Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "ElzbietaFranka"

Ptasi gaj 18:24, 12 kwi 2019

Do góry
Właśnie wróciłam i zniesmaczona. w Łazienkach wiatr wiał za każdego krzaka zimno jak w psiarni. Jednak park jest w dolinie i jakieś prądy przechodzą.
Park jeszcze śpi oprócz bratków i stokrotek nic nie kwitnie jeszcze niezapominajki

Bratki tonacja id jasnego do ciemnego fioletu

Tutaj wyjątek

Narcyzy z niezapominajka mi lub innymi roślinami których nazwy nie znam

Więc dopiero jak będzie dużo ciepłej rośliny się obudzą i zaczną rosnąć.
Wszystkie rośliny bez życia w sobie.
Miłkowo - sezon 2016-2022 18:05, 12 kwi 2019

Do góry
Milka napisał(a)
To ja Danusi na prezent urodzinowy zrobiłam
Brak mi węzłów, no to wiesz, że mam problemy.

Wszystko rozumie i dlatego tak napisałam. Chociaż Maja nie narzeka jest szczupła 55 kg. Robię też masaże. Byłam na badaniach wczoraj wszystko ok. 6 lat.

Tego i iglaczks wytnij chore a zdrowe zwiąż do siebie sznurkiem i będzie dobrze też tak robię. Jak tylko gałąź źle odrasta np nie w tym kierunku to związuje. I się nastawia.
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 17:54, 12 kwi 2019

Do góry
Jak rocznica okrągła można obchodzić cały rok. Wszystkiego dobrego.

Koń fantastyczny. Podusia do ciągłego przytulania taka miła.

Pozdrawiam
W moim małym ogródeczku - Dorota 16:41, 12 kwi 2019

Do góry
ElzbietaFranka napisał(a)

Odwołuje kwokę

Ranczo Szmaragdowa Dolina II 14:24, 12 kwi 2019

Do góry
Moja kiku pewnie zmarzła co prawda nie ma wielkiego przymrozku ok -1 do -3 ale to zawsze mróz zależy jak zawieje.

Wrażenia jak zwykle imponujące.

U nas chyba nie było przymrozku rano bo siapi deszczyk od rana to by była ślizgawka, a nie było. Jeśli tak zostanie to sie uratuja pączki. Czereśnie już kwitną i porzeczki, amanogawy startują, dużo by mrozik załatwił
Miłkowo - sezon 2016-2022 13:16, 12 kwi 2019

Do góry
Chroń ręke(Ce) są bardzo ważne w naszym szaleństwie ogrodowym.
Przyszłam zobaczyć twoje poduszki jak zwykle dochodzenie robię bo Danusia dostała podobna jak robisz.

Miałam rację.
W moim małym ogródeczku - Dorota 13:03, 12 kwi 2019

Do góry
Dorota123 napisał(a)
Zapewniam Cię, że nie przenoszę moich ptaszków z miejsca na miejsce. Ja po prostu mam ich tak dużo.

Odwołuje kwokę
Ranczo Szmaragdowa Dolina II 12:45, 12 kwi 2019

Do góry
Moja kiku pewnie zmarzła co prawda nie ma wielkiego przymrozku ok -1 do -3 ale to zawsze mróz zależy jak zawieje.

Wrażenia jak zwykle imponujące.
Ptasi gaj 11:55, 12 kwi 2019

Do góry
Dorota123 napisał(a)
Dziękuję za wyszukanie dla mnie zdjęć. Rabaty cudne, widzę między tulipanami liliowce, czosnki i róże. Jest to już jakaś wskazówka. Od 2 lat wbijam do żonkili fioletowe kule, ale w sierpniu za żonkilami posadzę rządek wysokich czosnków. Ładnie mi się rozmnożyły, więc już mam na nie pomysł. Pomyślałam też o liliach, kwitły by w lipcu. Liliowce mam posadzone przed żonkilami.

Bardzo się cieszę Dorotka zaraz jadę do Łazienek nie jest za cieplo, ale słońce świeci da się zyc. Więc jak będę to zrobię fotki.
Ptasi gaj 11:53, 12 kwi 2019

Do góry
W naszej szkole program powinien być przewrócony do góry nogami. Jest bardzo wiele archaizmow. Chociaż dzieci to też zależy od wychowawcy powinny być uczeni od malego ekologii sprzątania.
Jadąc na wieś mijam przydrożne rowy to się w głowie nie mieści ile syfu ludzie wyrzucają do rowów. Szczególnie dużo puszek i butelek po różnych napojach.
Przy przystankach gminnych to śmietnisko butelek, puszek papierków po batonach. Dorosły tego nie wyrzuca tylko dzieci czekające na autobus. Inna sprawa że nie ma koszy, ale prawdopodobnie jakby były to by zniszczyli.

Dzieci obowiązkowo powinny mieć w okresie wiosennym sprzątanie przydrożnych rowów. Maluchow zwalniając, ale 6,7,8 Klasa, nic im się nie stanie jak posprzątają w liceach tak samo.

Miluś Wrocław jest przepięknym, czystym miastem a wandale wszędzie się znajdą.
W moim małym ogródeczku - Dorota 11:39, 12 kwi 2019

Do góry
Dorota ty jak kwoka przenosisz te swoje pisklaki po całym ogrodzie.

Bardzo ładnie.
Zapewniam Cię, że nie przenoszę moich ptaszków z miejsca na miejsce. Ja po prostu mam ich tak dużo.

W moim małym ogródeczku - Dorota 11:18, 12 kwi 2019

Do góry
Witam Dorotka

Daj żyć zmieniłaś awatara a. To dlaczego były ładniejszy. Zaslonilas twarz aparatem no i nie ma czego podziwiać.

U ciebie jak zwykle przygotowania do świąt pełna parą kwiatki, ptaszki, koszyczki, gwiazdeczka dla ptaszków wszystko naraz ale jakie piękne. Masz parę do tych ozdób. Ja niestety już kapituluje mam już dosyć z prac w ogrodzie i jak tylko mam trochę czasu ta odpoczywam albo spaceruje. Najlepiej bym gdziekolwiek wyjechała.

Szybko okres postu przelatuje za 2 dni niedziela palmowa czas świecić.
Idę zobaczyć co tam u ciebie na wątku.

Po narcyzach przeważnie tulipany rosną. Jeżeli znajdę w fotkach mam gdzieś foty z Łazienek gdzie projektują rabaty Holendrzy zaraz sprawdzę.
Za dekoracje się wzięłam, bo na dworze zimno i nie da się nic roić. Obecnie u mnie 2 stopnie i mżawka ze śniegiem.
Schowałam się za aparatem, bo na prawdę nie ma czego podziwiać. Pewnie wkrótce zmienię ten awatar.
U mnie kiepsko ze spacerami, paskudnie bolą mnie nogi. O wyjazdach mogę tylko pomarzyć, ale wierzę, że się poprawi.
Ptasi gaj 08:14, 12 kwi 2019

Do góry

Kamcia U nas tez Pieknie. Wawa bardzo zadbana. Sadza duzo drzew zreszta w Polsce sadzi sie najwiecej drzew w Europie.

Kazda rabata tonie w kwiatach teraz wszedzie bratki kroluja w roznych kolorach. Krokusy juz przekwitly, tulipany zaczynaja. Nie daleko mnie zakwitna lany tulipanow tak jak w zeszlm roku nie trzeba Holandii. Jak beda kwitly to sfoce.

To prawda Elu. Ostatnio słyszałam w niemieckiej TV, że Polska powinna być przykladem dla innych krajów pod względem sadzonych drzew.

Ptasi gaj 06:12, 12 kwi 2019

Do góry
Dla Dorotki

Dorotka znalazłam trochę fotek z Łazienek. Może jutro pojadę z córką to zrobię dokładne fotki. Widzisz człowiek nie przywiązuje wagi do zmianowoscia a to ważne aby zawsze coś kwitło a w Łazienkach tak jest.
Moim zdaniem można posadzić w przyszłym roku tulipany. Widzislam po kroku dach żonkile czy narcyzem ale co po nich.

To są fotki z Łazienek 2017 r 25 kwietnia

A to maj 2018 r. Maj lawendy i czosnki goruja

CUDOWNIE!
Polska nam się zmienia, chodzi mi o przestrzeń miejską mam wrażenie, że Wrocław za mało dba. Ostatnio jacyś wandale zniszczyli ogród japoński, taką perełkę, nie wiem co to za ludzie
Miłkowo - sezon 2016-2022 05:53, 12 kwi 2019

Do góry
Miluś tak pokazujesz swój ogród, że sprawia wrażenieże jakbyś miała kilka hektarów nasadzeń.skad ty te foty bierzesz

Piszesz o wietrze na moim wątku, co ty możesz wiedzieć o wietrze. U nas to dmuchanie w każdą stronę. Twoje rośliny to mają raj na ziemi bez wiatru, w słońcu i wysoka temperatura o tej porze jak pod pierzynką. Czego chcieć więcej.

Wrzucaj do herbaty goździki lub cynamon antybakteryjne i miód w gębie.

Ha, ha, ha
Elu uśmiałam się
Mój ogród jest zakamrkowy, z dorosłymi roślinami, trzeba łazić, aby różne rośliny i miejsca pokazać, a ja czasami nie łażę, a roślin, to ja mam, co wiosna, to się dziwię, skąd tyle tego, skoro ograniczałam. Wiele roślin jest do pokazania i miejsc, ale czasu brak mi stale.
Co do wichur, oj Ela, nawet nie wiesz jakie u nas były, nawet takie że dorosłe drzewa w pół ścinało, jak laserem, nawałnice i wichury u nas często, do dziś mam ślady na drzewach.
Juz mi lepiej, ale znowu ręka mnie boli, za dużo toreb w jednej targałam, a nie powinnam
Ptasi gaj 00:20, 12 kwi 2019

Do góry
Kamcia napisał(a)
Wow, jak tam pięknie. Rozmarzylam się.

Kamcia U nas tez Pieknie. Wawa bardzo zadbana. Sadza duzo drzew zreszta w Polsce sadzi sie najwiecej drzew w Europie.

Kazda rabata tonie w kwiatach teraz wszedzie bratki kroluja w roznych kolorach. Krokusy juz przekwitly, tulipany zaczynaja. Nie daleko mnie zakwitna lany tulipanow tak jak w zeszlm roku nie trzeba Holandii. Jak beda kwitly to sfoce.

W moim małym ogródeczku - Dorota 21:32, 11 kwi 2019

Do góry
Dorota ty jak kwoka przenosisz te swoje pisklaki po całym ogrodzie.

Bardzo ładnie.
W moim małym ogródeczku - Dorota 21:27, 11 kwi 2019

Do góry
Dorotka coś tam znalazłam jak chcesz to spójrz na mój wątek.
Ptasi gaj 21:25, 11 kwi 2019

Do góry
pestka56 napisał(a)
Albo z cieniutko pokrojony w plasterki imbirem

Kasiu ja kupuję imbir i przeważnie do zup tre na tarce np dyniowa, z brokułów, i wielu innych. Herbata też dobra z imbirem.
Ptasi gaj 21:23, 11 kwi 2019

Do góry
Dla Dorotki

Dorotka znalazłam trochę fotek z Łazienek. Może jutro pojadę z córką to zrobię dokładne fotki. Widzisz człowiek nie przywiązuje wagi do zmianowoscia a to ważne aby zawsze coś kwitło a w Łazienkach tak jest.
Moim zdaniem można posadzić w przyszłym roku tulipany. Widzislam po kroku dach żonkile czy narcyzem ale co po nich.

To są fotki z Łazienek 2017 r 25 kwietnia

A to maj 2018 r. Maj lawendy i czosnki goruja

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies