Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród z koniczynką 10:16, 08 lip 2021

Do góry
W tym sezonie nastąpił ostróżkowy szał...
Sezon 2017 u Hanusi 10:11, 08 lip 2021

Do góry
No i niech tam, te kółka sobie kręcą. Nam to wisi, jak mówią młodzi, Ważne, żeby pokazać, że nie mając pola, można mieć własne ziemniaki w wiadrze, albo sałatę w doniczce. No i cechę pomysłowego Dobromira. Któremu się coś chce.

Dopóki nam jeszcze czegoś się chce, nie zginie nasz naród we mgle.

Udanych czwartkowych obiadków w ogrodzie.

Nasz przydomowy ogródek 10:03, 08 lip 2021

Do góry
Piękne odmiany cynii "wyhaczyłeś'' Takiej krzaczastej nie spotkałam. A może to jakiś nowomodny rarytas?

Dobrze, że jesteśmy podobnego odczucia. My jeszcze pamiętamy powojenne czasy i siermiężne nasze bytowanie. Nie mówię już o rodzicach, co to musieli wszystkiego się chwytać, byle rodzinie zapewnić nie tylko wikt, ale i zabezpieczyć przyszłość.
No i było, nie było, nie mieliśmy wojny przez 75 lat. Wojny niszczącej kraj i ludzi. Musimy o tym pamiętać, bo to są korzyści niewymierne. Życie w pokojowej egzystencji warte wszystkiego.

Teraz moja jedyna walka, to walka z chwastami, i cieszy mnie to, bo kompostu w skrzyni przybywa, i nech tak trwa. Deszczu Wam życzę. U mnie padało, więc spieszyć się z podlewaniem nie muszę.

Miłego dnia.

Ogród do odnowy 09:58, 08 lip 2021

Do góry
Kasia_CS napisał(a)

O kurcze, ale to urokliwe miejsce! Mnie i tak pozostaje podziwianie żółci u kogoś i co najlepsze mi się podoba!! A u mnie nijak mi nie leży - czasem coś się samo wysieje i zostawię, ale świadomie niczego w tym kolorze nie sadzę.

Sama wiesz, że to sprawa kamery

Teraz zgrzytają mi amaranty firletki, ale lada chwila zakwitną jeżówki i znowu kolory będą wściekłe. Na razie kombinuję z jednym żywym kwitnącym na jasnoniebiesko przetacznikiem i fioletowo-amarantowo-białymi floksami gdzie je posadzić w końcu. Czekam na kwiaty reszty floksów bo skleroza nie pozwoliła mi zapamiętać dokładnie kolorów

Początkującego ogrodnika kawałek trawnika ;) Ogródek Kasi 09:51, 08 lip 2021

Do góry
Kasia_CS napisał(a)

Jak mnie cieszy, że ta piękna malwa przetrwała i kwitnie na dodatek
April podbija las... 09:35, 08 lip 2021

Do góry
April napisał(a)
Hosty Fire & Ice plus dzwonki. Moje ulubione połączenie. Za chwilę dojdą też niebieskie floksy.

Wcale Ci się nie dziwię Świetnie to wygląda
Przerabianie ogródka pod swój gust 09:34, 08 lip 2021

Do góry
KasiaBawaria napisał(a)

Eddie i komenda : sprzatamy haha chyba cos zle zrozumial

Jaki malutki piesek

Gdyby kot do pudła wlazł bym zrozumiała
Ogród kwiatowy 09:27, 08 lip 2021

Do góry
Kokesz napisał(a)

ta róża to Angela? Jesli tak, to coraz bardziej mnie przekonuje, mimo, ze unikam tego kształtu kwiatów

Zachwyty pozostawiam, fajnie Reniu sfociłaś ogród - jest przepiękny!!
April podbija las... 09:25, 08 lip 2021

Do góry
April napisał(a)

Różanka ładna tylko z jednej strony. Wewnątrz są róże Eden Rose i nie ma o czym gadać...

oj jak ja lubię to miejsce różane zboczenie

Hosty fire and ice mają takie przyciągające oko kolory - mega kontrast - fajnie to wygląda w masie przełamane tym fioletem
Ogród do odnowy 09:11, 08 lip 2021

Do góry
Gosiek33 napisał(a)

O kurcze, ale to urokliwe miejsce! Mnie i tak pozostaje podziwianie żółci u kogoś i co najlepsze mi się podoba!! A u mnie nijak mi nie leży - czasem coś się samo wysieje i zostawię, ale świadomie niczego w tym kolorze nie sadzę.
Nasz przydomowy ogródek 09:09, 08 lip 2021

Do góry
Haniu dziękuję za jakże trafne spostrzeżenia i uwagi. Róbmy swoje i pokazujmy swoją robotę innym. Z wielu powodów ludziska jej nie widzą ale ta praca nie znika i ona jest - jest nasze istnienie i życie. Od 11 lat jestem na tym forum i nie zrażam się małą oglądalnością. Od czasu do czasu się melduję że żyję.

Jolu dzięki za uznanie a tak jak pisze Hania fasola sobie poradzi tak jak moje ogórki. Będą zwisać, kwitnąć a może i owocować.

Ogród z koroną w tle 09:03, 08 lip 2021

Do góry
stipowisko z czosneczkami... no urocze sa
Doświadczalnia bylinowo-różana 09:01, 08 lip 2021

Do góry
Anda napisał(a)

Prze- prze- przecudnie Ci kwitnie ta róża... lubię też Twoje donice same w sobie, są takie eleganckie

I fajnie się lustro na płocie wpisuje Ja często kombinowałam gdzie tu u mnie można by było zamontować, ale nie znalazłam miejsca, żeby nie odbijało bloku w którym mieszkam - mało intymnie to wychodziło
Z centrum wielkiego miasta na obrzeża małego miasteczka 08:54, 08 lip 2021

Do góry
Judith napisał(a)
]

OO a ja tu widzę łan hakone z lewej strony wylewający się na ścieżkę... jak u Izy tylko nie kojarzę, co już tam u CIebie rośnie po ten wykorowanej stronie.

Judith napisał(a)

Piękne te światłocienie.. szkoda, że u mnie tego nie uświadczę

A co do gipsówki, to właśnie ta jej rozlazłość mogłaby w różach mieć bardzo dobre podparcie i fajnie by sobie migała wokół kwiatów - jestem za!
Ogródek pachnący -> moje miejsce na ziemi w budowie nieustającej ;) 08:37, 08 lip 2021

Do góry
Kasya napisał(a)

tak zapraszająco, żeby przysiąść..

Kasya napisał(a)

A co tam się pięknie w tle różowi? Zresztą cały ten widoczek cudny
Przerabianie ogródka pod swój gust 08:31, 08 lip 2021

Do góry
Pierwsza monarda

Eddie i komenda : sprzatamy haha chyba cos zle zrozumial

Działeczka Asi :) 08:17, 08 lip 2021

Do góry
Pięknie, dorodnie u Ciebie-jak zawsze nie widać śladów żadnych szkodników, normalnie ogród idealny, wypieszczony
asiak napisał(a)
Tawułki w donicach

Asiu, na tym zdjęciu ciemnolistna roślina to świecznica? Jaka odmiana?
Ogródek pachnący -> moje miejsce na ziemi w budowie nieustającej ;) 07:51, 08 lip 2021

Do góry
Sadzenie piętrowe
Hortensje unoszą się nad kosodrzewiną
Ogródek pachnący -> moje miejsce na ziemi w budowie nieustającej ;) 07:46, 08 lip 2021

Do góry
Kasya napisał(a)
I kolejny krótki spacerek
Czy miało dzisiaj nie być słońca ?

To budleja? Już Ci kwitnie???
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies