Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "lilie"

Ogrodnik Mimo Woli cd 14:55, 12 cze 2014

Do góry
[quote=Mala_Mi napisał(a)

Woda w oczku szrekowa... filtr sie popsuł i .. brak wolnych środków.. wiec rybek nie za bardzo widać.. w związku z tym co chwila są chwile grozy... bo te Fiordy... wyskakują z wody z zaskoczenia i wskakują do doniczek z roślinami.. i podjadają .. Robią hałas.. istne Szczęki... cisza i takie coś... co aż podskakuję.. keidy do tej wody szrekowej wlecę.. Oczywiście wszystkie rośliny mam przez Fiordy zniszczone.. tylko odławiam to co pogryzły.... szkodniki okropne.. najbardziej mi żal lili wodnych... odławiam przegryzione pąki..

Aniu daj karpią trochę liści porwanych z zielonej sałaty to się nasycą i zostawią lilie. U mnie 2 razy dziennie dostają sałatę

Ogród nad jeziorem 12:36, 12 cze 2014

Do góry
Dziękuję za wszystkie miłe odwiedziny. Trochę mnie tu nie było, ale wczoraj udało mi się zrobić kilka zdjęć. Róże zaczęły w końcu kwitnąć, peonie zabił piątkowy deszcz, rozwijają się za to borówki na kilku krzaczkach, które wsadziliśmy rok temu.

to moja "wiekowa" róża, w tym roku obsypała się kwiatami

kocimiętka jest w tym roku imponująca

nowe rośliny w doniczkach

róże....

oraz lilie

pozdrawiam znad jeziora
W cieniu - zacieniona 10:43, 12 cze 2014

Do góry
Bogusiu widzę że roślinki pozbierały się po gradobiciu,no i calia zakwitnie,
u mnie jeszcze nie ma pączków.
Lilie od ciebie w tym roku nie zakwitną ale myślę że w następnym będę się cieszyćPozdrawiam
Liliowo i kolorowo:) 10:34, 12 cze 2014

Do góry
Hosty oberwały...wrażliwe na te lodowe kulki są bardzo A róże jak? I lilie, takie piękne różowe już Ci kwitną. To azjatyckie? U mnie pierwsze czerwone zakwitły, dostałam w zeszłym roku na zjeździe u Alinki od Małej Mi.
Trochę się niepokoję jak tam w Pszczynie, nawet nie wiem czy grad tam zahaczył...

Teraz przyjemny czas wnusiowy Cię czeka Ja też jestem ciekawa reakcji Amelki na Kropkę

Buziaczki
Ogrodnik Mimo Woli cd 10:09, 12 cze 2014

Do góry
beta napisał(a)
uśmiecham sie do monitora...Muminek jest fenomenalny...ech czemu te dzieci tak szybko rosną?...małe są takie słodkie

kwiatki obejrzałam...lilie od Mamy cudowne...róże powalają...marzy mi się przy wejściu taką 'witająca' ...

buziaki Aniu

Drugi uśmiech po Muminku to Twój.. sorki, ale musiałam oddać Twoje pierwsze miejsce.
I kocham ten awatarek... bo z jego powodu zajrzałam do Ciebie

Czas prac polowych i nawet nie ma jak połazić po forum... zale zapowiadają deszcze to może wtedy..

I nowy nabytek, cudna piwonia Ewelina.. kwiat wielki Podoba mi się bardzo. Jest kremowa.. bo nie wiem na ile foto przekłamuje kolor..

Ogrodnik Mimo Woli cd 10:06, 12 cze 2014

Do góry
mira napisał(a)
Muminek z pszczołą odlotowy, ja mam muminkową pełnoletnią bo ma 18 /m-cy/
a widok ogólny wskazuje że masz kupę miejsca do zagospodarowania
lilie od mamy urzekające, a widok ze stipami nostalgiczny - u mnie też stipy takie wielkie - teraz widać co się dzieje z roślinami jak sobie fajnie przezimują / u nie też stipy w super kondycji a 2 lata temu podmarzły i do czerwca się zbierały /

No to gratki babciu..z pełnomiesięcznej wnuczki

Trawnik jest nie do gospodarowania.. ma być przestrzeń.. bo inaczej będzie grajdoł z napstrzonymi rabatkami.. tu nawet ja mówię rabatkom NIE.

Poprzednia zima też była łaskawa.. tylko śnieg w marcu/kwitniu załatwił trawy. Moje też sie zbierały...

A miejsca na trawniku wydaje sie dużo.. ale to perspektywa aparatu.... pomiędzy tarasem a katalpą jest tylko jakieś 15-20 metrów.. a wydaje sie, że sto.. ale to złudzenie optyczne aparatu

Ogrodnik Mimo Woli cd 09:35, 12 cze 2014

Do góry
uśmiecham sie do monitora...Muminek jest fenomenalny...ech czemu te dzieci tak szybko rosną?...małe są takie słodkie

kwiatki obejrzałam...lilie od Mamy cudowne...róże powalają...marzy mi się przy wejściu taką 'witająca' ...

buziaki Aniu
Ogrodnik Mimo Woli cd 08:42, 12 cze 2014

Do góry
Muminek z pszczołą odlotowy, ja mam muminkową pełnoletnią bo ma 18 /m-cy/
a widok ogólny wskazuje że masz kupę miejsca do zagospodarowania
lilie od mamy urzekające, a widok ze stipami nostalgiczny - u mnie też stipy takie wielkie - teraz widać co się dzieje z roślinami jak sobie fajnie przezimują / u nie też stipy w super kondycji a 2 lata temu podmarzły i do czerwca się zbierały /
Mój 4 arowy azyl... 00:12, 12 cze 2014

Do góry
Ivvvona napisał(a)
Basiu, piękne te różyczki, świetnie że się pozbierały po tej przygodzieU Ciebie wszystko jakby wcześniej- lilie, jeżówki no i hortensje mają już duże pąki. U mnie jeszcze wszystko w pąkach. Kosteczka bukszpanowa wpada w oko, a jeszcze ten bodziszek obok mnie zachwycił. Przyjrzałam sie mojemu Chopinowi, ale te liście nie są pogryzione, tylko jakby pęknięte. Poobserwuję go jeszcze. Ty masz oko, ja tego nie zauważyłam, dopiero po Twoim poście

Sama jestem zaskoczona tym kwitnieniem lilii i hortensji. Jeżówka, to przypadek, bo z pączkiem była kupiona.

Mój Chopin zakwitł jednym kwiatem i od razu jakaś paskuda płatek mu obżarła Na dniach powinny rozwinąć się kolejne pąki
Ogrodnik Mimo Woli cd 23:44, 11 cze 2014

Do góry
Mathildis napisał(a)

Niezły ten rekin... popieram Martę zieloną... Basen będzie miał zupełnie inne znaczenie niż dotychczas...

Oj będzie

I lilie od mamy.. też maja wymiar szczególny

Ogród cioci czyli ciociogród :) 23:42, 11 cze 2014

Do góry
Małgosiu róże, lilie, powojniki piękne i już, nowy awatarek również. U mnie w tym roku zakwitną wszystkie yuki a o ile dobrze liczę to mam siedem.
Liliowo i kolorowo:) 22:32, 11 cze 2014

Do góry
anna_g napisał(a)
Oj a ja dopiero dzisiaj o gradzie czytam... Przykre... Ciężko być ogrodnikiem... czasami można się zniechęcić, ale potem znowu wszystko wraca do normy... Dobrze, że u Was w porządku - rośliny dadzą radę. Hosty zawsze najgorzej wychodzą na gradzie...
Mam nadzieję, że dzisiaj już było ok?
Wyobrażam sobie Kropkę samą biegającą po schodach... Musi się utrudzic Przyznaję, że myśmy naszą Figę jednak nosili jak była mała - z wyboru nie z przymusu
Moje lilie też jeszcze nic a nic nie kwitną...
Buziaki Danusiu. Nie daj się pogodzie i ciesz się wnukami i psiakiem

Aniu, tez ja nosimy, tylko pozwalamy na tych przed samym domem bo to przeciez kropeczka)Ciekawe jak Amelka jutro zareaguje? No i ciezko byc ogrodnikiem i w takich momentach sie denerwuje, znechecam ale potem przechodzi...
Liliowo i kolorowo:) 22:26, 11 cze 2014

Do góry
Oj a ja dopiero dzisiaj o gradzie czytam... Przykre... Ciężko być ogrodnikiem... czasami można się zniechęcić, ale potem znowu wszystko wraca do normy... Dobrze, że u Was w porządku - rośliny dadzą radę. Hosty zawsze najgorzej wychodzą na gradzie...
Mam nadzieję, że dzisiaj już było ok?
Wyobrażam sobie Kropkę samą biegającą po schodach... Musi się utrudzic Przyznaję, że myśmy naszą Figę jednak nosili jak była mała - z wyboru nie z przymusu
Moje lilie też jeszcze nic a nic nie kwitną...
Buziaki Danusiu. Nie daj się pogodzie i ciesz się wnukami i psiakiem
Liliowo i kolorowo:) 22:25, 11 cze 2014

Do góry
Agnieszka_B napisał(a)
Lilie już wystartowały???

no , no , ja na moje ciagle czaekam

Ten gorąc to robi, ze wszystko zakwita, no i Twoje wiesiołki tez Mam tez dwie lilie przygotowane w donicy dla Ciebie Moze, masz te duze lilie to one pozniej kwitną, orientalne.
Liliowo i kolorowo:) 22:15, 11 cze 2014

Do góry
Lilie już wystartowały???

no , no , ja na moje ciagle czaekam
Liliowo i kolorowo:) 20:01, 11 cze 2014

Do góry
Kindzia napisał(a)
Danusiu, czytam, że u Was niewesoło...przykro mi.

Oj Kasiu okropnie było i znow cos nadciąga, dwie taczki wczoraj lisci nagrabiłam a ddzis pewnie bedzie powtorka, odechciewa sie, ani dychac nie idzie w ten upał to jeszcze grad poniszczy. Pozdrawiam serdecznie Niech Cie omijaja kataklizmy bo szkoda róż, lilie tez mam poobijane
Mój 4 arowy azyl... 14:07, 11 cze 2014

Do góry
Basiu, piękne te różyczki, świetnie że się pozbierały po tej przygodzieU Ciebie wszystko jakby wcześniej- lilie, jeżówki no i hortensje mają już duże pąki. U mnie jeszcze wszystko w pąkach. Kosteczka bukszpanowa wpada w oko, a jeszcze ten bodziszek obok mnie zachwycił. Przyjrzałam sie mojemu Chopinowi, ale te liście nie są pogryzione, tylko jakby pęknięte. Poobserwuję go jeszcze. Ty masz oko, ja tego nie zauważyłam, dopiero po Twoim poście
W ogródku Iwony 22:43, 10 cze 2014

Do góry
Wrzosowisko

Lilie zaglądające do okien.
Ogrodoterapia czyli uspokojenie wśród tylu spraw :) 22:02, 10 cze 2014

Do góry
Moja bylinowo-różana - już wiem że zdecydowanie za wąska - ale i tak ją lubię a poszerzenie się załatwi

szału jeszcze niej nie ma ale myślę, że będzie fajna - mam tam ostróżki, liatry, astry, jeżówki, marcinki, lilie, lawendę, galiardię, powojnik, żółwik leona. Powinno być kolorowo.
Ogrodnik Mimo Woli cd 16:55, 10 cze 2014

Do góry
anna_g napisał(a)
Ta stipa jest zachwycająca.

Fajny awatarek.. oswajam sie z nim

Lilie zduszone przez firletkę

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies