Witam ☺ Hortki dostały raz gnowówki z pokrzyw i na tym koniec, to też zapewne zasługa pogody, w zeszłe upalne lato mimo podlewania nie były takie ładne. Pozdrawiam ☺
Hej Ania trudno mi się wypowiedzieć na bazie własnych doświadczeń, bo mam tę różyczkę zaledwie jakieś dwa miesiące. Na razie jest raczej zwarta, kwitnie dosyć równo, ale też nie jest jeszcze zbyt duża. Można powiedzieć, że się dopiero aklimatyzuje. Przyjrzę się jej jeszcze i Ci powiem jak się będzie zachowywała. Ale długo się zastanawiałam którą różę wybrać, szukałam informacji i wiele osób polecało właśnie Meidiland.
Myślę, że to fajny pomysł , ale ML można jeszcze sadzić czy już nie ? , bo Toszka coś pisała, że chyba do końca sierpnia ? i pytanie czy przeżyją zimę ?
o to jak dwie starsze Panie to juz mi się podoba chciałabym 5 hortensji diamantino, mogę poczekać do Skierniewic bo kurs do Piotrkowa średnio mi się opłaca czyli trawy nie ale byliny brać?
Marta jak zrobisz te 10cm pustego przy ogrodzeniu to będziesz musiała robić kancik, jak nie zrobisz to bedziesz musiala nozycami lub podkaszarką podcinać wąsy. czy tak czy siak robota jest i tak. czasowo dłużej ci zejdzie z kancikowaniem ale w mojej ocenie byloby ładniej
chyba nie musisz aż 10cm...
Twój wybór
Jola powiedz mi ona zwarcie rośnie, kwitnie też w środku? bo ja mam swany i puszcza takie długie baty i na końcach tylko kwitnie, wkurza mnie :/
moze bym wymieniła..?