Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "brzozy"

U BusyBee w ogródku... 17:14, 21 lip 2015

Do góry
Dereń imponujące osiągnął rozmiary, moje młodziutkie i malutkie . Rosną pod brzozami więc mają wody tylko tyle co podleję więc są takie sobie ?!
Brzozy to pijaczki hihihi bez nawadniania na takiej rabacie to nie bardzo!!!
Czekam na hortki w pełnym rozkwicie i podglądam oczywiście
Pozdrawiam
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 14:30, 21 lip 2015

Do góry
nawigatorka napisał(a)
Nic brzydkiego nie widziałam.pomysł fajny i podoba mi się ze te 3 brzozy będą w lini posadzone - Lubie taka nieprzypadkowość. Ja bym się tylko bała takich wiatrów jak teraz ostatnio i bliskości drzewa- choć sama graba mam bardzo blisko.

u mnie jak wieje to z dwóch stron albo z lewa albo z prawa albo bardzej z dolnego lewa albo bardziej z górnego prawa tak czy ciak nidy wprost na to okno wiec licze że jakby tak miało złamac albo przegiąć to na bok poleci
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 14:25, 21 lip 2015

Do góry
Nic brzydkiego nie widziałam.pomysł fajny i podoba mi się ze te 3 brzozy będą w lini posadzone - Lubie taka nieprzypadkowość. Ja bym się tylko bała takich wiatrów jak teraz ostatnio i bliskości drzewa- choć sama graba mam bardzo blisko.
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 13:13, 21 lip 2015

Do góry
wiesz brałam pod uwage 4 drzewa ale głównym kryterium była wielopienność albo przynajmniej jej namiastka, więc w grę wchodził, dereń, klon, świdośliwa i brzoza. dereń odpadł bo 2 kolejne przy palcyku beda brzozy wiec tutaj tez brzoza, świdośliwa ma owocki i nie chciałam ich na tarasie a klon na pateloni by sobie nie poradził
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 13:08, 21 lip 2015

Do góry
Kasia a brałas jakieś inne drzewo pod uwagę ?Bo ja też szukam drzewa,zeby przy tarasie posadzić, też tam mam patelnie, moze coś doradzisz? ale oprócz brzozy.
Jestem w polu 12:53, 21 lip 2015

Do góry
MirellaB napisał(a)
No no warzywniak super A ja brzozy bardzo lubię, ale mój mąż nie chce się na nie skusić

Pewnie chodzi o liście, co?
Jestem w polu 12:48, 21 lip 2015

Do góry
No no warzywniak super A ja brzozy bardzo lubię, ale mój mąż nie chce się na nie skusić
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 09:53, 21 lip 2015

Do góry
dziewczynki skupić się poproszę...bo nowe 3 brzozy zawitają jak męża odpowiednio zmobilizuje...a miało byc koniec z drzewami
Brzoza - Betula 09:34, 21 lip 2015

Do góry
Dzień dobry
Zamierzam posadzić w szpalerze brzozę pożyteczną doorenbos wzdłuż ścieżki o długości jakieś 25 m. Mają one być ujęte w rabacie, a pod nimi będę sadzić trawy ozdobne, rozchodniki, derenie elegantissima.
Proszę o radę- co ile metrów powinnam posadzić brzozy?
W Kruklandii 18:58, 20 lip 2015

Do góry
No jeszcze źle
Wczoraj w domu mnie więcej nie było jak byłam.... nie miałam kiedy zrobić zdjęć

A dzisiaj pogoda do d.... Brzozy musiałam uwiązać do płota! Jak nie leje, to wieje.

Buszując w zbożu i kukurydzy:) 12:46, 20 lip 2015

Do góry
Konieczki napisał(a)
Ale Wam zazdroszczę spotkań.
Mam nadzieję że na jesieni zaproszę do siebie na taras. Niestety prace jeszcze nie ruszyły.
Renia była u Was wczoraj burza? U nas okropna i wiało strasznie - 3m brzozy leżały na ziemi ale nie połamało ich.

Ja też polubiłam spotkania.
Mieszkamy dosyć blisko, więc zawsze można się umówić Gorzej z kimś z drugiej strony Polski.... Chętnie Cię odwiedzę. Do siebie na razie nie zapraszam, bo muszę dopracować kilka rzeczy i ogarnąć parę miejsc

Wczoraj były trzy burze, jedna po drugiej, ale spokojne nawet. W końcu porządnie podlało mi ogród
Ogród na Batuty 11:55, 20 lip 2015

Do góry
Gabrysia_ napisał(a)
Rabata limkowa bardzo mi się podoba
Co chcesz przed limki posadzić?

Witam Gabrysiu, bardzo się cieszę z Twoich odwiedzin.
No właśnie mam problem z decyzją. Mam tam troszkę miejsca do obrzeża, bo ok 1,5 m (cała rabata ma 4m głębokości). Na pewno brakuje koloru. Myślałam tak: przed hortensje chyba thuja danica, albo miriam ta żółta,żurawki berry smoothie. Od lewej będzą brzozy szt. 3, a po prawej jest zarośniety obecnie placyk na domek i tam muszę zostawić na rabacie troche miejsca na wejscie do domku.
Mętlik mam w głowie.
Ogród na glinie 08:59, 20 lip 2015

Do góry
bleebla napisał(a)
Straszna burza była, do Ciebie też na pewno dotarło. Mam nadzieję, że wszytko całe i trampoliny nie zwiało

Trampoline ujrzelismy na ulicy w swietle reflektorów samochodowych sąsiada.
Ale to była jego trampolina.
Nasza przyszpilona była i nie na środku działki stała więc się ostała.
Ale brzozy porządnie gielo.
Wbilam nową podporke dla sosenki 3 dni temu. I patyk i sosenka stoją skośnie. Znów wiązanie do plotka musze zrobić. ..
Buszując w zbożu i kukurydzy:) 08:49, 20 lip 2015

Do góry
Ale Wam zazdroszczę spotkań.
Mam nadzieję że na jesieni zaproszę do siebie na taras. Niestety prace jeszcze nie ruszyły.
Renia była u Was wczoraj burza? U nas okropna i wiało strasznie - 3m brzozy leżały na ziemi ale nie połamało ich.
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 23:03, 19 lip 2015

Do góry
Gabisia napisał(a)
Jezuniu, jaka burza!!! Marzenko żyjesz? Myślałam, że mi drzewa powyrywa, brzozy leżały wręcz na ziemi….

Polecam wszystkim stronę, która pokazuje w % szanse na burze i czas trwania.
Zawsze się sprawdza.
Można zaplanować, czy podlewać wieczorem ogród, czy nie.

http://antistorm.eu

Starsznie było, dobrze ze mnie mama z JG uprzedziła ze u nich o 21:00 przeszła... Zdązyłam sie wykapać, wysuszyć, posciel czysta powlec i nadeszła... Donice poprzewracane, meble na bukszpanch, fruwające żaluzje i wyłączyli prąd.... M sie w zimnej wodzie mył Ale juz po.... Jutro jade duzy gres kupic bo juz mam dośc wydlubywanie jasnoszarego zwirku z ciemnoszarego tarasu....
Ogród podlany ale czy straty sa nie ma pojecia bo dopiero prąd włączyli...
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 22:22, 19 lip 2015

Do góry
Gabisia napisał(a)
Jezuniu, jaka burza!!! Marzenko żyjesz? Myślałam, że mi drzewa powyrywa, brzozy leżały wręcz na ziemi….

Zawsze się sprawdza.

U mnie armagedon, wszystko na ogrodzie porozrzucane ((( teraz już zrobiło się cicho ….
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 22:09, 19 lip 2015

Do góry

Zawsze się sprawdza.

Typografia ogrodu 21:12, 19 lip 2015

Do góry
Loosiuu napisał(a)
U mnie też przeszło, jednak strat nie ma.
Współczuję sprzątania Brzozy powinny odbić. Nie będą może idealnie równe, ale spokojnie się odbudują w przyszłym sezonie

Najgorsze za nami - mam nadzieje. Brzoza nie warta zamartwiania - to taka zwykła cieniutka jeszcze była - możliwe ze nawet w polu wykopana a nie ze szkółki bo takie i takie w moim zagajniku. Największe stoją.
Typografia ogrodu 21:10, 19 lip 2015

Do góry
Madzenka napisał(a)
Współczuje, czytałam źe nawałnica przeszła przez Wielkopolskę....
A jakies ubezpieczenie nie obejmuje brzozy? Całe szczęscie ze reszta przetrwała te intensywne deszcze... U mnei wczoraj tak lało, ale tak nietypowo dla mojej okolicy, bez wiatru.... A podobno u Was było 100km/h

Ja takiego ubezpieczenia chyba nie mam u nas padało w nocy bez wiatru a teraz wlasnie z takim silnym. I poza deszczem padał deszcz gałęzi z sąsiedniej działki...
Typografia ogrodu 20:40, 19 lip 2015

Do góry
U mnie też przeszło, jednak strat nie ma.
Współczuję sprzątania Brzozy powinny odbić. Nie będą może idealnie równe, ale spokojnie się odbudują w przyszłym sezonie
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies