snu
Bardzo możliwe, ze powiem coś o czym doskonale wiesz - firletka swietnie sie trzyma w wazonie. Gdy sadziłam swoje jedna sie ułamała, wsadziłam do wazonu bez specjalnej nadziei i dobrze sie trzyma chyba piąty dzień!

No ja też tyle spałam, dlatego teraz oczy mi się same zamykają

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies