Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ranczo Szmaragdowa Dolina II

Ranczo Szmaragdowa Dolina II

sylwia_slomc... 20:31, 01 wrz 2021

Roocika napisał(a)
Oj, u Was w tym roku mocno pod górę wszystko. Mam nadzieję, że te zapory pomogą, trzymam kciuki. I nas dziś w końcu nie padało...

U nas dopiero na jutro poprawa pogody ma być, trochę minie nim podeschnie, ale ja musze każdą wolną chwilkę wykorzystać bo mnie teraz w ogrodzie bardzo mało...życie.
sylwia_slomc... 20:32, 01 wrz 2021

anabuko1 napisał(a)

O matko, ależ ty się masz z tą wodą
Ale hosta to piękna :2
I jakaś ładna odmiana >Ile sztuk jej tam posadziłąś 2 ??

Dwie Aniu, nie mam pojęcia co za ona bo to od kogoś dostałam parę lat temu.
sylwia_slomc... 20:36, 01 wrz 2021

Bogdzia napisał(a)
Zaglądam choc nie piszę. W tym roku bardzo duzo deszczu , nawet u mnie go nie brakuje choc pada o wiele rzadziej niż u Was.
W Carefourze tez byłam , faktycznie cebulki w cenach jak nigdy dotąd, nic nie kupiłam , szczerze mówiąc nie mam gdzie sadzic, ale na pewno jeszcze cos kupię bo to nałóg u mnie.Pozdrówka .

Bożenko, ale mi radość sprawiłaś Kochana Rozumiem, że musisz oczęta oszczędzać bez dwóch zdań. Ja sporo cebulowych w tym roku w stosunku do poprzednich lat kupiłam bo mi się trochę plany ogrodowe zmieniły jak widzisz. Będą wielkie donice i nie chce by wiosna puste stały i straszyły. A czosnki i korony cesarskie w łąkę planuję dać bo chcę na bogato wiosnę w niej, powierzchnia duża to i cebulek trzeba sporo. Zobaczę co przetrwa zimę i nornice, to w kolejnych latach dosadzę jeszcze co się będzie sprawdzało
an_tre 21:12, 01 wrz 2021

sylwia_slomczewska napisał(a)
Ta pogoda to jakiś dramat. Tak nam zalało woda z nieba i tak ta woda stoi, Emuś wynosi ile zdoła do rowu, ale z nieba stale dolewa.
ogród pod wodą deszczową

Sylwia ile tych powtórek cię czeka? jesteś twarda i niezłomna kobieta, nie poddajesz się, dajesz radę podziwiam i szacunek
Rajski Ogród Ani + Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... http://www.ogrodowisko.pl/watek/2691-maj-2012-duszniki-zdroj-park-zdrojowy-i-okolice http://www.ogrodowisko.pl/watek/1966-ogrod-w-lubiechowie-kolo-ksiaza
sylwia_slomc... 23:29, 01 wrz 2021

an_tre napisał(a)
Sylwia ile tych powtórek cię czeka? jesteś twarda i niezłomna kobieta, nie poddajesz się, dajesz radę podziwiam i szacunek

Tym razem to nie wina rowu tylko ilości opadów w ostatnim czasie, a ten muł nic wody nie przepuszcza w głąb ziemi...i tak mam od niedzieli w ogrodzie, a z nieba stale dolewało
Gardenarium 10:22, 02 wrz 2021

U nas tak samo, deszcz dolewa. I w pracy to samo..nie można pracować, po 4 razy robi się to samo. Nie pamiętam, żeby kiedykolwiek tak było.

Instagram Ogrodowiska
BKosimkArt 10:52, 02 wrz 2021

o nieee ile wody!!! współczuję
daredevil 12:18, 02 wrz 2021

Dziś słońce! Mam nadzieję u Ciebie też
sylwia_slomc... 12:57, 02 wrz 2021

Gardenarium napisał(a)
U nas tak samo, deszcz dolewa. I w pracy to samo..nie można pracować, po 4 razy robi się to samo. Nie pamiętam, żeby kiedykolwiek tak było.

Ta pogoda Danusiu w tym sezonie to dramat jakiś. Nie wiadomo co robić nie wiadomo kiedy, wszystko czeka i muł i zapora i plewić się nie da, sadzić też nie bardzo. Dziś musze wykopać selery bo zaczynają w polu gnić, liście już wszystkie zżółkły
sylwia_slomc... 12:57, 02 wrz 2021

BKosimkArt napisał(a)
o nieee ile wody!!! współczuję

Co poradzić Basiu, taka pogoda tegoroczna...