Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "anna_t"

Od nowa ... na przekór wszystkim 13:11, 30 lip 2016

Do góry
anna_t napisał(a)
ja sadziłam 1-1,3m od siatki
Ja też mniej więcej tak, na plantacji mamy 1,3 od siebie
Choroby róż 11:43, 30 lip 2016

Do góry
Anna_t

Nie powinien stać, dlatego w instrukcji sporządzania cieczy użytkowej jest zapisane "... ciągle mieszając" lub " z włączonym mieszadłem". Po pewnym czasie następuje sedymentacja/oddzielanie się rozpuszczalnika/wody od substancji czynnej i osiadanie na dnie zbiornika lub wytrącanie kłaczków, czasem tworzy się na powierzchni cieczy otoczka olejowa itd. Widząc takie efekty trzeba wykorzystać mieszaninę, gdyż nie zutylizujesz jej we własnym zakresie, a w glebie może zalegać nawet 12 miesięcy. To właśnie jest powodem, że wiele środków nie jest dopuszczonych do stosowania doglebowego.

Pozdrawiam
Grujecznik japoński - Cercidiphyllum japonicum 11:06, 30 lip 2016

Do góry
wiele osób na forum ma grujecznika na patelni (w tym ja) i daje rade. dużo zalezy od podloża, musi miec wtedy napewno wilgotniej
jesli nie masz wyboru to sadź ale napewno lepiej by mu bylo w polcieniu
Ogród z pergolą 10:58, 30 lip 2016

Do góry
napisane że dostępny
trochę te żólte srodki drazniace ale w masie pewnie nie zwraca się nato uwagi
powiedz mi ty stosujesz obornik?lub kurzak?
Ogród z pergolą 10:54, 30 lip 2016

Do góry
hahahahaha śledzę Cię
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 10:53, 30 lip 2016

Do góry
zamówiliśmy kota ale nawet jak dadzą kotke to się i tak nie połapiemy odczekamy troche i napewno załatwimy "tą" sprawę
Od nowa ... na przekór wszystkim 10:49, 30 lip 2016

Do góry
ja sadziłam 1-1,3m od siatki
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 10:47, 30 lip 2016

Do góry
anna_t napisał(a)

dachowca od sasiadki. dla dzieci to wsio rawno a dla mnie wazne żeby nornice wykurzył, bedzie podwórkowy. w domu nie będę miala zwierzat
myslisz tak od razu? nie no chyba raz mu dam ulżyć, niech ma coś z tego życia

jak go nie wykastrujesz ( to kocurek będzie?) to się nim długo nie nacieszyć będzie chodził na kotki i będzie się bił z innymi kotami. Wiem bo straciliśmy dwa koty właśnie dlatego że nie były wykastrowane i łaziły na wycieczki kilkudniowe. Mojego Fielmona kiedyś dwa tygodnie nie było w domu już myślałam, że zginął jak wrócił to od razu tego samego dnia już był umówiony na kastracje odkąd jest wysterylizowany to codziennie wraca do domu nie chodzi pogryziony i jest wszystko oki. Dwie kotki które mamy również są wysterylizowane i siedzą ładnie na działce także żeby kot był zdrowy i bezpieczny to musi być wykastrowany
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 10:47, 30 lip 2016

Do góry
Basilikum napisał(a)
lacze sie w bolu z posiadaczami kostki i chwastow w niej. Tez mam i kostke i chwasty. Nam pomaga troche zamiatarka, taka duza. tylko ostatnio albo za mokro albo za sucho albo nie mamy czasi w tym roku ani razu jej nie uzylismy

Iza pierwotny plan miałam taki ze chcę mech, ta posypka na kostke tak mi sie nosi do domu że wymysliłam ze jak zarosnie to bedzie luz. ale osatnio widzialam starą kostke z mchem i...nie widzi mi się to..
i teraz klops, recznie chwasty wyrywamy a nerw został
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 10:45, 30 lip 2016

Do góry
MirellaB napisał(a)
Moje róże i inne rośliny podgryzają robale, są dosłownie wszędzie
Nie wiem jak sobie z nimi poradzić?

Mirella Ty masz robale?? przeciez ty chemii masz tyle ze powinny na koniec miasta uciekać..chyba musisz namierzyc szkodnika żeby dobrac środek
Od nowa ... na przekór wszystkim 10:44, 30 lip 2016

Do góry
anna_t napisał(a)
wydaje mi się że spoko,u nas 2m kopane sa za 50zł
dzięki Aniu tak myślę nad kilkoma sztukami, różnica w cenie niby jest ale chyba poszukam większych
Bałaganu ogrodowego Karoliny ciąg dalszy czyli o moim gumowym ogródku:) 10:42, 30 lip 2016

Do góry
ja też
Ogród z pergolą 10:42, 30 lip 2016

Do góry
hej Ewa na kawke do mnie zaszlaś?
powiedz mi kochana co masz u siebie białego godnego polecenia na front?
U Agi - czyli słońce i piach 10:39, 30 lip 2016

Do góry
anna_t napisał(a)
moim zdaniem cyprysik za blisko tej tujki koło siatki pierwszej, reszta ok
też tak stwierdziłam i przesunięcie jest konieczne i dlatego o jakiś wypełniaczach myślę .....
Ogród z pergolą 10:38, 30 lip 2016

Do góry
Filemon24 napisał(a)
Aniu jeżówki rosną bardzo szybko ale to też zależy od odmiany bo nie wszystkie są polecane. Sadze jeżówki od 2014 roku ale najpierw posadziłam te najzwyklejsze, dopiero w tamtym roku zaczęłam kupować odmianowe po zimie padły mi jedynie odmiany secret romans - ale to były liche sadzonki i myślę że to dlatego.

litte lime ma ponoć dorastać do 120-150 cm

do 150cm?? to wiele od zwykłych limek się nie różnia. to nie za wysokie na frontową, myslałam ze max 70cm. chyba ze by je cięciem ograniczać? nie jest tak z hortkami że jak bedziemy je nisko ciąć to będą niższe? a te max wysokości to sa wtedy gdy tniemy nad tym 2-3 oczkiem?
a do takiego kwadratu to 5 jeżówek czy 9?
zobacz jaki złocień w bylinowym, nie taki wiejski
http://www.sklep.bylinowyraj.pl/sklep/rosliny_na_litere_z/aglaia
Ogród z pergolą 10:32, 30 lip 2016

Do góry
Rojodziejowa napisał(a)
No tak faktycznie Patrz jaka skleroza. Ale ze grudzień to nie pisałyśmy

No oby im zostało tak do starości, jak jest teraz. Ubaw z nimi niezły. A całkiem różne są i z wyglądu i z charakteru. Jedna blond i od poczatku zwana hrabiną ma jasna karnacje, niebieskie oczy i jest strasznym wrażliwcem. Druga ma brązowe oczy, ciemniejsze włosy i ciemna karnacje i jak coś jej wejdzie w drogę, to po prostu po tym przejdzie

hahahhaha przejdzie i się nawet nie obejrzy
ja mam obie tatusiowe blondyny niebieskookie Natka troszkę ciemniejsza, miałam nadzieję ze jej oczka zbrązowieją i chociaż ona będzie mamusiowa ale nic
Choroby róż 10:30, 30 lip 2016

Do góry
Walerek ja mam pytanie o Amistar bo część róż z plamistością nim opryskałam tylko zrobiłam bląd nowicjusza i zrobiłam za duzo oprysku...jak dlugo on moze stac taki już rozcieńczony?
Choroby róż 10:27, 30 lip 2016

Do góry
Kasia wpisz w galerie na google nazwy chorów i wyskocza ci fotki, porównasz sobie. gorzej jest w drugą stronę gdy masz chory listek a nie wiesz co to wtedy tutaj pomagają
ja namiętnie robie oprysk z herbatki tymiankowej (przepis w wątku Herbicydy), co prawda złapały plamistość ale tylko 1/3 róż które mam i chce wierzyć że to dzięki HT
poczytaj sobie
http://www.oczarjk.pl/?act=258
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 10:17, 30 lip 2016

Do góry
rozark napisał(a)
to będzie się u ciebie działo, z maluchami jest zawsze dużo zachodu

mogła poczekać z ogrodem chętnie by jej pewnie pomógł w kopaniu dołków dla roślin
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 10:15, 30 lip 2016

Do góry
Filemon24 napisał(a)

Fajnie a jakiego kociaka wybrałaś jakiegoś rasowego czy zwykłego dachowca?
od razu kastruj jak podrośnie nie ma co z tym zwlekać

dachowca od sasiadki. dla dzieci to wsio rawno a dla mnie wazne żeby nornice wykurzył, bedzie podwórkowy. w domu nie będę miala zwierzat
myslisz tak od razu? nie no chyba raz mu dam ulżyć, niech ma coś z tego życia
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies