Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Pamiętajcie o ogrodach 11:42, 30 maj 2021

Do góry
pierwszy irys

nowy zakup

Miłej niedzieli
Pamiętajcie o ogrodach 11:42, 30 maj 2021

Do góry
Azalia ma moc kwiecia i jest prześliczna.
Wczoraj było słonecznie i nawet trochę ciepło, dzis to już wspomnienie.

Ogród do odnowy 11:41, 30 maj 2021

Do góry
St. Keverne

Watanabe

Onondaga

Kilimandżaro Sunrise

popcorn

przekwitająca eskimo

W moim małym ogródeczku - Dorota 11:41, 30 maj 2021

Do góry
Dorota123 napisał(a)
Haniu zapraszam do altany, na wypoczynek.
Pelargonie wstawione do altany, bo często przelatują deszcze. Ja się z deszczu cieszę, bo nie muszę podlewać tego mojego piachu. Kwiaty trzymają się długo, tylko w altanie nie da się posiedzieć za długo bo jednak chłodno jak się siedzi.

Dorotko! Jesteś królową nie tylko orlików (nigdy nie widziałam tylu odmian), bo i czosnków, bzów, dziewanny i innych kwiatów, jestem zachwycona ilością i różnorodnością.
Altana zaprasza do odpoczynku, pięknie Hosty ogromne, bardzo je lubię.
Miłej niedzieli.
Wilczy ogród 11:38, 30 maj 2021

Do góry
beata_m napisał(a)
Madzia ale warzywnik...zazdroszczę!!! Przestrzeni i aranżacji!! Bomba!

Beatko dzięki bardzo ......
....a ja zazdroszczę u Ciebie tej elegancji i harmonii bardzo mi się podobają takie ogrody -tylko ,że ja za bardzo chciwa na rośliny jestem i tak nie umiem mieć ....co zrobię minimalnie ,to za chwilę i tak tam podosadzam i pokokoszę
Wilczy ogród 11:36, 30 maj 2021

Do góry
Martka napisał(a)
Magleska, Madziu, zajrzałam z wizytą na chwilkę, niby tylko na chwilkę, ale przepadłam! nie wiem, jak pisać, żeby nie wciskać pedału patosu, bo ogród po prostu cudowny i można wielbić, wzdychać i podziwiać pomysły, dociekliwość i ogrom pracy i całą masę szczegółów podziwiać. Warzywnik, klony, mini-oczka, domek ogrodnika, skarpa, kukliki, buki, KLONY... jak one u Ciebie obłędnie rosną, wbrew opiniom, że potrzebne zacisze i cały ogród po prostu cudny. Po obejrzeniu zdjęć Twojego przedogródka już wiem, że daleko mi do tego, co chcę mieć u siebie w przedogródku Czyli właśnie cofnęłam się na osi "do zrobienia" prawie do początku a myślałam przez chwilę, że już jestem na końcu Podziwiam też krajobraz w tle z górkami, na taki widok zawsze me serce szybciej bije. Madziu, bądź szczęśliwa w tym pięknym ogrodzie, będę zaglądać i czerpać inspiracje garściami

Martka
ojej .....ile pochwał .....rumienię się ,bo nie wiem ,czy zasłużone aż takie
cieszę się ogromnie
ten mój ogród nie jest jakoś wybitnie skomponowany -za bardzo wszystko chcę mieć ,nie umiem i już nie chcę się ograniczać do małej ilości roślin ....życie jest za krótkie ,żebym jeszcze kwiatków sobie miała odmawiać

zapraszam --jeśli Ci się coś spodoba -odgapiaj -będzie mi miło
i jeszcze .....wiele miejsc w moim ogrodzie zawdzięczam wielu osobom z Forum -to dzięki nim mam tak jak mam
Przedogródek np jest dziełem planu Ewy Andy ...nie będę wymieniać pozostałych ,bo mogłabym kogoś pominąć i by było przykro ....
Ogród Nebel 11:35, 30 maj 2021

Do góry
I jeszcze rabata tulipanowa. Kupiłam cebulki tulipanów, o różnym okresie kwitnienia. Efekt - całkiem niezły.

Ogród złudzeń i niespodzianek cz.II 11:31, 30 maj 2021

Do góry
kasiek napisał(a)

Jest magia w tym miejscu, ale jak kiedys liczyłam to mam tu ok 30 azalek japońskich - teraz foty bez światłocienia

Magiczne miejsce, można podziwiać i podziwiać i ciągle coś innego przyciąga naszą uwagę, cudnie.
Miłej niedzieli!
Wilczy ogród 11:28, 30 maj 2021

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
No nawet skrzynki na domku obsadzone już surfiniami, jak one urosną domek będzie jak z bajki wyglądał

Sylwia mam nadzieję ,że urosną ,a nie zgniją -coś ta pogoda w tym roku nie jest dla nas łaskawa ....
Buziaki

Anusia napisał(a)
Magda uwielbiam takie szerokie kadry. Napracowalas sie. W dodatku takie widoki na gory dla mnie z nizin to lek dla mojej duszy.

Aniu dziękuję teraz pewnie z tydzień będę leżeć i odchorowywać mój brak umiaru w pracach ....nie umiem sobie dawkować roboty -jak coś zaplanuję ,to z nosem przy ziemi ,a skończę

góry moje też uwielbiam

Gosialuk napisał(a)
Madzia nie dziwię się, że padasz, ja po jednym dniu wytężonej pracy rąk nie czuję, a efektów nie widać. Pięknie wszystko wygląda, bardzo spójnie, dla mnie numer jeden to skarpa, a nr 2 warzywnik.

Gosiu dziękuję ....

jak ciężka jest praca przy nowych rabatach to my tu wszystkie wiemy .....ile się trzeba narobić ,żeby mieć pięknie
cieszę się ,że ten ostatni najbrzydszy kawałek jest już za mną -długo się za niego zabierałam ,bo cały czas eM mówił ,że mam nic tam nie robić ,bo wiata i wiata .....
miejsce ma -wystarczy zabrać huśtawkę ,doniczki i może robić
Buziaki

Ogród Nebel 11:24, 30 maj 2021

Do góry
To co kwitnie w moim ogrodzie.

"Perła Moskwy". Bez o bardzo intensywnym zapachu i pięknej barwie.

Azalia japońska "Marushka". U mnie jeszcze bardzo mała, ale już całkiem efektowna.

Azalia japońska, niestety nie pamiętam jaka to odmiana, ale również za parę lat będzie piękną ozdobą tego zakątka ogrodu.
Ogród bez reguł 11:23, 30 maj 2021

Do góry
Ptasi gaj 11:21, 30 maj 2021

Do góry
ElzbietaFranka napisał(a)

Dorotka dzisiaj jak stół rowniutki. EM kosił aby na czwartek trochę podrósł rodzina przyjeżdża od ponad roku wnuki nie były.

Przepiękne widoczki, trawnik od linijki, rybki kolorowe, pięknie.
Piękne masz czosnki, u mnie liście czosnku zjadają ślimaki.
Miłej niedzieli.
Wilczy ogród 11:20, 30 maj 2021

Do góry
tulucy napisał(a)
I ja lubię szerokie kadry. Odwaliłaś kawał dobrej roboty

Łucja dzięki a Ty za to jaką robotę brukarską odwaliłaś przyjedz do mnie moje krzywe ścieżki zrobić porządnie -bo ja do tego serca nie mam

hankaandrus_44 napisał(a)
Orlik czarny, cudowny! A w ogrodzie jesteś niedo pokonania, Małe 3 tygodnie/ wiem, że z przerwami/ i już piękno w całej okazałości. Emuś dziś powinmien Tobie szampana na tę okoliczność, front robót mu przygotowałaś bezbłędnie, teraz się nie wymiga.

Haniu miałam jeszcze takie pełne białe ,ale nie ma -wyginęły -szkoda mi ,bo były piękne -nawet nie plewiłam w ich okolicy specjalnie .....może objawią się gdzie indziej ....

eM wybitnie nieogrodowy -nic mu nie potrzeba w ogrodzie -mogłaby być sama trawa -jedynie jak ktoś chwali ,to wtedy puchnie

czy nie do pokonania .....hmmm wiele tu takich wariatek ...ja za to teraz odchorowywuję tą rabatę -leżę drugi dzień i jeszcze jestem do niczego ....
miałam iść powycinać tulipany i też na to nie mam sił ....cóż jak nie ma się umiaru w pracach ,to pózniej trzeba cierpieć

Ranczo Szmaragdowa Dolina II 11:13, 30 maj 2021

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
klon shirosavanum autmn moon

Klon przecudnej urody!
A podagrycznik też mam, "walka z wiatrakami". Jako roślina okrywowa może być, pod warunkiem, że już nic tam nie chcesz sadzić, hi, hi.
Jak tam Klarcia?
Miłej niedzieli.
Ogródek pachnący -> moje miejsce na ziemi w budowie nieustającej ;) 11:07, 30 maj 2021

Do góry
Kasya napisał(a)

Piękne różaneczniki, azalie i inne kwiaty, a przede wszystkim przepiękne zdjęcia! Super!
Miłej niedzieli.
Własny kawałek ziemi i początkująca ogrodniczka ;) 11:06, 30 maj 2021

Do góry
trochę od marca się zmieniło
teraz królestwo czosnków I LOVE IT!!!

Ogród Basi i Romka 11:01, 30 maj 2021

Do góry
Jakieś kwiatki narazie pojedyńcze też są

Ogród Basi i Romka 10:57, 30 maj 2021

Do góry

W moim małym ogródeczku - Dorota 10:46, 30 maj 2021

Do góry
Dorota123 napisał(a)
Ja lubię prawie wszystko co kwitnie, moja pazerność na rośliny nie zna granic. Rozsądek idzie do kąta jak zobaczę coś co mi się spodoba. Postępując w ten sposób dokładam sobie roboty, bo muszę pamiętać o regularnym podlewaniu roślin w donicach.
Dziękuję za miłe słowa

Jakbym o sobie czytała Pierwsze kryterium jak kwitnie
Te czosnki co Ula o nie pytała jak się nazywają? Może bym w łąkę dała razem z purple sensation. Nie giną Ci po zimie? Przyrastają?
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies