Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Luki"

Ogród z łezką 08:49, 25 kwi 2014

Do góry
Luki napisał(a)
Ale kusicie tą bestwinką, ciekaw jestem co mają dokładnie w ofercie bo na stronie zero informacji, a trawki są mi potrzebne

Zadzwoń i popytaj, na tel.komórkowy podany na stronie. Wczoraj dzwoniłam, bo o formę płatności chciałam dopytać. Rozmawiałam z miłym panem I wszystko będziesz wiedział
Ogrodoterapia czyli uspokojenie wśród tylu spraw :) 23:04, 24 kwi 2014

Do góry
Luki napisał(a)
Aniu właśnie nad tym intensywnie myśle i nie wiem co wymyśle. Ciekaw jestem oferty w tej bestwince, czy mają trawy itd. Kuszące to wszystko tym bardziej, że to w sumie tylko 100km.
W jakiej cenie były te trawki ? Mieli może turzyce Evergold?

Myśl Łukaszu i wymyśl dobrze Mała Mi mówi że to nie Frosted Curls - ja niestety nie wiem bo trawki nie były opisane - na doniczce pisze tylko "byliny".Kosztowały 8 zł. sztuka... Ale w trawkach nie było wyboru. Te mi się spodobały tak "na oko" Były jeszcze bronze form (tak sądzę) a poza tym nic ciekawego. Napisz co by Cię interesowało w Bestwince to Ci sprawdzimy w sobotę i dam znać.
Ogród cioci 22:35, 24 kwi 2014

Do góry
Luki napisał(a)
Kuście mnie dalej tą bestwinką i jeszcze kapias bardzo blisko... wyjdzie na to, że z obecnych planów sobotnich będą nici

Łukasz plany są po to żeby móc je zmienić Kapias od Bestwinki około 15 km
Ogród cioci 22:21, 24 kwi 2014

Do góry
Kuście mnie dalej tą bestwinką i jeszcze kapias bardzo blisko... wyjdzie na to, że z obecnych planów sobotnich będą nici
Ogród z łezką 20:55, 24 kwi 2014

Do góry
Luki napisał(a)
Ale kusicie tą bestwinką, ciekaw jestem co mają dokładnie w ofercie bo na stronie zero informacji, a trawki są mi potrzebne

Łukasz nie przejmuj się jabyś tam nie kupił to zaraz jest szkółka u Kapiasów i parę innych dziewczyny zadbają żebyś wszystko kupił
Ogród z łezką 20:50, 24 kwi 2014

Do góry
Ogrodoterapia czyli uspokojenie wśród tylu spraw :) 19:52, 24 kwi 2014

Do góry
Aniu właśnie nad tym intensywnie myśle i nie wiem co wymyśle. Ciekaw jestem oferty w tej bestwince, czy mają trawy itd. Kuszące to wszystko tym bardziej, że to w sumie tylko 100km.
W jakiej cenie były te trawki ? Mieli może turzyce Evergold?
Ogrodoterapia czyli uspokojenie wśród tylu spraw :) 19:14, 24 kwi 2014

Do góry
No nie ja to się tak nie bawie... trzmielinki, przywrotnik, frosted curls, wszystko mi potrzebne. Gdzie litość, gdzie miłosierdzie.
Żurawki możesz śmiało dzielić bo ładne i gęste.
Berberysy to moje ulubione krzaczory liściaste i chyba znowu się na jakieś skuszę.
Żurawka - Heuchera 12:05, 24 kwi 2014

Do góry
Luki ja to rozumiem, że są różne sposoby na produkcję sadzonek - z tym, że jeśli po 2 latach flizelina zamiast się rozłożyć - nadal jest szczelnym korkiem - dodatkowo podwiniętym pod spód i korzenie po prostu nie dają rady - to znaczy, że ktoś produkuje te sadzonki nieumiejętnie - coś jednak z tą flizeliną nie tak- skoro cała partia żurawek mi wyleciała. Jesli chodzi o grzebanie w korzeniach przy sadzeniu - robię tak z drzewkami, krzewami, większymi bylinami - a jeśli mam w doniczkach młode byliny - wyjmuję tylko delikatnie z doniczki i przesadzam do dołka - nie luzuję korzeni z obawy przed ich uszkodzeniem - jak do tej pory się to sprawdziło i nie miałam wypadniętych roślin z wielu zakupów internetowych wcale. Teraz mam nauczkę.

Karabela też jestem ciekawa Georgia Peach - nastawiam się na kupno właśnie i jeśli to żurawka z tych co nie przyrastają jak piana - to nie chcę
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 10:33, 24 kwi 2014

Do góry
Luki napisał(a)
Aniu trzmielinki widziałęm i taka mi potrzebna Rozchodnik w pierwszym roku nię będzie wielkoludem, a barberys też powinien szybko podrosnąć. Zawsze można teraz coś niższego wybrać, później dać wyższego. DLa mnie rozchodników nigdy za mało, uwielbiam je... niestety nornice rónież
Żurawke możesz podzielić jeżeli ma więcej pędów, a mówiśz, że duża to na pewno jest wielopędowa .

Dzięki Luki za info. Dałam u siebie fotę tych żurawek. Po trzmielinki zapraszam do nas Choć fakt że po jedną to się nie bardzo opłaca ale zawsze to wycieczka byłaby krajoznawczo-ogrodopoznawcza... W sobotę po byliny jedziemy na pewno dorwę jakiegoś rozchodnika
Moja bajka 09:01, 24 kwi 2014

Do góry
agatanowa napisał(a)
ja chromolę, ale u Ciebie się dzieje, kwitnie i w ogóle jest (u mnie jakaś pustynia normalnie, sadzę coś tam niby i to znika... ale chyba taka natura bylin)

co do linii rabatki, to Luki młody, ale mądrze gada, niech sobie faluje (tzn. linia, a nie Luki), ale łągodnie a nie jak wykres bicia serca (ależ fajnie napisał!; a ja też muszę u siebie pewne falowanie zminimalizowac)

męza na kolana znów jak za czasów panieńsko-kawalerskich rzuciłaś!

Męża będę musiała jeszcze raz rzucić na kolana bo troszkę kostki nam brakło. Ale żeby nie było - ja też miałam swój udział w robieniu tego obrzeża - nawet całkiem niezły kawałek zrobiłam Luki ma głowę na karku, to prawda. No i ta ogromna wiedza o żurawkach. Gdzie Mu się to wszystko mieści Ja ledwo zapamiętuję dwie nazwy na krzyż, ale może kiedyś się nauczę więcej Agatka nie martw się, roślinki na pewno wkrótce się pokażą w pełnej krasie, może u Ciebie troszkę później. Ja i Ela z Ogrodu Eli mieszkamy od siebie w odległości zaledwie trzydziestu paru kilometrów, a u Niej też się wszystko później pokazuje.
Moja bajka 06:53, 24 kwi 2014

Do góry
ja chromolę, ale u Ciebie się dzieje, kwitnie i w ogóle jest (u mnie jakaś pustynia normalnie, sadzę coś tam niby i to znika... ale chyba taka natura bylin)

co do linii rabatki, to Luki młody, ale mądrze gada, niech sobie faluje (tzn. linia, a nie Luki), ale łągodnie a nie jak wykres bicia serca (ależ fajnie napisał!; a ja też muszę u siebie pewne falowanie zminimalizowac)

męza na kolana znów jak za czasów panieńsko-kawalerskich rzuciłaś!

Ogrodowa przygoda Łukasza :) 06:26, 24 kwi 2014

Do góry
Luki napisał(a)

admete zapał wrócił i od piątku znowu będzie się działo Po tych ciepłych dniach z deszczem wszytsko cudnie ruszyło i cieszy oczy. Nawet pozostałości na zjedzonej rabacie łądnie wyglądają .
Nie ma wyścia trzeba działąć i zapełniać pustki, a rabata z nornicą musi być przekopana, aby zlikwidować tunele

Noooooooooo takie podejście się chwali!!!!
Znowu będziemy podziwiać ogrom Twojej pracy , bo Ty jak już działasz to jak za 3 .

Łukasz robiłeś zdjęcia tym "czarnawym " pierwiosnkom w szkółce?

Miłego dnia!!!!!
Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 06:21, 24 kwi 2014

Do góry
Luki napisał(a)
Kwiatuchy cudne widzę, że prymulki już Cię opanowały całkowicie.

Nio , dostałam tak zwanego hopla hahahaha

Byłem wczoraj w Bylinowym i pierwiosnków było mnóstwo. Te 'zwyklejsze' to spore rośliny.
Niestety nie wiedziałem za czym konkretnie się rozglądać, ale zwróciłem uwage właśnie na te z Black czy Dark w nazwie. Do czerni trochę im daleko ale sadzonki były ładne.
Były w tunelu foliowym małe sadzonki prawie czarnych kwiatków, ale zapomniałem zapytać co to za odmiana, jednak przed wejściem do tego tunelu była karteczka 'nie na sprzedaż. Roślinki muszą podrosnąć. Gdybym potrzebował pierwiosnki, wyszedłybym z dwoma kartonami bo było w czym wybierać

Oj to szkoda że nie były jeszcze do kupienia .
A zrobiłeś im zdjęcia?
Wczoraj pisałeś że będzie u Ciebie druga połowa relacji - idę zerknąć

Ja liczę jeszcze na to że mój pan ogrodowy będzie miał dostęp do tych najbardziej upodobanych prymulek ...............zobaczymy
Ogród cioci 22:55, 23 kwi 2014

Do góry
Luki napisał(a)
Ja tylko rozpaczam, że do tych szkółek na pd śląska mam dośc daleko. Przeboleje, a i tak niedługo się przecież tam wybieram, 17 się zbliża

Fajnie będzie się zobaczyć w realu
Ogród cioci 22:53, 23 kwi 2014

Do góry
Ja tylko rozpaczam, że do tych szkółek na pd śląska mam dośc daleko. Przeboleje, a i tak niedługo się przecież tam wybieram, 17 się zbliża
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 22:43, 23 kwi 2014

Do góry
Aniu trzmielinki widziałęm i taka mi potrzebna Rozchodnik w pierwszym roku nię będzie wielkoludem, a barberys też powinien szybko podrosnąć. Zawsze można teraz coś niższego wybrać, później dać wyższego. DLa mnie rozchodników nigdy za mało, uwielbiam je... niestety nornice rónież
Żurawke możesz podzielić jeżeli ma więcej pędów, a mówiśz, że duża to na pewno jest wielopędowa .

Edyto proszę i udanych zakupów.

admete zapał wrócił i od piątku znowu będzie się działo Po tych ciepłych dniach z deszczem wszytsko cudnie ruszyło i cieszy oczy. Nawet pozostałości na zjedzonej rabacie łądnie wyglądają .
Nie ma wyścia trzeba działąć i zapełniać pustki, a rabata z nornicą musi być przekopana, aby zlikwidować tunele
Ogrodnik Mimo Woli cd 22:41, 23 kwi 2014

Do góry
Luki napisał(a)
Do każdego zdjęcia mam jakiś komentarz, zachwyt itd Takie widoki każdy z ogromną chęcią i przyjemnością ogląda. Wiem jedno, że nazwe tych pełnych żarówiastych tulipanów musze zapisać i zakupić jesienią na frontową rabate.
Niech żyją kolorowe rabaty
A twój ogród to musze kiedyś zobaczyć na żywo.

Zapraszam.. nic szczególnego.. naćpane wszystkiego gdzie sie da.. i ile sie da... mój ogród powinien nazywać się "Moje chciejstwa" ... ale oczywiście serdecznie zapraszam

Bratek samosiejka w szczelinie skalnej... czyli bratek alpinista

Ogród cioci 22:39, 23 kwi 2014

Do góry
Luki napisał(a)
Cieszę się również, że sprawa w miare przyzwoicie załatwiona, teraz najważniejsze niech zwraca kasiure i hop na nowe zakupy

Łukasz dzięki Na zakupy już chcę
Ogród cioci 22:36, 23 kwi 2014

Do góry
Cieszę się również, że sprawa w miare przyzwoicie załatwiona, teraz najważniejsze niech zwraca kasiure i hop na nowe zakupy
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies