Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 16:14, 12 cze 2021

Do góry

Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 16:14, 12 cze 2021

Do góry

Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 15:39, 12 cze 2021

Do góry
Alija napisał(a)
Aniu! Ależ u Ciebie różności. Podziwiam, jest pięknie.
Pozdrawiam.
Alu dzięki chłodnemu majowi czerwiec bucha kolorami, zabrał show majowi

Choroby trawnika 15:35, 12 cze 2021

Do góry
Trawa siana 20 dni temu, nasiona Barenbrug Water Saver, podlewana regularni max co dwa dni, nie nawożona.
Przed sianiem rozrzucony obornik granulowany bydlęcy i wymieszany z ziemia (po wysianiu przyszedł deszcz, obornik się rozłożył).
Zaczyna się dziać coś z trawa obecnie jakieś żółte źdźbła trawy, całe kępki miejsca porażone czymś ? To jakas choroba ? Brak wody chyba odpada ? Obornik nie ma tyle azotu żeby spalić trawę przynajmniej tak mi się wydaje. Co teraz zrobić ? Oczywiście trawnik opielony ręcznie z chwastów będzie. Może rozrzucić nawóz? Brak azotu w glebie? Kupiłem nawóz Florovit szybki efekt do trawników i tam pisze ze można siać na nowo założę trawniki. Pomocy !

Zakładanie trawnika z siewu - trawnik z siewu 15:33, 12 cze 2021

Do góry
Trawa siana 20 dni temu, nasiona Barenbrug Water Saver, podlewana regularni max co dwa dni, nie nawożona.
Przed sianiem rozrzucony obornik granulowany bydlęcy i wymieszany z ziemia (po wysianiu przyszedł deszcz, obornik się rozłożył).
Zaczyna się dziać coś z trawa obecnie jakieś żółte źdźbła trawy, całe kępki miejsca porażone czymś ? To jakas choroba ? Brak wody chyba odpada ? Obornik nie ma tyle azotu żeby spalić trawę przynajmniej tak mi się wydaje. Co teraz zrobić ? Oczywiście trawnik opielony ręcznie z chwastów będzie. Może rozrzucić nawóz? Brak azotu w glebie? Kupiłem nawóz Florovit szybki efekt do trawników i tam pisze ze można siać na nowo założę trawniki. Pomocy !

Kłopoty - problemy z trawnikiem 15:31, 12 cze 2021

Do góry

Plamy na trawniku 15:27, 12 cze 2021

Do góry

Z centrum wielkiego miasta na obrzeża małego miasteczka 15:19, 12 cze 2021

Do góry
Wreszcie pada!!! Siedzę sobie na ganku domku (altanki) i patrzę na deszcz. Pięknie jest!
Ogród bez reguł 15:15, 12 cze 2021

Do góry
galgAsia napisał(a)
Gosia, róże zaczynają Robi się cudnie
Miałam nadzieję, że donica go jednak trochę spowolni we wzroście Ale jakby co, przez dwa lata powinnam znaleźć mu miejscówkę

To kolkwicja i faktycznie, ilość kwiatów rzuca na kolana

I ona, i staw to u Mamy. Piwonie też

Dzięki pomalowaniu mur stał się atutem, elementem przykuwającym wzrok w sensie pozytywnym i świetnym tłem. Miałyście rację, warto słuchać mądrzejszych

Aż buzie otworzyłam bo w życiu takiej kolkwicji nie widziałam
Rewelacja
Zieleń, drewno i antracyt 15:13, 12 cze 2021

Do góry
Emelie, mimo wymuszonego zeszłorocznego ostrego cięcia i uszkodzenia korzeni przez brukarzy postanowiła, że też kwiatami się pochwali(na razie jeszcze nieśmiało). Nie przeszkadza jej nawet plaga skoczka różanego, która w tym roku opanowała już prawie wszystkie róże. Nie wiem jak się paskud pozbyć, po ogrodzie biegają mi jeże, nie chcę chęmia pryskać.

Trochę zbliżeń różanki. Nie podoba mi się w tym roku całościowo. Brakuje lwich paszczy i jest za pstrokato, coś mi zgrzyta. Niektóre bodziszki przesadziły ze wzrostem, muszę je wgłąb rabaty przenieść. A najgorsze są nieskończone domy w tle.

A tutaj powstał koszmar kolorystyczny. Nie mogę się zdecydować, czy przesadzić niebieskiego bodziszka, czy MW.
Ogródek pachnący -> moje miejsce na ziemi w budowie nieustającej ;) 15:12, 12 cze 2021

Do góry

Ogród bez reguł 14:50, 12 cze 2021

Do góry
Gosiek33 napisał(a)
Ależ róż za moment zakwitnie u Ciebie

Cudny Orange Dream, wiesz, że co roku coraz większy będzie i nie zmieści się za dwa lata w tym kobaltowym cudzie. Już myśl gdzie go posadzisz do gruntu
Gosia, róże zaczynają Robi się cudnie
Miałam nadzieję, że donica go jednak trochę spowolni we wzroście Ale jakby co, przez dwa lata powinnam znaleźć mu miejscówkę

Gosiek33 napisał(a)

to oszałamiające kwitnienie to krzewuszki czy kolkwicjii? Staw i reszta to z ogrodu Mamy?

Znakomitą robotę wykonałaś malując mur. Takie wyjście do ogrodu i podziwianie rozrośniętych i kwitnących roślin musi być i dla Ciebie miodem na stargane i nerwy i ciało.
Coraz piękniej się robi
To kolkwicja i faktycznie, ilość kwiatów rzuca na kolana

I ona, i staw to u Mamy. Piwonie też

Dzięki pomalowaniu mur stał się atutem, elementem przykuwającym wzrok w sensie pozytywnym i świetnym tłem. Miałyście rację, warto słuchać mądrzejszych
Zieleń, drewno i antracyt 14:49, 12 cze 2021

Do góry
Niebo trochę dzisiaj podlało ogród. Jakoś tak bardziej zielono się zrobiło.

Lykkefund powoli zaczyna, jest cała w pąkach. Będzie widowisko

Ogród bez reguł 14:43, 12 cze 2021

Do góry
Uwielbiam kwitnienie szałwi lekarskiej. Piękny, pachnący krzaczor, oblegany przez pszczoły

Czyż bodziszek wspaniały Rosemoor nie jest wspaniały? Ja się w nim zakochałam. Kwitnie pierwszy raz, zobaczymy, na co go stać
Mój ogrodowy pamiętnik 14:43, 12 cze 2021

Do góry
Nadal czekam na deszcz .
Kwitnie Pan Prezydent . Powojnik nr 2.
Początki Caradonny.
Stipa szaleje. A że ma mega sucho to sztywna.

Ogród bez reguł 14:37, 12 cze 2021

Do góry
I niearystokratyczne, bezimienne, ale jakie piękne

I taka refleksja mnie naszła: niby róże to dzieci słońca, ale ile uroku dodają im kropelki deszczu

Mój ogrodowy pamiętnik 14:36, 12 cze 2021

Do góry
Szałwie już kwitną, lawendy już prawie. Pierwsza róża zakwitła czyli u mnie to zawsze Queen of Sweden.

Hortensjowo 14:34, 12 cze 2021

Do góry
Helen napisał(a)
Dosadziłam lwie paszcze i teraz mnie zachwyca ta rabatka

Czy to te mini sadzonki przywrotnika ode mnie?
Ogród bez reguł 14:32, 12 cze 2021

Do góry
I Edenka w portrecikach

Oraz Ascot - prześliczna malinka

Ogród bez reguł 14:27, 12 cze 2021

Do góry
Artemis cudna

Chandos Beauty - mam wrażenie, że różyczka mało popularna, a naprawdę piękny kwiat

I Eden Rose w towarzystwie powojników bylinowych i różanych śpiochów: Playful Rokoko i Pashminy

BTW, powojnik Diana potrzebuje jednak podpory wyższej niż 180 cm Muszę dokupić nadstawkę
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies