Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród, który ciągle zmieniam

Ogród, który ciągle zmieniam

Mala_Mi 14:40, 14 cze 2014

Pełnika przesadź na bardziej słoneczne stanowisko.. ale u mnie też sie nie mnożą .. i nie szaleją z szerokością przyrostu.
Jag_58 15:01, 14 cze 2014

Mala_Mi napisał(a)

Jagódko..ja się nei znam.... ale wydaje mi się, że to odmiana jałowca płożąc i z tego bonzaj będzie jak rozpłaszczona żaba..
Z moich dwóch jałowców zrobiłam 2 bonsaje dla ubogich.. bo musiałam coś z tym zrobić.. tzn wyciepać.... wiec postanowiłam uczyć się cięcia. i powiem Ci że bardzo mi się moje dzieło spodobało.. i zostały się na razzie oba.. jedne zostanie na 100%, a nad drugim myślę już 2 rok. Mam bonazja plaskatego na skalniaku, ale on od młodości był tak prowadzony by był bonzaj.

Mój głos za tym by go nie szpecić... jak za duży to podcinaj i skracaj...

A ciurkadełko z zegarem... nic tylko w ciemna noc sie zakraść .... cudne.. i chętnie takei bym chciała u siebie...

Moja trojesć też już dostaje pączki... będzie pomarańczowo i żarówkowato że hej..

A co do róż.. to podzielam Twoje zdanie

Anek dzięki za Twoją opinię ,też mi się wydaje że z tego okazu bonzaj nie będzie ,będę podcinać i tyle ,jak podrośnie trzmielina to może będzie lepiej
cieszę się że ciurkadełko się podoba ,M rośnie z dumy jak Twój M chciałby technicznych porad bo chciałby Cię uszczęśliwić podobnym ciurkadełkiem to nich pyta

szkoda że masz trojeść ,byłam przy nadziei ,że nie masz ,ale ja głupiutka ,przecież TY masz wszystko ale ciągle szukam .....pozdrawiam serdecznie miłego weekendu
Przesadzę pełnika może mu się poprawi dzięki
Jag_58 19:48, 14 cze 2014

zachwycam sie liliami wodnymi

stawik powoli zarasta

fotogeniczna żabka ,jak ja ktoś dojrzy a może żabol
marta_d 19:51, 14 cze 2014

Jag_58 napisał(a)
hosty

języczka Przewalskiego

widoczek

wiesiołek

Hostowisko robi wielkie wrażenie ciekawa jestem ile roślin zmiescilas
marta_d 19:54, 14 cze 2014

Muszę siostrę namówić na stawek choćby dla lilii, Twoje są przepiękne bardzo mi sie podoba jak woda tak pięknie kwitnie
Jag_58 19:56, 14 cze 2014

ta hosta to moja ulubienica

wiesiołek
Jag_58 20:07, 14 cze 2014

marta_d napisał(a)

Hostowisko robi wielkie wrażenie ciekawa jestem ile roślin zmiescilas

Marta tam są 3 sztuki a ta moja ulubiona to 1 sztuka ładnie sie rozrosły
Ja wodę w ogrodzie bardzo lubię więc namawiam na oczko a choćby na małe curkadełko , tyle dzieje się w takiej wodzie dzisiaj widziałam nawet zaskrońca ,też przypełzał do oczka nie zdązyłam zrobić mu fotki ,bo jak pobiegłam po aparat to było po ptakach ale moze jeszcze trafi sie okazja
marta_d 20:22, 14 cze 2014

O matko! Myślałam że conajmniej 10 sztuk woda w ogrodzie daje życie mikroklimat u Ciebie mają idealny ja niestety na swoich kilku arach nie mogę sobie pozwolić, ale bardzo lubię i często odwiedzam znajomych,którzy mają staw i wypoczywa sie świetnie
Kasya 21:49, 14 cze 2014

Hej, przeczytalam co pisalas o perukowcu
Moj tez kwitnie i nie ma peruczek... pomyslalam ze moze pozniej sie zrobia ?
Mam go od jesieni wiec nie wiem
AgnieszkaW 22:01, 14 cze 2014

Lilie wodne masz Jagódko przepiękne. Jałowca przytnij z szerokości, ale nie rób z niego bonzaja - taki mój głos w tej sprawie. Pozdrawiam