Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "lilie"

Ogrodnik Mimo Woli cd 09:41, 26 maj 2014

Do góry
Mala_Mi napisał(a)
Wszystko przeczytałam, ale .. muszę odespać ostatnie nocki

Ale muszę sie pochwalić.. mój tulipanowiec w końcu pozwolił i raczył zaszczycić mnie kwiatami.. Jak wróciłam to M od drzwi wołał, że zakwitł..... kolor kwatów jak kolor liści.. trudno wypatrzeć

I pierwsze lilie wodne też kwitną.. a róże to prawie już, już już.. i wyjedź tu na 1 dzień...

Anek jestem w szoku ze tulipanowiec Ci zakwitł!!!!!! poleciałm do ogrodu ogladać mojego i doopa Anek ile lat ma ten szczęśliwiec ???bo nie wiem jak długo przyjdzie mi czekac na pierwszy kwiat.... w literaturze piszą 20 lat ,w Hiszpanii widziałam takie kwitnące drzewa że dech zapierało ...no ja się u nas tego nie spodziewam ale moze chociaż jeden kwiatuszek
lilie tez mi zaczęły kwitnąć maam nadzieję ze sie wyspałaś po tylu wrażeniach i śniły Ci sie rh Bogdzi
Zagospodarowanie rabatki 06:27, 26 maj 2014

Do góry
Lilie pasują ale powinny rosnąć pomiędzy różami, a tu gdzie lilie posadź coś wyższego na pniu, żeby korony górowały nad różami. Ogród nie będzie pusty i nudny.

Wokół rabatki posadź obwódkę z bukszpanu.

Przepraszam za krzywy rysunek, ale coś ręka mi drży

1. Lilie przesadzone w róże (najlepiej białe wszystkie
2. Trzmielin na pniu (żółte)
3. Lawenda Hidcote
4. Obwódka z bukszpanu gęsto posadzona i ładnie przycięta

Dodaj też jeszcze jedną różę. Obok tych.
Ogrodnik Mimo Woli cd 23:19, 25 maj 2014

Do góry
Wszystko przeczytałam, ale .. muszę odespać ostatnie nocki

Ale muszę sie pochwalić.. mój tulipanowiec w końcu pozwolił i raczył zaszczycić mnie kwiatami.. Jak wróciłam to M od drzwi wołał, że zakwitł..... kolor kwatów jak kolor liści.. trudno wypatrzeć

I pierwsze lilie wodne też kwitną.. a róże to prawie już, już już.. i wyjedź tu na 1 dzień...

Zagospodarowanie rabatki 19:19, 25 maj 2014

Do góry
Witam serdecznie. Proszę mi pomóc w jaki sposób mogłabym zagospodarować tą małą rabatkę. Chciałbym coś skomponować do tych róż ( róże są kolory jasnofioletowego - pełne )
Nie wiem czy zagęścić i czy pasują tam lilie.

Ogrodoterapia czyli uspokojenie wśród tylu spraw :) 14:09, 25 maj 2014

Do góry
danuta_szwajcer napisał(a)
Aniu a to co tak ci sie podoba to poskrzypka liliowa jest kuzynką stonki ziemniaczanej i walcz z tym bo za dwa dni bedziesz bez lilii. To w dodatku wydziela takie brzydkie jakby odchody brr i oblepi Ci cale lilie. W tym roku mialam to juz bardzo wczesnie i przegapilam troche i zdazyly mi poniszczyc lilie. Pozdrawiam i milej niedzieli

Danusia - dziękuję... Czyli jednak zabić.... choć ładne... kurcze a ja to widziałam już ostatnio i zostawiłam bo tak miło wyglądało.... teraz były dwa osobniki... zaraz idę to łapać... Co z tym robić - zbierać jak stonkę? pryskać? walnąć chemią...????
Ogrodoterapia czyli uspokojenie wśród tylu spraw :) 13:50, 25 maj 2014

Do góry
Aniu no i doczekalas sie pierwszego kwiatka roży, bardzo ladny kolor i jaka radosc Duze kwiaty tego powojnika i kolor tez ładny. Zdjecia super Aniu a to co tak ci sie podoba to poskrzypka liliowa jest kuzynką stonki ziemniaczanej i walcz z tym bo za dwa dni bedziesz bez lilii. To w dodatku wydziela takie brzydkie jakby odchody brr i oblepi Ci cale lilie. W tym roku mialam to juz bardzo wczesnie i przegapilam troche i zdazyly mi poniszczyc lilie. Pozdrawiam i milej niedzieli
Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 08:51, 25 maj 2014

Do góry
admete napisał(a)
2 lilie już w docelowym miejscu - tutaj powędrują wszystkie jakie mam...będzie rabata z liliami, daliami i liliowcami

Postępy super, nie dziwne że i chłopcy łapią bakcyla i latają z konewkami.

Powiedz mi - co jest w planach na tym placyku? Jakieś ciurkadełko czy lustereczko może? A może krzesło widokowe z któego będziesz podziwiała włości?
Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 07:44, 25 maj 2014

Do góry
2 lilie już w docelowym miejscu - tutaj powędrują wszystkie jakie mam...będzie rabata z liliami, daliami i liliowcami

Zielone hosty..nie wiedziały jeszcze że wylądują wczoraj na docelowym miejscu - sama o tym nie wiedziałam hahahaha

Ogród to życie 00:37, 24 maj 2014

Do góry
Nie było mnie dwa dni w domu.Wracam, a tu tyle niespodzianek. Zakwitły pięknie irysy, lilie, goździki.
Przed zmrokiem zdążyłam wysadzić pomidory do gruntu.
Posadziłam też na rabatę werbenę i naparstnicę od Joasi, niestety nie zdążyłam zrobic zdjęć. Przy podlewaniu zauważyłam,że wiciokrzew jest oblepiony mszycami. Dwa dni temu pryskałam Amanogawę, teraz on. Mam wrazenie że wyjątkowo duzo jest w tym roku wszelkiego robactwa. A to dopiero wiosna... Muszę jutro z samego rana go opryskać, bo znów wyjeżdzam.
Pieknie za to rośnie ligustr, przybrał już z 15 cm. widać już zielony tunelik
Fotorelacja niebawem.

Ogród do kwadratu 07:01, 23 maj 2014

Do góry
gusiarz napisał(a)
Ewelina - te naleśniki to super pomysł!!! Zapisuję do zgapienia

w opcji bardziej wypasionej naleśniki robię z ciemnej mąki a koperek można zastąpić szczypiorkiem.

hmmm...lilie w donicach, fajny pomysł!!
Liliowo i kolorowo:) 12:25, 22 maj 2014

Do góry
Kindzia napisał(a)
Nazwę azali zapisałam Ale masz tego dobra Danuś!!! Piękne kolory. Wiatr Ci narozrabiał? Dużo róż masz połamanych? Szkoda bardzo
Czytam o marnych liliach...to nie rok taki, moje dorodne rosną. Coś innego musi być...Nawet łagodna zima orientalnym pozwoliła bez okrycia przetrwać.
Mam nadzieję, że gradu nie będzie...już wystarczy w tym roku. Na razie piękne słoneczko świeci i niech tak zostanie
Pozdrawiam Danusiu

Kasiu straty juz powycinane ale przy tak duzym nasadzeniu to nawet nic nie widac) Lilie to mysle, ze nornice i pędraki zrobily swoje + mroz no i to co kupilam ierwszy raz w internecie tak zachwalane na forum to niech to.... nie dosyc ze ocyganili, bo inne w wiekszosci lilie wyslali niz kupiłam akurat sie na tym znam wiec wiem, ze to nie te ale zaplacilam słono echhh ,mam nauczke i juz wiem ze tylko moja Pani sprawdzona na targu. pieknie sloneczko swieci zaczynam miec stresa przed naszym spotkaniem bo wasze ogrody takie wymuskane pod kancik ne taki jak ten moj... Pozdrawiam serdecznie
Moja codzienność - ogród Oli 22:44, 21 maj 2014

Do góry
WilczaGora napisał(a)

piękne "oceanarium"

Dziękuję

Białe lilie zaczynają kwitnąć

Ogródek z widokiem na stodołę, stajnię, wiatę z maszynami i....wychodek 08:21, 21 maj 2014

Do góry
danuta_szwajcer napisał(a)
Pieknie kolorowo, energetycznie, nie bylo mnie dluzej Martus bo udalo mi sie pojechac do Wroclawia Juz jestem Zdjecia rewelka, szczegolnie te z kotem No i nie mow, ze u Ciebie juz lilie kwitną?? Moje lilie w tym roku to jakas tragedia, polowe mam i w dodatku kiepsko rosną. No i buka masz bardzo duzego a tricolor szybko Ci urosnie ale przycinaj boki bo u mnie za bardzo poszedl na szerokosc, dopiero w zeszlym roku go przycielam no bo kliptuś nie wiedziałm, ze moge Pozdrawiam serdecznie

Danusia dzieki za milusińskie odwiedzinki Lilie owszem kwitną mi ale z tamtego roku z pojemnika,miałam je w domu-dlatego juz kwitną i cieszą oko,ale wydawało mi się że były białe,a wyszly żółte-ale tyż pikne A buczek rzeczywiście bardzo mnie cieszy,na dole w domu mialam remont i wstawiłam okno-jest cudny widok wlasnie na tego buszka-a wiesz on tak pięknie tańczy wraz z podmuchem wiatru -no cudo A odnośnie małego buczka zastosuję się do twoich rad.
Pozdrawiam serdecznie
Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 23:42, 20 maj 2014

Do góry
Lilie mogą jeść ślimaki.. i opuchlaki... czerwona paskuda - poskrzypka wyjada tylko środki w lilii.. a to są pożarte liście.. w ząbki...
U mnie ślimaki zjadły lilii od cholery.. nie zostało sie nic.. dziś dostały niebieski suplement diety.. nerwa na nie miałam strasznego.
Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 21:23, 20 maj 2014

Do góry
Lilie coś zjadło czerwone żuczki, paskudy :/

Strasznie rozcapierzony buksik, stożkiem był - jeszcze wczesną wiosną Tniemy w czerwcu??

Nowe przyrosty na Inversie

Bób kwitnie

Ubiegłoroczne naparstnice, własnoręcznie wyhodowane z nasion zakwitną - po raz pierwszy, ciekawe jaki kolor?

Od Kasi

Miłego wieczoru!
Moja działka. 20:04, 20 maj 2014

Do góry
Urszulla napisał(a)

Ula tą na górze dostałam gratis jak zamawiałam lilie ,ale tam chyba są dwie muszę rozdzielić,
a ta druga ma być mała 30 cm.Gdzieś na działce mam etykiety
Lilie św. Józefa - choroby i szkodniki 20:02, 20 maj 2014

Do góry
Cześć mam w ogrodzie lilie św. Józefa od jakiegoś czasu wogóle nie chcą kwitnąć oraz nie chcą rosnąć. Zauważyłem też że od dołu schną i są podgryzane przez jakieś robaki. Oczywiście że je pryskałem ale nic się nie poprawiło mam ich już coraz mniej a nie wiem co mam robić i proszę o pomoc. Dzięki i pozdrawiam.
Ogrodnik Mimo Woli cd 09:10, 20 maj 2014

Do góry
Mariusz - lilie zostały zwodowane na płytszą wodę Na zimę idą głębiej, a teraz poszły płycej Synuś sie śmiał, że kupiłam sobie piankę, a jego wrzuciłam do kałuży

Hanuś - chwasty po deszczach i na ciepełku widzę jak rosną w oczach... i złośliwe tylko łypią na mnie okiem

Agusia - w ten weekend jadę do Bogdzi na spotkanie, w następnym mam rodzinę z drugiego końca Polski.... tak jakoś sie składa, że cały maj mam wszystkie weekendy zajęte.. Tak, że nie odmawiam, ale... tak wyszło....
Pozostaje się tylko środek tygodnia.. i jakby co to zapraszam. A dziś sukcesywnie już czyszczę rabaty, bo jak pozwolę im urosnąć, to zagłuszą mi wszytko co mam... Bylinowa rabatę wyczyściłam ze wszystkiego co zbędne i trzymałam dla potomnych..i od razu zrobiła się ładna, a tak była Baba Jaga.. I nawet jak nic nie kwitnie to faktury iści sprawiają, że jest fajna....a tak był groch z kapusta.. Nigdy więcej takiego bałąganu.

Madzia - sam czubek, albo więcej, to zależy od tego jaka wysoka, by zostawić parę liści, bo z kącików znad liści sie rozgałęzia

Pszczółka - i taka informacja mi się podoba.. lecę maniakalnie pooglądać.. i do pracy rodacy. I takie informacje, że coś sie ciekawego dzieje mnie cieszą, bo lecę oglądać i nie przegapiam ... a wszędzie nawet gdzie lubię, nie mam szans zajrzeć.. i to nawet jakbym była na emeryturze..

Grembosia - było półgodzinne zanurzanie i nurkowanie.. nie płakał, był tylko zdziwiony co sie dzieje.. ale widać, że lubi wodę

Madżen - miłego pielenia..... masz urlop???? Też to jeszcze sprawdzę i mykam z forum..

Ogrodnik Mimo Woli cd 08:41, 20 maj 2014

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

I kałuża , nawoziłam lilie wodne.. i maja duuuużo pąków .. hura A floksy przekwitły

Spóźniłem się, miałem powiedzieć - nie wstawiaj ich za głęboko, do podniesienia koszy najlepiej nadają się trylinki.
Miłego dnia, do usłyszenia, a może i niedługo do zobaczenia
Ogrodnik Mimo Woli cd 23:58, 19 maj 2014

Do góry
Jag_58 napisał(a)

Dzięki Anek za info ,będę musiała przekonać M ,ze mus wejść do wody ,mam lilie w koszach

Jak nie przesadzane od dawna, to już dawno wylazły z kosza I sobie szukają jedzonka na dnie
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies