Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z pergolą

Ogród z pergolą

anna_t 10:32, 30 lip 2016

Rojodziejowa napisał(a)
No tak faktycznie Patrz jaka skleroza. Ale ze grudzień to nie pisałyśmy

No oby im zostało tak do starości, jak jest teraz. Ubaw z nimi niezły. A całkiem różne są i z wyglądu i z charakteru. Jedna blond i od poczatku zwana hrabiną ma jasna karnacje, niebieskie oczy i jest strasznym wrażliwcem. Druga ma brązowe oczy, ciemniejsze włosy i ciemna karnacje i jak coś jej wejdzie w drogę, to po prostu po tym przejdzie

hahahhaha przejdzie i się nawet nie obejrzy
ja mam obie tatusiowe blondyny niebieskookie Natka troszkę ciemniejsza, miałam nadzieję ze jej oczka zbrązowieją i chociaż ona będzie mamusiowa ale nic
anna_t 10:38, 30 lip 2016

Filemon24 napisał(a)
Aniu jeżówki rosną bardzo szybko ale to też zależy od odmiany bo nie wszystkie są polecane. Sadze jeżówki od 2014 roku ale najpierw posadziłam te najzwyklejsze, dopiero w tamtym roku zaczęłam kupować odmianowe po zimie padły mi jedynie odmiany secret romans - ale to były liche sadzonki i myślę że to dlatego.

litte lime ma ponoć dorastać do 120-150 cm

do 150cm?? to wiele od zwykłych limek się nie różnia. to nie za wysokie na frontową, myslałam ze max 70cm. chyba ze by je cięciem ograniczać? nie jest tak z hortkami że jak bedziemy je nisko ciąć to będą niższe? a te max wysokości to sa wtedy gdy tniemy nad tym 2-3 oczkiem?
a do takiego kwadratu to 5 jeżówek czy 9?
zobacz jaki złocień w bylinowym, nie taki wiejski
http://www.sklep.bylinowyraj.pl/sklep/rosliny_na_litere_z/aglaia
Ewik 10:40, 30 lip 2016

Diamantino jest super, zakwita jedna z pierwszych , początkowo biała, potem lekko rozowieje, dobrze radzi sobie że słońcem i deszczem a do tego ładnie przekwita☺
anna_t 10:42, 30 lip 2016

hej Ewa na kawke do mnie zaszlaś?
powiedz mi kochana co masz u siebie białego godnego polecenia na front?
iwka 10:50, 30 lip 2016

Ania ile od ogrodzenia sadziłaś serby?

dzięki, własnie przeczytałam u siebie
anna_t 10:54, 30 lip 2016

hahahahaha śledzę Cię
Filemon24 10:55, 30 lip 2016

Aniu ja mam podobnego ślicznotka u siebie ( kolejna ofiara kotki, widać jak leżą kwiaty )

, chciałam zamówić tą odmianę w bylinowym co mi wkleiłaś ale już jej nie mieli nie wiem jak teraz ?

wczoraj kupiłam sobie też pięknego złocienia ale o pojedynczych lisćiach jednak kwiaty ma ogromne
anna_t 10:58, 30 lip 2016

napisane że dostępny
trochę te żólte srodki drazniace ale w masie pewnie nie zwraca się nato uwagi
powiedz mi ty stosujesz obornik?lub kurzak?
AnnaCh 11:14, 30 lip 2016

Kochana zaspałam to ja z drugim dzieckiem
Jeżówki pokochałam wielką miłością od tego roku Hortki ponoć można ograniczać trochę cięciem.
Filemon24 11:15, 30 lip 2016

Zapomniałam odpisać o wysokości hortensji moim zdaniem ta litte lime raczej nie osiągnie tych 150 cm ale głowy urwać sobie nie dam hehe może jeszcze jakby Bożenki z hortensjady zapytać ?
to 70 cm rośnie hortenjsa bobo - też bardzo ładna

niektóre roślinki podsypałam obornikiem granulowanym ale to tylko kilkanaście sztuk raptem ( bo większość albo nowo posadzone albo zmieniały miejsce i wolałam ich nie obciążać dodatkowo)