Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "brzozy"

Typografia ogrodu 20:39, 19 lip 2015

Do góry
Współczuje, czytałam źe nawałnica przeszła przez Wielkopolskę....
A jakies ubezpieczenie nie obejmuje brzozy? Całe szczęscie ze reszta przetrwała te intensywne deszcze... U mnei wczoraj tak lało, ale tak nietypowo dla mojej okolicy, bez wiatru.... A podobno u Was było 100km/h
Marzenia i plany vs. rzeczywistość 20:11, 19 lip 2015

Do góry
butterfly napisał(a)
Magda_, jak głeboka ta rabata? sama nie wiem... akurat te brzozy to jest róg rabaty i nie wiem jak mam ci ją zmierzyć
Od tych zielonych placków odrastającej seslerii w głąb (w róg rabaty) jest jakies 4 m, tak pi razy oko
Napisz czy o te odległości ci chodziło

A te choineczki w tle to najzwyklejsze śwerki kłujące.
Posadziliśmy je jak jeszcze dom miał same fundamenty żeby sobie rosły i od razu utworzyły ściane jak się wprowadzimy
Masz rację - są rózne. Jak sadziliśmy to nie bardzo rozróżniałam, one były małe, tak max do kolan.

a tak nie od rogu tylko z boku chodzi mi o to, ile jest potrzeba miejsca na ta rabatę z choinkami i brzozami i dereniamu

choinki ślicznie wyrosły, ile mają lat?
Typografia ogrodu 16:55, 19 lip 2015

Do góry
Dzien sprzątania nas czeka.Stracone dwie brzozy zgniecione przez gałąź wierzby.
Działka prawie w Borach Tucholskich 15:38, 19 lip 2015

Do góry
wersja poprzednia była bardziej wkomponowana w zieleń ale stale wiejące wiatry dawały popalić

w przyszłym sezonie będzie znowu schowana w gałązkach drugiej brzozy Long Trunk

Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 14:18, 19 lip 2015

Do góry
Madzenka napisał(a)
Bede obserwować Twoją szalwie, bo idelna na rabatkę Zetkową
U mnie szalwie nawet w warzywniku sa potworami..rosna bez opamiętania i nie są do okiełznania....

Brzozy absolutnie nie ruszaj, jest szansa ze wypuści liscie, tylko ja posadż w odpowiednim miejscu aby sie ukorzeniła i miała odpowiednia ilosc wody. Jestem przeciwnym cieciu brzoz, to drzewa , ktore nie odbudowują dobrze korony jak inne gatunki po cieciu . Przerobiłam to, oszpeciłam drzewa, zamierały inne pedy.
Trzba to bardzo umiejętnie robic, bo moze całkowicie stracic pierwotny pokroj. Nowy przewodnik zdązysz zawsze wyprowadzić, tylko musi wypuscić niwe pedy. Na razie jej nei ruszaj, posadż , podelwaj, opalikuj aby miała równy pien a w styczniu podejmiemy decycję co do ciecia Grupowo, forumowiczow, z Toszką

Ps. Zapomniałam napisac ze kompozycja w donicy boska jest i do tego ten idelany zwirek!

Tak wiem ze jestes na etapie zażwirkowania z brzozami poczekam bo i w zimie grupowo podejmiemy decyzje . Uwielbiam to

I tez pomyslalam o zecie i jej rabacie patrzac na szalwie...srebrna i czesciowo zimozielona!
Ogród wśród pól i wiatrów 11:13, 19 lip 2015

Do góry
horcia napisał(a)
Witaj jolka. Piękne jeżówki. Możesz je połączyć z ulubionymi rozplenicami i trawami pomiędzy brzozami które planujesz ( ogród syli) mnie to bardzo się podoba

Hej Horcia Ale Cię dawno nie było Ogród Syli oczywiście czarujący, połączenie o którym mówisz również super - rozplenice/brzozy/jeżówki..

Fajnie, że wpadłaś Do siebie też czasem zajrzyj i podrzuć jakieś fotki
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 10:38, 19 lip 2015

Do góry
Bede obserwować Twoją szalwie, bo idelna na rabatkę Zetkową
U mnie szalwie nawet w warzywniku sa potworami..rosna bez opamiętania i nie są do okiełznania....

Brzozy absolutnie nie ruszaj, jest szansa ze wypuści liscie, tylko ja posadż w odpowiednim miejscu aby sie ukorzeniła i miała odpowiednia ilosc wody. Jestem przeciwnym cieciu brzoz, to drzewa , ktore nie odbudowują dobrze korony jak inne gatunki po cieciu . Przerobiłam to, oszpeciłam drzewa, zamierały inne pedy.
Trzba to bardzo umiejętnie robic, bo moze całkowicie stracic pierwotny pokroj. Nowy przewodnik zdązysz zawsze wyprowadzić, tylko musi wypuscić niwe pedy. Na razie jej nei ruszaj, posadż , podelwaj, opalikuj aby miała równy pien a w styczniu podejmiemy decycję co do ciecia Grupowo, forumowiczow, z Toszką

Ps. Zapomniałam napisac ze kompozycja w donicy boska jest i do tego ten idelany zwirek!
Ogród Małej Mi - sezon 2015 10:09, 19 lip 2015

Do góry
Katkak napisał(a)
Aniu mówię dziś do ema: pamiętasz tę cudną brzozę u Ani z takimi koronkowymi liśćmi? Ona na to: u jakiej Ani. U małej Mi odpowiadam. A Krzysiek: no to mów normalnie bo nie wiedziałem o kogo chodzi . Aniu jak ja zazdroszczę Ci tego basenu w taki upał. Chyba tylko głód by mnie z niego wygonił .

Siadajcie w auto i zapraszam.. Muminek też po południu będzie

Muszę zapytać w szkółce co kupiłam.... ale podobne są:
Betula pendula 'Laciniata'
brzoza brodawkowata ‘Crispa

Do Ciebie ta brzózka.. same superlatywy Betula pendula ’Gracilis’
http://www.zszp.pl/?id=207&rco=Betula%20pendula%20%27Gracilis%27&lang=1

http://ogrodniktomek.pl/2014/01/brzozy-najladniejsze-odmiany/

I mój wiąz.. bo brzózki nie mam na aktualnym foto

Moja bajka 20:57, 18 lip 2015

Do góry
Mala_Mi napisał(a)
Poszukam nazwy brzozy.. jak zapomnę przypomnij bo skleroza moje drugie imię.
W małym ogródku musisz mieć rośliny piękne cały rok. Tu nie ma miejsca na coś co jest ładne tydzień. Czy nawet 2. Ta brzoza jest mała i wolno rośnie....idealna do Ciebie. Tylko pilnuj by nie poszła jak moja. Sprawdzę w szkolce gdzie kupowalam czy maja....

Konkretne pytanie - konkretna odpowiedź, uwielbiam Cię i za to . Dzięki . To jakby co, będę się przypominać z nazwą tej brzózki . Ja też mam pamięć dobrą, ale krótką .
Moja bajka 15:41, 18 lip 2015

Do góry
Poszukam nazwy brzozy.. jak zapomnę przypomnij bo skleroza moje drugie imię.
W małym ogródku musisz mieć rośliny piękne cały rok. Tu nie ma miejsca na coś co jest ładne tydzień. Czy nawet 2. Ta brzoza jest mała i wolno rośnie....idealna do Ciebie. Tylko pilnuj by nie poszła jak moja. Sprawdzę w szkolce gdzie kupowalam czy maja....
Wilcza Góra 21:33, 17 lip 2015

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
Ewo, masz może również Strong Annabell? Jeśli tak, jak ją postrzegasz?

Brzozy i Annabell - znak firmowy ogrodu.

mam i Strong Annabelle, ale moje tradycyjne "staruszki" też już się nie pokładają
krzaki 5 letnie, mocno cięte - dobrze sobie radzą
powiem szczerze: nie widzę różnicy Pszczółko
Pomysł na ogród 20:04, 17 lip 2015

Do góry
Skula napisał(a)

grzybol - tak spod brzozy

mam takie miejsce gdzie co roku rosną

to super
Pomysł na ogród 20:03, 17 lip 2015

Do góry
Kasya napisał(a)

a ten sliczny grzybek to w ogródku ?

grzybol - tak spod brzozy

mam takie miejsce gdzie co roku rosną
Mój ogród nad rzeką... 14:08, 17 lip 2015

Do góry
Ogród nad rzeką Brzozy, hosty, bukszpany.... moje klimaty
Przejrzałam zdjęcia i na moje oko to sporo zrobiliście przez ostatni rok. Taras masz ładny i duży. Jakiś parasol stawiasz w upały czy masz w planach zadaszenie?
Jak więcej błędów nie popełnić...... 12:43, 17 lip 2015

Do góry
BusyBee napisał(a)

Uuu czyli brzozy to u mnie raczej nie....nie mam nawodnienia na rabatach, tylko na trawniku. Myślałam o zmianie tych małych klonów na nowej rabacie na coś innego. Ale tam właśnie limki są i inne rośliny. Popatrz proszę i powiedz co myślisz. Może umbry wysoko szczepione, albo nigry. A może zostawić te kloniki? One małe będą- do 4- 5 metrów z kulistą koroną.

Muszę popatrzeć na te Twoje brzozy- zaraz poszukam tego miejsca w wątku.

Cyba za wiele nie znajdziesz bo rabata już trzeci sezon jak rośnie a wyglada kiepsko i raczej nie pokazywałam jak chcesz mogę Ci zrobić dla porównania fotki hortek sadzonych trzy sezony temu i sadzonych w ubiegłym roku n arabacie bez brzóz róznica jest bardzo duża te z ubiegłego roku są dwa razy większe
U BusyBee w ogródku... 12:38, 17 lip 2015

Do góry
BusyBee napisał(a)

Nie Kasiu Myślałam tam o drzewach, które wyrosną powyżej tych tuj. Nie chcę jednak, żeby były za duże. Myśałam o czymś z lekką koroną- np. nigry, albo nawet brzozy doorenbos. Co myślisz?

no wlasnie mysle teraz ze slicznie by wygladaly tam jeszcze 2 takie hortensjowe drzewka...w sumie 3 by byly...cudnie
Jak więcej błędów nie popełnić...... 12:32, 17 lip 2015

Do góry
Aneta1309 napisał(a)

Kasiu postaram się wieczorkiem o zdjęcia tej brzozy. Nie wiem jak dziewczyny sobie radzą z brzozami na rabatach u mnie nie ma nawadnienia i muszę wykopać dwie zwykłe brzozy narabacie z limkami i grackami bo mi pod nimi nic nie rośnie gracki mikrusie a limki jakby dziczały myślałam, że się uda ale niestety musimy się pożegnać myślę nad umbrami w zamian za nie tylko ze musiałabym posadzić 4 szt a 4 to tak jakoś dziwnie 5 tam chyba nie zmieszczę czytałam,że musi być jakieś 3 m odstępu pomiędzy nimi.
U Ciebie jest nawodnienie to może dadzą radę bardzo przyjemnie szumią i trochę ich żal ale mus się z moimi pożegnać.

Uuu czyli brzozy to u mnie raczej nie....nie mam nawodnienia na rabatach, tylko na trawniku. Myślałam o zmianie tych małych klonów na nowej rabacie na coś innego. Ale tam właśnie limki są i inne rośliny. Popatrz proszę i powiedz co myślisz. Może umbry wysoko szczepione, albo nigry. A może zostawić te kloniki? One małe będą- do 4- 5 metrów z kulistą koroną.

Muszę popatrzeć na te Twoje brzozy- zaraz poszukam tego miejsca w wątku.
U BusyBee w ogródku... 12:20, 17 lip 2015

Do góry
Kasya napisał(a)

jeszcze raz sie przyjrzalam

na co chcesz wymienic te kloniki ? mam nadzieje ze na takie hortensjowe drzewka ?

Nie Kasiu Myślałam tam o drzewach, które wyrosną powyżej tych tuj. Nie chcę jednak, żeby były za duże. Myśałam o czymś z lekką koroną- np. nigry, albo nawet brzozy doorenbos. Co myślisz?
Jak więcej błędów nie popełnić...... 12:18, 17 lip 2015

Do góry
BusyBee napisał(a)

Masz naprawdę pięknie I ta brzoza ( chyba ) wspaniale się prezentuje. Możesz jej cyknąć jeszcze jakieś zdjęcie? Anetko myślę czy nie dać u siebie 2 brzóz doorenbos. Czy nie wysusza ta brzoza za bardzo innych roślin wokoło? waham się jeszcze....

Kasiu postaram się wieczorkiem o zdjęcia tej brzozy. Nie wiem jak dziewczyny sobie radzą z brzozami na rabatach u mnie nie ma nawadnienia i muszę wykopać dwie zwykłe brzozy narabacie z limkami i grackami bo mi pod nimi nic nie rośnie gracki mikrusie a limki jakby dziczały myślałam, że się uda ale niestety musimy się pożegnać myślę nad umbrami w zamian za nie tylko ze musiałabym posadzić 4 szt a 4 to tak jakoś dziwnie 5 tam chyba nie zmieszczę czytałam,że musi być jakieś 3 m odstępu pomiędzy nimi.
U Ciebie jest nawodnienie to może dadzą radę bardzo przyjemnie szumią i trochę ich żal ale mus się z moimi pożegnać.
Wilcza Góra 10:20, 17 lip 2015

Do góry
Ewo, masz może również Strong Annabell? Jeśli tak, jak ją postrzegasz?

Brzozy i Annabell - znak firmowy ogrodu.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies