Uuuuu, taki buk to piękny zakup
Nie wiedziałam, że takie szczepione rosną dużo mniejsze. Oj, bo się zacznę kusić, chociaż miejsca u mnie na niego nie widzę.
Cieszę się że się podoba
Jejku mam nadzieję, że nie urośnie za wielki, mam zamiar go ciąć i formować, żeby utrzymać ażyeowy horyzontalny pokrój gałązek
To dobrze, że tylko meszka, kleszcze przerażają coraz bardziej... Julka była dobrze ubrana więc trudno byłoby dziadowi sforsować te warstwy
W biżuterii promocja, wykupili paprocie. Waham się nad ważkami... No kobieta zmienną jest Dereń pagodowy znalazłam po 140 i 160 zł. Te droższe są pod metr wysokości i mają już ładny, parasolowaty pokrój. Niemniej wyglądają bardziej jak krzew a nie drzewko. Na drzewko trzeba będzie poczekać pewnie kilka lat
Czytam, że i klon globossum i buk tricolor zamówiłaś, super !!! Ja mojego tricolora lubię coraz bardziej. Tylko nie tnij mu czubka, swój przycięłam kilka lat temu i dopiero w tym roku nadrobił i lepiej wygląda.
Też lubię tawułki, mają piękny limonkowy kolor, świetnie się zagęszczają. Zdarza się, że tnę je ze dwa, trzy razy w sezonie. Stary egzemplarz odmłodziłam kiedyś przez przycięcie dosłownie na zero. Szybko wyrosły nowe, piekne gałązki. To trochę niedoceniana roślinka a szkoda bo tania i efektowna. Zastanawiam się nawet nad obwódką z nich pod tym moim klonem globossum. Posadziłam tam szpaler hortek i hakone Beni kaze, ale na razie coś smętnie to wygląda a tawułki gold carpet fajnie by pasowały do kulistego klona. Temat do przemyślenia, plusem jest też to, że szybko na wiosnę startują
Ewo, wezme z ciebie przykład i będę ciąchać po kilka razy. Teraz tez pociacham , może to coś w końcu da. I mówisz, żeby niżej niż przyrosty? Czyli po starym drewnie polecieć sekatorem?