Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Zieleń, drewno i antracyt 08:26, 17 maj 2021

Do góry
Jednak wprowadziła się właśnie na leśną, a druga naprzeciwko cienistej
Miało wczoraj padać, dzisiaj też. Chyba nic z tego nie będzie. Muszę wieczorem wdrożyć podlewanie nowości i skrzyń warzywnych.

Przyjemnego poniedziałku
April podbija las... 08:10, 17 maj 2021

Do góry
April napisał(a)

Powolutku zaczyna się to układać w całość i widać zamysł autora

Wbiło mnie w krzesło...
Cudownie!
April podbija las... 08:05, 17 maj 2021

Do góry
April napisał(a)

No i przy okazji mój wymarzony Jordan, kupiony dzięki Kwartecikowi w zeszłym roku. Zimował zadołowany pod domem, wiosną przesadzony na miejsce docelowe. Oby było mu tam dobrze. Chciałabym się doczekać takiego egzemplarza jak u Ursy

cudo
inaczej nie mogę nazwać
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 08:00, 17 maj 2021

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Pochwały w stronę Limonkowej - dziękuję. Nie wiem czy zauważyliście, że podkreśliłam je czernią, dzięki temu zaostrzyło się nieco na tej limonce. Czarne tulipany grupami.
Gdzieniegdzie brakuje bieli i teraz postaram się uzupełniać, dosadziłam anemony, zrobiły dobrą robotę. Za chwilę zakwitnie
Alchemilla mollis. Będzie zjawiskowo z tą delikatną mgiełką z równie zjawiskowym odcieniem zieleni.

Pięknie , i jeszcze moje ulubione kolory
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 07:54, 17 maj 2021

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Świetna kolorystyka na tej rabacie. Tulipany podbiły jasne kolorki.
Pamiętam że w bukszpanowym, w donicach, miałaś takie kompozycje, w tym tonie. Ale teraz rozmach jest znaaaacznie większy
Przerwa na kawę... 07:47, 17 maj 2021

Do góry
inka74 napisał(a)

Przy okazji. Buczka płaczącego kupiłam, podobno 7 letni. Miniaturka. Ciemne liście ma mieć. Zobaczę czy w donicy da radę.

Spokojnie da radę przez parę lat. Ja zwykłego Atropunicea, który jest wielkim drzewem, trzymałam trzy lata w doniczce i stał się drzewkiem karłowym, nie przyrastał szybko a przy tym, nie było po nim znać że cierpi. Teraz dopiero posadziłam na miejsce docelowe i ciekawa jestem czy się rozbudzi i ruszy z przyrostami.
Przerwa na kawę... 07:43, 17 maj 2021

Do góry
inka74 napisał(a)
Zdjęcia robimy najczęściej z boku a tu centralnie z góry i z boku zrobiłam. Mam pełny obraz sytuacji, na świeżo.

Przy okazji. Buczka płaczącego kupiłam, podobno 7 letni. Miniaturka. Ciemne liście ma mieć. Zobaczę czy w donicy da radę.

Fajny , on będzie rósł w donicy ?
A co z zimowaniem ?
W ogródku Martki 07:37, 17 maj 2021

Do góry
Warzywka - lekki ruch stwierdziłam także, najpierw szpinak, potem dołączyły buraczki na równi z sałatami, fasola daje znać. Rzodkiewka oczywiście nie czeka na resztę.

Pomidory mobilne całkiem nieźle, niektóre już kwitną.

Przerwa na kawę... 07:36, 17 maj 2021

Do góry
Zdjęcia robimy najczęściej z boku a tu centralnie z góry i z boku zrobiłam. Mam pełny obraz sytuacji, na świeżo.

Chodźże na pole, do mojego ogrodu 07:36, 17 maj 2021

Do góry
Basia_KRK napisał(a)
Mam tyle zdjęć, że aż nie wiem co tu wrzucić Szaleństwo

A ten pomarańczowo zielony to kto?

Edit:
Gratulacje i fanfary na pierwsze 100!
W ogródku Martki 07:24, 17 maj 2021

Do góry
Tulipan samotnik.

Przywrotniki niespiesznie, ale też w akcji.

Zieleni nabiera rabata grabowa z Hakonechloa macra.

Na posadzenie czekają kolejne Hakonechloa marca...

Wszystko u mnie jakby później, powoli, rośliny dopiero ukorzeniają się i odnajdują, ale nadejdzie ich czas pełni

W ogródku Martki 07:17, 17 maj 2021

Do góry
W cisach hicksii soki buzują.

Nieśmiało, ale wreszcie krążenie przyspieszyło także u ambrowców.

U Annabelle pierwsze listki.

Gaury przyjęły się i wyciągnęły w górę.
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 07:15, 17 maj 2021

Do góry
Pochwały w stronę Limonkowej - dziękuję. Nie wiem czy zauważyliście, że podkreśliłam je czernią, dzięki temu zaostrzyło się nieco na tej limonce. Czarne tulipany grupami.
Gdzieniegdzie brakuje bieli i teraz postaram się uzupełniać, dosadziłam anemony, zrobiły dobrą robotę. Za chwilę zakwitnie
Alchemilla mollis. Będzie zjawiskowo z tą delikatną mgiełką z równie zjawiskowym odcieniem zieleni.

W ogródku Martki 07:12, 17 maj 2021

Do góry
Sylwia, dziękuję  mają w sobie ujmującą delikatność, ale czy dogadają się z moją gliną? Kopałam duże doły wokół, aby im dogodzić, reszta okaże się za rok po zimie.

Poranne, podeszczowe widoki wielce mnie dziś ucieszyły. Klony skąpane w rosie.

Hortensjowo 07:09, 17 maj 2021

Do góry
Helen napisał(a)
Zmiany w pigułce
Przed O.

jesień

Bardzo korzystne zmiany. Jesienią wygląda ogród wspaniale Ja uwielbiam takie geometryczne rabaty
April podbija las... 06:58, 17 maj 2021

Do góry
Alija napisał(a)

Brunery są świetne, pięknie kwitną, a potem mają równie piękne liście.
Serduszki masz już takie kwitnące, u mnie dopiero się zbierają.

A myślałam że to u mnie wszystko spóźnione zawsze. Kiedy wszyscy się cieszą bo coś zaczyna, ja czekam i czekam. Jak większość już zapomniała że coś kwitło to u mnie się pojawia i nie ma już tego dreszczyku emocji, że coś pierwszy raz w sezonie. Już się opatrzyło w innych wątkach

Po deszczu powyłaziło milion ślimaków

April podbija las... 06:32, 17 maj 2021

Do góry
Gosiek33 napisał(a)
U mnie też serduszka bardzo długo liście trzymają... co mnie wkurza czasem bo później już mi tam nie pasują

No masz, teraz nadgarstek psia kość, kuruj się

Gosiek, nadgarstek już ok. Był "lekko" przetrenowany
Ale warto było, kolejny kawałek do przodu. Teraz tylko czekam na dostawę nowych betonków, bo nie jestem w stanie ich włożyć sama do samochodu. Nie ma nikogo z obsługi kto by to zrobił. Sprzedawczynią jest kobieta. Jak widać, faceci czasem są pomocni
Powolutku zaczyna się to układać w całość i widać zamysł autora

No i przy okazji mój wymarzony Jordan, kupiony dzięki Kwartecikowi w zeszłym roku. Zimował zadołowany pod domem, wiosną przesadzony na miejsce docelowe. Oby było mu tam dobrze. Chciałabym się doczekać takiego egzemplarza jak u Ursy

April podbija las... 06:17, 17 maj 2021

Do góry
inka74 napisał(a)
moje bardzo długo sa w postaci samych liści, dopiero na jesieni je wycinam, mam białe serduszki

Ciekawe od czego to zależy. Bo u mnie są sadzonki które zanikają a są takie które jak u ciebie, zachowują liście dłużej. Muszę poobserwować w tym sezonie.

Wychodzą moje ulubione hosty Guacamole

No i kolejne płyty w trakcie układania. Totalny kipisz...

April podbija las... 06:05, 17 maj 2021

Do góry
antracyt napisał(a)

Waleriana jako zadarniacz? U mnie ona już powyżej kolana sięga, a jeszcze pąków kwiatowych nie widać.

No tak, może nieprecyzyjnie się wyraziłam. Chodziło mi oczywiście o wypełniacz nie zadarniacz. Jak serduszka zaniknie, to coś musi rosnąć na wymianę, później, a w podobnym typie. U mnie waleriana też jest wysoka. Ale w momencie gdy serduszka wychodzi, waleriana jej nie przeszkadza, a potem następuje zmiana i znów jest coś eterycznego i białego w tym miejscu.

Tutaj serduszka a obok niej waleriana. Serduszka niedługo skończy a waleriana już jest jej wysokości i wypełni zaraz przestrzeń

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies