Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Iwk4"

Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 17:53, 01 kwi 2016

Do góry
polinka napisał(a)
Jutro akcja brzozy?? Ale fajnie! I pogoda ma się wyklarować Przyjemna sobota przed Tobą

U mnie się wyklarowała. Wieje, jak na Uralu
Poszłam do ogrodu i przyszłam ...
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 17:40, 01 kwi 2016

Do góry
To chyba kupie agrecol, skoro 3 razy się nawozi.
W Kruklandii 14:25, 01 kwi 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Mi fioletowe hiacynty wzeszły 2:1, a różowe wcale. 12 cebul i nic

Juzia, u mnie też codziennie pada ...

No ja już nie wiem...
Wszędzie taka pogoda do d... ?
Co jest?
Ogródek Iwony II 12:57, 01 kwi 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Dominiko, a czemu chcesz teraz jeszcze pryskać topsinem? Ja go stosuję, jak jest potrzeba.
Teraz jeszcze promanal na wszystkie szkodniki. Jak temperatura tak ok. 12 stopni będzie, co dobrze zadziała i ładnie oblepi roślinki.

Koniecznie muszę tak opryskać śliwkę, bo rok temu miała masę mszyc, nie mogłam sobie z nią poradzić. Dopiero oprysk z gnojówki z pokrzywy zadziałał na mszyce. No i bukszpany muszę optyskać promanalem.

Iwonko
A tuje promanalem też potraktujesz?
Ogród Mirelli 11:56, 01 kwi 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Uff, nadrobiłam...
Te hiacynty, jak wysadzisz do ogrodu, to na drugi rok zawrót głowy od zapachu będzie. U mnie przy wejściu i w domu hiacyntowo pachnie

Tych anabelek strong - to dobra cena

Iwonka mam nadzieję, że karminowe zakwitną w ogrodzie w przyszłym roku

Cena za Anabellkę stron myślę, że bardzo dobra, ale jeszcze nie kupuję, odczekam, liczę, że dostanę ładniej rozrośnięte
Ogród Mirelli 11:53, 01 kwi 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Trochę mi by było szkoda, gdyby mi wypadła róża, za którą płaciłam 30 zł plus koszt przesyłki

Z tym kopczykowaniem jest tak, że jak ktoś mieszka w cieplejszej strefie - to mu mniej rzeczy przemarznie.
Ale ja mieszkam w strefie klimatycznej porównywalnej z Suwałkami - najzimniejsza strefa w Polsce. I kopczykować trzeba. Nie wszystkie roślinki (róże) dają sobie radę, gdy nie ma śniegu, są mroźne wiatry i kilkudniowe mrozy do -28 stopni.

Każdy robi jak uważa, ale młodym ogrodnikom winniśmy napisać, że to nasza decyzja, a nie ogólna zasada. Już o tym pisała wcześniej Marzenka.

Mi chyba przemarzła róża Garinia sadzona jesienią. Mam takie obawy - nie ma oznak życia, gałązki są brązowe. Wykopałam ją, bo musiałam zmienić jej miejscówkę i korzonki też ma brązowe. Posadziłąm ją w ziemi kompostowej wymieszanej z gliną i zobaczę, czy ruszy. Szkoda by było, gdyby nie poradziła sobie.

Iwonka tak jak piszesz strefa klimatyczna ma ogromne znaczenie.

Trzymam kciuki, żeby róża wypuściła - daj jej czas
Miłkowo - sezon 2016-2022 10:30, 01 kwi 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)

O, to dobrze, bo do rh kupiłam dwa różne, a do magnolii nie

Pewnie są specjalne do magnolii, ale lubią podobne warunki, więc ja od 3 lat ten sam i podaję i służy im to
Wilcza Góra 09:04, 01 kwi 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Uwielbiam twoje portrety.
Bączek wyszedł niesamowicie.
coś ostatnio się zaniedbałam...ten weekend poświęcam ogrodowi i fotografii - mam nadzieję, że Cię czymś ucieszę
Ogród z łezką II 08:49, 01 kwi 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Cieszę się z tobą na twoje nawadnianie. U mnie jeszcze musi poczekać
Jak będę ja robić, będzie się kogo pytać

Postaram się cały proces sumiennie dokumentować zdjęciami Zawsze pomagam, jak potrafię.
Moja codzienność - ogród Oli 08:47, 01 kwi 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Olu, ty zawsze takie wypasione serby zdobywasz

jakoś tak się udaje
Rododendronowy ogród II. 08:04, 01 kwi 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Bożenko, zastanawia mnie mój Catawbiense .
Posadzony jesienią 2014 roku. Czyli to druga zima u mnie. Ma ładne pąki kwiatowe, ale liście mocno opuszczone, jakby mu ciągle zimno było, albo miał mało wody. Podlewałam go dodatkowo kilka razy, inne rh wyglądają ładnie, a temu coś dolega chyba, albo ja przewrażliwiona jestem.
W zeszłym roku na nim zauważyłam dwa opuchlaki dorosłe i się zastanawiam, czy może złożyły jaja i to mu właśnie doskwiera...
Jutro mogę zrobić fotki, jeśli to coś by dało. Może zerknij na swojego, czy o tej porze też ma opuszczone listki?

Iwonko prawie co rok pyta mnie Ania Mała Mi czy u mnie rh mają jeszcze opuszczone listki i powiem dosc długo mają niektóre.Nie wiem od czego to zalezy ale jesli nie sa nadmiernie opuszczone to sie nie przejmuj. W tym roku nie pytala więc nawet nie wiem jak jest u mnie, nie zwróciłam na to uwagi.
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 07:34, 01 kwi 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Oplułam ekran, idę po chusteczki
A tylko na chwilę weszłam, Muszę częściej tu wpadać, ale Kasia wybacz, bo ja nie nadążam ...
Ja też chcę brzózki, a miejsca nie mam... Wymyśliłam, że za płotem posadzę, jako krajobraz zapożyczony... Tylko czy zdążę? E-Ma ciągle nie ma

Fajnie że wpadłaś ja tez nie wyrabiam ale u mnie nie wyrabiać to wstyd tu się nic nie dzieje
Ogród Eli 07:02, 01 kwi 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Witaj Elu. Przeczytałam u Kasi, ze ci opuchlaki zaatakowały rodki. Po czym to poznałaś? Bo ja mam obawy co do jednego u mnie...
Możesz pokazać, albo opisać?

poobgryzane młode listki

przy okazji pokażę moje pobojowisko ...akcja rozbiórka skalniaków rozpoczęta, ale mozolnie to idzie bo pogoda nie sprzyja pracom ziemnym
Gożdzikowa - wiejski ogród 06:52, 01 kwi 2016

Do góry
Niech ci się wiedzie w ogrodzie.
Gratki na 100.
Róże śliczne. Ładny prezent
To tu... 06:48, 01 kwi 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Ja u siebie stipy nie znajduję. A zeszłoroczna udaje nieżywą

Pałętających się nasionek też nie widzisz?
Rododendronowy ogród II. 23:46, 31 mar 2016

Do góry
Bożenko, zastanawia mnie mój Catawbiense .
Posadzony jesienią 2014 roku. Czyli to druga zima u mnie. Ma ładne pąki kwiatowe, ale liście mocno opuszczone, jakby mu ciągle zimno było, albo miał mało wody. Podlewałam go dodatkowo kilka razy, inne rh wyglądają ładnie, a temu coś dolega chyba, albo ja przewrażliwiona jestem.
W zeszłym roku na nim zauważyłam dwa opuchlaki dorosłe i się zastanawiam, czy może złożyły jaja i to mu właśnie doskwiera...
Jutro mogę zrobić fotki, jeśli to coś by dało. Może zerknij na swojego, czy o tej porze też ma opuszczone listki?
Miłkowo - sezon 2016-2022 23:37, 31 mar 2016

Do góry
Milka napisał(a)
Tak Iwonko, tym samym.

O, to dobrze, bo do rh kupiłam dwa różne, a do magnolii nie
To tu... 23:28, 31 mar 2016

Do góry
Ja u siebie stipy nie znajduję. A zeszłoroczna udaje nieżywą
Ogródek Iwony II 23:24, 31 mar 2016

Do góry
Sebek, to ja w innej Polsce mieszkam. 5 stopni Na szczęście na plusie
Ogródek Iwony II 23:11, 31 mar 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Dominiko, a czemu chcesz teraz jeszcze pryskać topsinem? Ja go stosuję, jak jest potrzeba.
Teraz jeszcze promanal na wszystkie szkodniki. Jak temperatura tak ok. 12 stopni będzie, co dobrze zadziała i ładnie oblepi roślinki.

Koniecznie muszę tak opryskać śliwkę, bo rok temu miała masę mszyc, nie mogłam sobie z nią poradzić. Dopiero oprysk z gnojówki z pokrzywy zadziałał na mszyce. No i bukszpany muszę optyskać promanalem.

Promanalem mam nadzieję potraktować wszystko w następny weekend - dziś było u mnie 18 stopni w cieniu, mogę nie zdążyć
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies