Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "lilie"

Ogród przy lesie początek 2012/2013 21:25, 08 mar 2014

Do góry
Kondzio napisał(a)
No oczko super a jak bedą roślinkę bedzie miód malina hi hi hi

Konrad ,Iryski żółte wodne ,już kupione ,może jutro powkładam do doniczek ,ale widać będzie za jakiś czas ,wsadzone też mam irysy syberyjskie w 3 miejscach w koło oczka ,chciałabym w oczku jeszcze pałki oraz lilie .pozdrawiam
Ogrodowy spektakl trwa ... 21:08, 08 mar 2014

Do góry
miałam w planie dziś zakup bratków ale pomyślałam że w tygodniu przy słonku będzie ich wiecej a ponadto mam nie wsadzone lilie które kupiłam i najpierw wsadzić to co jest a potem dalej
to tyle na dziś

i dla wszystkich coś letniego bo wiosnę chyba już każdy ma i się nią napawa

ta naparstnica to ta co tak kiepsko przezimowała

W cieniu - zacieniona 19:44, 08 mar 2014

Do góry
Moniika napisał(a)

A gdzie te Lilie kupiliście Dziewczyny ?? Pozdrawiam M

Monika ja kupiłam napiszę na priv buziole
W cieniu - zacieniona 18:45, 08 mar 2014

Do góry
Moniika napisał(a)

Były pakowane po dwie za 3,99 kpl.,kupiłam w Realu...ale były już końcówki,nie było specjalnie z czego wybrać...puste pudełka.
W cieniu - zacieniona 08:37, 08 mar 2014

Do góry
bogumila_bienko napisał(a)
To chyba kupiłyśmy te same....

Zakochana w ogrodach 07:06, 08 mar 2014

Do góry
Selly napisał(a)
A w jakim kolorze te lilie ?

Selly, liliowce żółte i pomarańczowe i lilie pachnące, białe i nakrapiane.
Zakochana w ogrodach 07:04, 08 mar 2014

Do góry
Maria667 napisał(a)
Iwonko!
Lilie trzeba sadzić jak tulipanyomiędzy innymi roślinami, aby, jak przekwitną , coś zasłoniło ścięte łodygi

Marysiu racja, nie pomyślałam. Z trawami będą pasowały?
Zakochana w ogrodach 21:20, 07 mar 2014

Do góry
A w jakim kolorze te lilie ?
Zakochana w ogrodach 20:59, 07 mar 2014

Do góry
Iwonko!
Lilie trzeba sadzić jak tulipanyomiędzy innymi roślinami, aby, jak przekwitną , coś zasłoniło ścięte łodygi
Ogród cioci 20:25, 07 mar 2014

Do góry
Ciocia wcześniej łanami krokusów nas mamiła,
później wszystkim chęci na bukszpany i lilie narobiła,
teraz tylko zostaje, cóż poradzić,
czekać, aż skończy remont i zacznie sadzić...
Muszę już zmykać bo eM o kolację prosi,
jutro znów zajrzę do naszej Gosi
Zakochana w ogrodach 20:19, 07 mar 2014

Do góry
Lilie rzeczywiście są przysmakiem nornic.Jeśli je masz w ogrodzie to może posadź w koszyczkach? Lilie pasują do wielu roślin np. róż, powojników i różnych bylin. Dobrze też prezentują się na tle iglaków. Na pewno nie posadziłabym samych, bo efekt jest piękny ale krótkotrwały. Potem sterczą same łodygi. Ale z pewnością coś podpatrzysz tu na forum. Pozdrawiam na weekend
Ogród cioci 13:03, 07 mar 2014

Do góry
Rada dotycząca tych lili Sadzić przy południowej ścianie jak ktoś ma możliwość. U mnie tylko w takim miejscu wszelakie lilie orientalne nie marzną, w innych przy gorszych zimach zanikły
Ogród cioci 12:31, 07 mar 2014

Do góry
Jasny gwint!!! Trochę tego kupiłaś!!!

I bardzo jestem ciekawa jak te lilie zimują...mam takie same, w zeszłym roku piękne były, teraz też mam nadzieję, że zakwitną...ostatecznie po takiej zimie by mogły
Ogrodniczka i jej mały ogródeczek 12:13, 07 mar 2014

Do góry
malgorzata_szewczyk napisał(a)
Jolu nie było bardzo dużo tych bukszpanów więc się spiecz na zakupy bo przy tych cenach to będzie jak w Ikei parę godzin i po sprawie. Kupiłam jeszcze ciurkadełko takie jak u ciebie No i lilie pełne, machnęli się z ceną było napisane że cebule po 3,50 wzięłam 7szt i po tyle mi sprzedali bo ich błąd. Pani leciała zaraz zmienić kartkę na 9,90. miałam dzisiaj strasznego farta Buziam.

Gosiu, bo tak zawsze jest, takim ciepłym osobą musi się szczęścić....
Zakochana w ogrodach 12:00, 07 mar 2014

Do góry
Podpowiedzcie proszę, z czym posadzić lilie?
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 09:56, 07 mar 2014

Do góry
Mala_Mi napisał(a)
Piesek biały z czarną łatką najładniejszy Dopiero teraz obejrzałam.

I doczytałam , że przecięte lilie wywalasz.... nie wyrzucaj, zostaw w ziemi... dużo z nich wypuści nowe lilie...

Dla mnie najłądniejszy ten brązowy, straszny pieścioch
Może tak na szybko napisałem, przecięte lilie siedzą już w ziemi gdzieś na uboczu ale w tym roku już po kwiatach. W sumie to powiem, że problemy z nadmiarem roślin najlepiej jak same się rozwiązują np. przez nieuwage
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 22:35, 06 mar 2014

Do góry
Piesek biały z czarną łatką najładniejszy Dopiero teraz obejrzałam.

I doczytałam , że przecięte lilie wywalasz.... nie wyrzucaj, zostaw w ziemi... dużo z nich wypuści nowe lilie...
Starorzecze na górce 19:48, 06 mar 2014

Do góry
Cicho, cicho, bo u mnie niewiele się dzieje. Nic mi nie kwitnie jeszcze (w znaczeniu krokusy). Ledwo z ziemi wyszły. Sucho strasznie.
Wczoraj przycięłam hortensje bukietowe kupowane na jesieni, gałązki swiadczyłyby, że przezyły zimę, bo w srodku były ewidentnie zielone.
Chyba tulipany posadziłam za głęboko, bo oczywiście niby sadziłam zgodnie z wytycznymi, to jednak na własne oko mierzyłam głebokości. Ale chyba do okulisty muszę iśc, albo jednak z miarką latac przy kazdej cebuli. Wyszło dopiero może góra z pięć, a posadziłam na pewno ponad 50. Mama sadziła te same (bo się podzieliłam) i u niej ładnie wzeszły. Ale mówi mi, że ona na nic nie patrzy, tylko po prostu wtyka w ziemię i już. Natomiast zauważyłam, że lilie (drugi ich sezon) wypuszczają szczypiory. Jeden sfatygowany (nie wiem, czy przez mróz, czy przez co), zatem pewnie nie zakwitnie w tym sezonie Sadzone na jesieni jeszcze nie wychodzą... Może i te są na głębokosci ponad pół metra, tfu tfu
Nie wiem, czy już odkrywać rośliny, które osłaniałam na zimę...? <Nota bene podejrzałam jedną z budlei i pod chochołem znalazłam listki w takim stanie jak na jesieni, chyba zatem nie pomarzły>
Ale, ale! Mam kompostownik i domek narzędziowy z drewutnią (w zasadzie domeczek ), a wcześniej myślałam, że się nigdzie nie zmieści Mały, ale trochę ogrodowych narzedzi się pochowa
Pozdrawiam Wszystkich
Ogrodowe zacisze 19:21, 06 mar 2014

Do góry
Ivvvona napisał(a)
Marysiu, ja też muszę wymienić całą wodę w oczku. Lód wreszcie stopniał i woda jest paskudna, ale lilii nie ruszam. Przy okazji odłowimy trochę rybek, bo jest za dużo. Pozdrawiam

Lilie też przesadziłam. Dałam im świeżej ziemi i trochę nawozu, żeby miały trochę zasobniejszą ziemię. Kłacze mam duże, a słabo kwitła. Może to pomoże.
Powodzenia życzę. Przy oczku to nie praca, a ciężka i mokra robota. Pozdrawiam.
Ogród z łezką 19:18, 06 mar 2014

Do góry
Mala_Mi napisał(a)
Mnie też pyli...ale dla mnie za zimno by cokolwiek robić z własnej nieprzymuszonej woli na zewnątrz... + 4 stopnie.. i wilgoć.. w nosie mam takie temperatury. Gorzej bo lilie przyszły, kły puściły, a ja rabat nie mam.. ale trudno wsadzę do doniczki..czekam na ciepełko

U nas zero wilgoci, ale dzisiaj też chłodno. W sobotę przyzwoicie ma być, to przytnę wrzosy, lawendy i róże. Pozostaje mieć nadzieję, że nie zmarznę Wnuczkowy weekend mam, nie mogę w całości oddać się ogrodowym szaleństwom I jeszcze na miłych gości w sobotę czekam

Nawet nie wiesz jak ja ze sobą walczyłam...z zamawianiem lilii. Ale doskonale pamiętam zeszły rok i przetrzymywanie dwóch pudeł lilii w pracowej lodówce...ale się nie zarzekam
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies