Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "lilie"

Zapach ziemi 13:54, 11 kwi 2014

Do góry
Agnieszko no jasne, ze lilie Ci zakwitną a kupione u Pani co Ci polecam to na 100%
Liliowo i kolorowo:) 11:55, 11 kwi 2014

Do góry
danuta_szwajcer napisał(a)

Tak na targu i polecam mam je sprawdzone od obu sprzedawcow. Lilie w kartonach u pani duze dorodne cebule luzem tylko gdybys chciala zapamietac nazwy to wez z soba karteczki i dlugopis by sobie zapisac i o wiele taniej niz kupilam w internecie po raz pierwszy zreszta i chyba ostatni no zobacze jak zakwitna to moze zmienie zdanie Jeszcze rh musze dokupic i azalie.Przeraza mnie tylko ten brak wody bo tylko roboty sobie dokładam

a wsadzone teraz lilie zakwitną w tym roku ?
Ogrodnik Mimo Woli cd 10:19, 11 kwi 2014

Do góry
Melduję, że jest tak zimno, e wszytko czeka na ciepełko.. ja też... +7 stopni i mokro.. grrr brrrr

zawitka napisał(a)
Uśmiech posyłam ---ogrodnicy mają roboę to nie nadążają ha ha Polatam u Ciebie

Ograniczam odpowiedzi do wczorajszego dnia.... nie wyrabiam U siebie nie wyrabiam
Obiegłam z aparatem ogród... wiec w ramach odpozdrawiania powrzucam fotki z pochmurnego Rzeszowa.. może ktoś będzie miał ochotę zwiesić oko..
Widok z ulubionej ławeczki.. tylko za zimno by na niej siedzieć

WilczaGora napisał(a)
melduję, że byłam i podziwiałam magnolie
nasza Susan też już zaczyna "paradę"

macham z Wilczej

Macham z mimo woli.... moje magnolie czekaja na słoneczko.. zatrzymały sie w rowoju.. Yeloww jeden kwiat pokazała w kolorze.. i tyle.. głupią nie jest.. widać ja a pergolą..

Konstancja30 napisał(a)
Anek zajrzyj i powiedz co rośnie w mojej rozplenicy ... bo nie fiem ...
buziak

Moim zdaniem to lilie, które były w ziemi i sobie posadziłaś tam rozplenicę..

Dla Ciebie Aleja Konstancji w te i we wte tradycyjnie

W przyszłości? Domek zatopiony w zieleni.... 10:07, 11 kwi 2014

Do góry
Mąż uwielbia lilie i właśnie wychodzą z ziemi:

Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 06:46, 11 kwi 2014

Do góry
Kostrzewy cudne, a to coś, to lilie
Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 06:36, 11 kwi 2014

Do góry
Iza Te ładne pączki obok rozplenicy to lilie a to w rozplenicy to wg mnie chwast, mam podobnego od tesciowej w piwoniach...jeśli pociągniesz i wyjdzie korzeń to chwast.... Bo lilie maja cebule..
Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 22:36, 10 kwi 2014

Do góry
No to jak Basia też mówi, że to lilie.. to są lilie
Kwiatowy ogródek Monteverde 21:49, 10 kwi 2014

Do góry
agatanowa napisał(a)
Ania, u Ciebie to jakby maj już był

dzisiaj nie chciało mi się z ogrodu wychodzić, nie było za ciepło ale do pracy w sam raz, lilie wsadzałam i inne
Starorzecze na górce 20:41, 10 kwi 2014

Do góry
Lilie"stare", tj. sadzone wiosną ubiegłego roku powschodziły z 3 tyg. temu, natomiast te sadzone jesienią jeszcze nie (poza trzema). Dziś szczypior jednej z nich skosiłam pod ziemią machając łopatą, mam więc nadzieję, że przezyły tylko są głęboko wsadzone.

Zresztą tak jak tulipany - też głęboko wsadziłam i powschodziły dpiero 2-3 tyg. temu, jeszcze nie kwitną.

Tulipki wśród liliowców, zdjęcie z końca marca.

Siewki lilii przeżyły zimę

A pustynnikowi mrozy niestraszne i też wybujał z 3-4 tyg temu. Obecnie sam szczypior, zawiązków kwiatowych nie widać.

Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 19:40, 10 kwi 2014

Do góry
Też myślę, że to lilie, rozplenica jest za leniwa żeby już teraz się pokazywać ,nawet w cieplejszym klimacie u Izy
Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 17:18, 10 kwi 2014

Do góry
W rozplenicy i obok wychodzą lilie
Czarodziejskie miejsce na ogród dajany 14:16, 10 kwi 2014

Do góry
Anita1978 napisał(a)
Serby piękne, lawenda rozmnożona! Ja jak używam ukorzeniacza i cos wsadzam, to podlewam zawsze. W tym roku rozmnożylam żurawki, i podlałam od razu! Maja sie dobrze!
Hosty czekają mówisz? Ja tez mam kilka roslin w poczekalni, czekają aż wyjdą lilie, bo nie pamietam gdzie je powtykałam, i byłoby szkoda....muszę chyba zapisywać co gdzie wsadzam, bo skleroza nie boli!

Anitko rozsadek podpowiadał aby podlać ,ale pierwszy raz używałam ukorzeniacza i tak się zastanawiałam czy go nie wypłucze woda ,wolałam się upewnić, teraz już wiem .Hosty czekają choć nie wiem na co bo póki co wszędzie słonce, a one są stokroć ładniejsze w cieniu Kiedy przejedzie koparka i zrobi co musi to wtedy będę miała gdzie sadzić i robić nowe rabaty ,dopiero na końcu trawka za domem .Wyobraż sobie ze mi wyrosła lilia przy Serbach. Kiedys je miałam ale to było ze dwa lub trzy lata temu i nagle po takim czasie się wyłoniła .Ciekawe jaki kolor jej będzie bo miałam nawet czarną Moje lilie kwitły tylko jeden dzień po czym się łamały same Dlatego z nich zrezygnowałam .Jeszcze cos tam wychodzi, może korona cesarska bo ją tez miałam na nornice i nagle zginęła .Teraz nornic nie mam koty im nie pozwolą się panoszyć, ale ja tego nie widzę na szczęście bo nawet nornice bym ratowała z ich zębów Ja w taki sposób jak piszesz wykopałam wiele cebulek krokusów ,tulipanów i innych roślinek ,zawsze zapominam przy plewieniu wczesną wiosną co wsadziłam jesienią, a potem mam takie wynalazki w różnych miejscach hi.
Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 10:48, 10 kwi 2014

Do góry
To coś mi na lilie wygląda...ale skąd sie rozlazłą tak daleko od rozplenicy... zapytaj Alinki co tam miała posadzone przy rozplenicy... Bo to suche to rozplenica na pewno jest..
Czarodziejskie miejsce na ogród dajany 07:40, 10 kwi 2014

Do góry
Serby piękne, lawenda rozmnożona! Ja jak używam ukorzeniacza i cos wsadzam, to podlewam zawsze. W tym roku rozmnożylam żurawki, i podlałam od razu! Maja sie dobrze!
Hosty czekają mówisz? Ja tez mam kilka roslin w poczekalni, czekają aż wyjdą lilie, bo nie pamietam gdzie je powtykałam, i byłoby szkoda....muszę chyba zapisywać co gdzie wsadzam, bo skleroza nie boli!
Liliowo i kolorowo:) 20:49, 09 kwi 2014

Do góry
Agnieszka_B napisał(a)

Bardzo chętnie

a co do targu- to róże też tam zakupilaś? ja wybieram się na targ w najbliższą sobotę - też kupie lilie

pozdrawiam ciepło w tej zimnicy

Tak na targu i polecam mam je sprawdzone od obu sprzedawcow. Lilie w kartonach u pani duze dorodne cebule luzem tylko gdybys chciala zapamietac nazwy to wez z soba karteczki i dlugopis by sobie zapisac i o wiele taniej niz kupilam w internecie po raz pierwszy zreszta i chyba ostatni no zobacze jak zakwitna to moze zmienie zdanie Jeszcze rh musze dokupic i azalie.Przeraza mnie tylko ten brak wody bo tylko roboty sobie dokładam
Liliowo i kolorowo:) 20:33, 09 kwi 2014

Do góry
danuta_szwajcer napisał(a)

Agnieszko moze w koncu po swietach jakos uda sie nam umowic, bo moze bys cos sobie z sadzonek wybrała u mnie? Pozdrawiam serdecznie

Bardzo chętnie

a co do targu- to róże też tam zakupilaś? ja wybieram się na targ w najbliższą sobotę - też kupie lilie

pozdrawiam ciepło w tej zimnicy
Mój 4 arowy azyl... 20:15, 09 kwi 2014

Do góry
nie lubię robali a tych szczególnie, bo mi lilie uszkadzają
Mój 4 arowy azyl... 20:09, 09 kwi 2014

Do góry
U mnie na liliach też pojawia się poskrzypka, zazwyczaj codziennie robię przegląd i zbieram ręcznie. Na szczęście do tej pory nie było zmasowanego ataku. Moje lilie jeszcze nie wszystkie wyszły, mam nadzieję że w ogóle wyjdą
Moja działka. 16:35, 09 kwi 2014

Do góry
barbara_krajewska napisał(a)
Bogusiu, chyba zamówiłaś żurawki w 'bylinowym'? Tam tańsze

Lilie tam tylko zamówiłam,a jak pojade po jeżówki to kupię przy okazji
Ogrodnik Mimo Woli cd 12:50, 09 kwi 2014

Do góry
I tu największy bałagan.... wszytko rośnie nie tak jak trzeba.. ale choinek mi szkoda.. ich sie nie da już przesadzić..
Jak lilie przekwitną, to też ta lewa część będzie rozwalona.. na razie rozwaliłam prawą część.

Pod siatką rosły pęcherznice.. wielkie na ponad 2 metry.. zagłuszały jodły.. skróciłam na pół metra i przeniosłam przed jodły.. W miejsce pęcherznic posadziłam serby.. wypierdki mamuta malutkie.. kiedyś urosną..
Mahonii mi szkoda, bo tu dobrze rośnie i ładnie kwitnie.. i pachnie.... zostaje się.. ale przed pęcherznice przesadziłam dwie hortensje Analbeki z innej części ogrodu, gdzie były zagłuszone przez inne rośliny... wyłamałam je przy przenoszeniu strasznie, ale powinny być wdzięczne, że tu dostaną trochę miejsca
Gdzie łopata posadziłam piwonie białą Shirly Temple, po prawej mam żółtą piwonię drzewiastą.. żółty z biały się nie zgryzie. Tulipany są żółte i pomarańczowe.. A przed piwonie, a za tulipanami posadziłam złocienia żółtego od Basi Kraj i zawilce wielkokwiatowe od Bożenki P.
Mam czas do przyszłego roku aby sprawdzić czy tak zostanie.......

Na razie obraz nędzy i rozpaczy... musi wszytko ruszyć i zazielenieć sie.. będziemy wtedy mówić o efektach..
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies