Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Małymi kroczkami do celu...

Małymi kroczkami do celu...

dominika_ 22:04, 04 sie 2015

Po liściach nie wolno ale po ziemi chyba można tylko wchłanialność mniejsza, tak mi się zdaje
paulina_ns 22:39, 04 sie 2015

dominika_ napisał(a)
Po liściach nie wolno ale po ziemi chyba można tylko wchłanialność mniejsza, tak mi się zdaje

Hehe ok doczytam dla pewnosci i dam znac
Marzenaka 23:52, 04 sie 2015

Paulina widzę, że masz ten sam dylemat z drzewami co ja. Niby podwórko duże, cały ogród od strony południowo zachodniej i żadnego cienia naturalnego. Mamy niby cztery drzewka owocowe ale są małe jeszcze. Mam jeszcze bez, śliwę wiśniową i trzy brzozy, które też są młode ale chyba "najszybciej" rosną. Też myślę o posadzeniu drzew tylko nie wiem jakich. Nie chcę, żeby były mega olbrzymie. Na pewno dosadzę śliwy wiśniowe jak będę robić rabatę kolejną ale to na wiosnę dopiero.
AnnaCh 23:52, 04 sie 2015

paulina_ns napisał(a)

Ja lubie podrozowac z dziecmi,ale czasem kazdy chcialby miec chwile dla siebie

Aniu dwa cisy by sie tam nie zmiescily, hortensja za rok- dwa bedzie pewnie ogromna,cis tez podrosnie i bylo by za ciasno.

Ja też bardzo lubię wyjazdy z dziećmi, w zeszłym roku byliśmy razem, ale wbrew pozorom z 6 miesięcznym malcem na wakacjach jest łatwiej, niż z 18 miesięcznym
Na przyszły rok coś pomyślimy

No skoro dwa się nie zmieszczą, to ten jeden też będzie ładnie tło robił
paulina_ns 09:15, 05 sie 2015

Marzenaka napisał(a)
Paulina widzę, że masz ten sam dylemat z drzewami co ja. Niby podwórko duże, cały ogród od strony południowo zachodniej i żadnego cienia naturalnego. Mamy niby cztery drzewka owocowe ale są małe jeszcze. Mam jeszcze bez, śliwę wiśniową i trzy brzozy, które też są młode ale chyba "najszybciej" rosną. Też myślę o posadzeniu drzew tylko nie wiem jakich. Nie chcę, żeby były mega olbrzymie. Na pewno dosadzę śliwy wiśniowe jak będę robić rabatę kolejną ale to na wiosnę dopiero.

Witaj Marzenko z tymi drzewami tak jak piszesz nie jest latwo, co prawda wybor jest spory, ale jak przyjdzie cos wybrac to nie ma co Ja poki co mam magnolie na srodku dzialki, ale nie spieszy sie jej z rosnieciem, sliwo-wisnie mam dwie i nawet szubko rosna,ale mam je przy wykuszu na rabatce,wiec cienia nie daja. Teraz dokupilam klona, rosnie przy hustawce. Nad brzozkami tez sie zastanawiam, ale Syn ma astme i sie zastanawiam, czy sa to odpowiednie drzewa dla alergika ?? Podoba mi sie jeszcze buk pendula, ktorego na wiosne na pewno zakupie i poki co nie ma nic innego z drzew na mojej liscie
paulina_ns 09:19, 05 sie 2015

AnnaCh napisał(a)

Ja też bardzo lubię wyjazdy z dziećmi, w zeszłym roku byliśmy razem, ale wbrew pozorom z 6 miesięcznym malcem na wakacjach jest łatwiej, niż z 18 miesięcznym
Na przyszły rok coś pomyślimy

No skoro dwa się nie zmieszczą, to ten jeden też będzie ładnie tło robił

No z 18 miesiecznym to faktycznie nudzic sie nie da. Moj 2,5 latek jest wszedzie tam gdzie go byc nie powinno takze jak gdzies jedziemy nie moge go spuscic z oka, bo zaraz cos wyrobi, na szczescie zazwyczaj z mezem sie dzielimy on zajmuje sie mniejszym,a ja starszym
paulina_ns 13:56, 05 sie 2015

Ma ktos u siebie w ogrodzie malwe? Sasiadka mi kupila,powiedzieli jej,ze to roslina wieloletnia a w google pisze,ze jest 2 letnia?
AnnaCh 14:23, 05 sie 2015

W drugim roku kwitnie, a co do jej letności to nie wiem. Mam dwie malutkie od mamy i myślałam, że to bylina. Może to zależy od odmiany?
paulina_ns 14:31, 05 sie 2015

AnnaCh napisał(a)
W drugim roku kwitnie, a co do jej letności to nie wiem. Mam dwie malutkie od mamy i myślałam, że to bylina. Może to zależy od odmiany?

Ja swojej jeszcze nie widzialam,sasiadka ma mi ja dac jak wroci,wstawie zdjecia i zobaczymy. Ja wyczytalam,ze to jest bylina 2 letnia,ewentualnie jak po przekwitnieciu zetnie sie jej pedy, przedluzy sie do 3-4 lat i tyle wiem
MirellaB 14:38, 05 sie 2015

To od jakiej strony Paulinko rośnie ta hortensja i w tym roku sadzona, bo mi nie odpisałaś

Ja podlewam w upały raz albo dwa razy dziennie, rano i wieczorem, ale faktycznie dawka wody zwiększona

Czasem podlewam w pełnym słońcu, ale zawsze leję bezpośrednio pod korzeń, nigdy na boki, czy po liściach

Malwy kiedyś miałam, ale nie jako wieloroczne - jeden sezon miałam
Jakoś nie bardzo je lubiłam, bo duże były i się przewracały, a ja nie lubię pokładających się kwiatów.