Błękitny irys, dostałam sadzoneczkę z wymiany, w tym roku zbudował ładną kępę, do tej pory był lichy.
Obok rośnie kremowy irys
Coś zjada im kwiaty co to jest?
Piękna ta "biała" rabata . Jak to możliwe, że dawniej nie lubiłam orlików, teraz same mi się wysiewają i zajęły sobie same połowę rabatki.
Clematisy też masz piękne, no i zazdroszczę prywatnego jeż.
Magnolia jeszcze kwitnie
George Henry Kern
Ten patyczek to magnolia Ricki wsadzona 2 lata temu czyli taka sama stara jak GeorgeHK ale jednopniowa i niestety w razie przemarznięcia nie ma z czego odbić, słabiutka ale regeneruje się.
Rośnie ze 3m centralnie za oczkiem w obniżeniu terenu.
Spieszę i pędzę z późno majową i wczesno czerwcową aktualizacją.
Aktualnie zawładnęły moim ogrodem i sercem orliki i naparstnice. Żadnych nasion nie kupowałam, pojawiły się same i mam nadzieje że rozgościły się na dłużej
Moniu, ja jedno i drugie.
Byłam sprawdzić, pokotem leżą piwonie, jakoś je muszę podnieść, mimo podpór leżą.
Koleżanka od kogoś kupiła dom i ten ktoś miał te piwonie od 50lat i je mi ukopała, 3 różne i tylko one u mnie na baczność.
Bodziszki i w cieniu i na patelni, wszystkie tak samo kwitną
Buziaki
Zapraszam, ogólnie to są kolory ale jest spokojnie Bez tego krzykliwego z każdej strony jak przy azaliach, róże tez dominują, a teraz tak spokojnie jest.. i co ciekawsze mi sie to podoba.
Tulipanowiec w kwiatach i jak zwykle ich nie widać.. najbardziej zakamuflowane kwiaty .. z odległości metra nie widać ich, tak sie zlewają z kolorem liści.
To największy bukiet kwiatowy w ogrodzie Ten z prawej