Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Nowocześnie u Kasji...kiedyś będzie:-)

Nowocześnie u Kasji...kiedyś będzie:-)

kasja83 19:44, 12 sie 2016

Kawa napisał(a)
heheh zapisuję się do grupy ślimakokillerów

To jest nas już trzy-ja,Ty i Siaku
kasja83 19:45, 12 sie 2016

anbu napisał(a)
Jeżu Kasia o czym Wy tu piszecie

O selekcji prowadzonej niemal naturalnie na populacji ślimaków bezdomnych?
kasja83 19:46, 12 sie 2016

anna_t napisał(a)

hahahahah wariatki ! 8 rano a tu takie myśli hahahaha
ja równiez dołaczam do grona ślimako-fobii, na szczęście u mnie jeszcze ani jednego nie widziałam..pewnie się pojawią jak ogrod bedzie bardziej zarastał :/

Ciesz się Aniu-u mnie narazie szkód nie robią jako tako-bo buszują za domem w strefie do przetworzenia.Ale generalnie jakoś tak ich nie lubię.
kasja83 19:47, 12 sie 2016

wrobelki napisał(a)
Jak ja się cieszę że nie mam ślimaków Jak się pojawią to dołączę do Was bo wyjątkowo ich nie lubię

Zapraszamy-grupa otwarta
kasja83 19:49, 12 sie 2016

iwka napisał(a)
te gołe ale prążkowane nie są groźne, ktoś mi kiedyś pisał ale nie pamiętam jak one się nazywają, gorsze to golasy jednokolorowe Ja bym nie dziubnęła, ale jak taki grubas mi się kiedyś napodarędził i miałam tylko butelkę po wodzie to przyszło mi do głowy do butelki go wsadzić ile ja się namęczyłam i czasu straciłam i co się okazało? wlazł tylko do połowy bo dalej się zaklinował

To ładną miał średnicę!Dlatego ja jestem na etapie testingu różnych technik,by dojść do perfekcjiA że Ci się chciało tak Iwonka wpychać go do tej butelki
kasja83 19:50, 12 sie 2016

Kacha123 napisał(a)
Ale się tu pośmiałam W zeszłym roku sypałam przez cały sezon viagrę, w tym roku tylko wiosną i teraz też sypnę, bo widzę, że się po deszczach pojedyncze pojawiły. Ogólnie mogę powiedzieć, że w tym sezonie mam spokój.

Kasiu, jeśli będzie fajna pogoda, to spokojnie doczekasz się trawnika, jak i koszenia. A jak sami przygotujecie sobie ładnie teren, to może pomyśl o rolkach. Samo kupno trawy w rolce nie jest takie drogie, a efekt natychmiastowy i z chwastami spokój. Za przygotowanie terenu + rolki, to już gorzej

Myślałam Kasiu o rolkach-ale ostatecznie siejemy.Co ja będę robić jak nie wybierać chwasty z trawnika?A widzę, że chwastnica pojedynczo się pojawia-pewnie franca sieje się od tego beznadziejnego sąsiada,co ma od początku roku nieużytki nieskoszone!
kasja83 19:51, 12 sie 2016

AniMa napisał(a)

To ja się dołącze do grupy ze specjalnymi butami, gumowe z twarda podeszwą- nawet moja młodsza woła jak widzi ślimaka:"mama załóż buty...ŚLIIIIMAAAAK"!!!!

Buhahahah!!To masz pomocnicę.A co do mrówek też mam sporo-widzę po piachu wyniesionym z kostki brukowej:-/
kasja83 19:52, 12 sie 2016

Anda napisał(a)

Mogę dołączyć dziewczyny? Ja je przecinam nożycami ogrodowymi na pół - szybka śmierć

Ha!O takiej technice nie słyszałamZapraszamy innowacyjne rozwiązania do grupy
kasja83 20:01, 12 sie 2016

Zrobiłam wykuszową-tzn. ramy do sadzenia na przyszły sezon, zasiałam trawę. Pod płotem zostawiony mam pasek na grabowy żywopłot-sukcesywnie sypię tam trawę z koszenia,mam jeszcze trociny-to też będę uzupełniać. U kogoś natknęłam się na info, że można polać takie sypane jakimś roztworem, żeby szybciej się rozkładał.Ktoś coś kojarzy?

I dla porównania:jeszcze 3 tygodnie temu byłam Elzą z afrykańskiego buszuedit:Elzą z afrykańskiego buszu bez wypełnionego gabionu
Kuba 20:12, 12 sie 2016

Nawet bez nasadzeń wykuszowa ładna
Ślimaki mi żarły wszystko co się do jedzenia nadawało ale mam za miękkie serce żeby coś z tym zrobić