Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodoterapia czyli uspokojenie wśród tylu spraw :)

Ogrodoterapia czyli uspokojenie wśród tylu spraw :)

gierczusia 22:29, 24 kwi 2014

To i ja dorzucę swoje 3 grosze ... Madzen ma w nogach takich trzmielin kiścienie ... A za nimi zawilce , jako tło

To zawsze będziesz miała co wybrać ,jak będzie 500 propozycji

Aaaa.... Do żółtych trzmielin pięknie pasują czerwone zurawki .. Np cherry cola czy tam red chief ( mam nadzieje ,ze nic nie pogmerałam )

Ścsiskam
Mala_Mi 22:54, 24 kwi 2014

Młody powiedział co wiedział.. lub widział Mój synuś dziś mi przyszedł i mówi... "Mama ten zywopłot z tego czegoś ci usieka o co najmniej 5 cm.... no i baksiki przesadzam teraz do sznurka.. miał rację.
Piwonie za wysokie i za krzaczaste do trzmielinek, nie ten klimat.
Czerwone jaskrawe na dół.. będzie efekt koloru
Trawka nie wygląda na frusted.. ale zdjęcie to nie real...
Ja ze skąpstwa dałam moim trzmielinkom... też 3 szt.. trawy.. czerwona red baron z tyłu i z przodu kostrzewe.. bo to miałam, a pomiędzy żółte narcyzy (twój synuś byłby zachwycony).. i się podoba A i jeszcze brązowe trawy.... ale to duża rabata wiec mogłam szaleć ...
anna_g 23:04, 24 kwi 2014

Luki napisał(a)
Aniu właśnie nad tym intensywnie myśle i nie wiem co wymyśle. Ciekaw jestem oferty w tej bestwince, czy mają trawy itd. Kuszące to wszystko tym bardziej, że to w sumie tylko 100km.
W jakiej cenie były te trawki ? Mieli może turzyce Evergold?

Myśl Łukaszu i wymyśl dobrze Mała Mi mówi że to nie Frosted Curls - ja niestety nie wiem bo trawki nie były opisane - na doniczce pisze tylko "byliny".Kosztowały 8 zł. sztuka... Ale w trawkach nie było wyboru. Te mi się spodobały tak "na oko" Były jeszcze bronze form (tak sądzę) a poza tym nic ciekawego. Napisz co by Cię interesowało w Bestwince to Ci sprawdzimy w sobotę i dam znać.
anna_g 23:18, 24 kwi 2014

Kasya napisał(a)

Witam,

tez mam brunere, poki co 1 krzaczek i planuje rowniez kupic miodunkę

powiedz prosze jak szybko sie rozrastaja ?

Pokaże przez porównanie
Tak wyglądała miodunka w zeszłym roku 12-czerwca

a tak tego samego dnia - brunera - kupiłam dwie sadzonki z tym że jesienią podzieliłam jedną na pół

Jak wyglądają w tym roku.... widziałaś Szybko się rozrastają Pozdrawiam i dziękuję za odwiedziny
anna_g 23:29, 24 kwi 2014

Kindzia, Dorota, Beata, Ela, Ania - bardzo Wam dziękuję Muszę to przemyśleć.
Wiem tylko że nie chcę tam samej skarpety żurawkowej - bo żurawki są za niskie - te trzmieliny są dosyć wysokie i myślę , że potrzebne do nich coś wyższego, a potem pięterko najniższe. Obwódka z buksików - tak, tak, tak... planowana - zawijasek - też myślę że tam za mało miejsca... Tam nie jest ciemno - nazwałabym to półcieniem (oczywiście o ile nie leje bo wtedy cień ) Słońce jest kilka godzin dziennie po południu więc potrafi przygrzać ale patelni nie ma. Chodzą mi po głowie jakieś trawy...
Wszystko to przeanalizuję i jeszcze będę pytać. Dzięki Wam bardzo
anna_g 23:31, 24 kwi 2014

gierczusia napisał(a)
To i ja dorzucę swoje 3 grosze ... Madzen ma w nogach takich trzmielin kiścienie ... A za nimi zawilce , jako tło

To zawsze będziesz miała co wybrać ,jak będzie 500 propozycji

Aaaa.... Do żółtych trzmielin pięknie pasują czerwone zurawki .. Np cherry cola czy tam red chief ( mam nadzieje ,ze nic nie pogmerałam )

Ścsiskam

I te kiścienie to mi się podobają, a o zawilcach to ja sobie marzę tylko nie wiem gdzie je dać. Muszę lecieć do Marzenki szukac tego, bo coś myślę, że to może być też fajny pomysł.
anna_g 23:33, 24 kwi 2014

Kindzia napisał(a)
Noooo, właśnie nie chciałam Ci tak wprost napisać, że te piwonie to bym stamtąd zabrała...Ulcia mnie wyręczyła
Będą tam rachityczne, tam słonka mało masz...a zawijaska bym nie robiła, bo to krótki kawałek, tylko płotek i skarpetki buksikowe, a wypełnienie żurawką southern comfort. Jak żurawki będą kwiatuszki miały będzie zwiewnie...coś takiego bym se zrobiła (wybacz talent plastyczny, w drugiej półkuli mam, po przeciwnej stronie jak zmysł matematyczny, czyli nie mam)

Kindzia Co Ty gadasz - ja bym tego tak nie zrobiła Fajnie - ale jednak coś wyższego jeszcze... coś wyższego... Piwonie rachityczne mówisz??? Kurcze... Dzięki - zwoje mi się grzeją za bardzo czas iść spać
anna_g 23:35, 24 kwi 2014

Mala_Mi napisał(a)
Młody powiedział co wiedział.. lub widział Mój synuś dziś mi przyszedł i mówi... "Mama ten zywopłot z tego czegoś ci usieka o co najmniej 5 cm.... no i baksiki przesadzam teraz do sznurka.. miał rację.
Piwonie za wysokie i za krzaczaste do trzmielinek, nie ten klimat.
Czerwone jaskrawe na dół.. będzie efekt koloru
Trawka nie wygląda na frusted.. ale zdjęcie to nie real...
Ja ze skąpstwa dałam moim trzmielinkom... też 3 szt.. trawy.. czerwona red baron z tyłu i z przodu kostrzewe.. bo to miałam, a pomiędzy żółte narcyzy (twój synuś byłby zachwycony).. i się podoba A i jeszcze brązowe trawy.... ale to duża rabata wiec mogłam szaleć ...

Anek - no cóż... młody nie skłamał i ja to wiem Dzisiaj nadal utrzymuje swoje Za wysokie piwonie mówisz??? Ale chcę coś wyższego niż żurawki... Myślę o trawach, Ela sugeruje kiścienie...
Kasya 03:15, 25 kwi 2014

anna_g napisał(a)

Pokaże przez porównanie
Tak wyglądała miodunka w zeszłym roku 12-czerwc

a tak tego samego dnia - brunera - kupiłam dwie sadzonki z tym że jesienią podzieliłam jedną na

Jak wyglądają w tym roku.... widziałaś Szybko się rozrastają Pozdrawiam i dziękuję za odwiedziny

No rzeczywiście bardzo mnie pocieszylas tymi fotkami

I dziękuje za wizytę w moim bałaganie
anna_g 09:20, 25 kwi 2014

Kasya nocny marek z Ciebie

Na dzień dobry dla Was - tulipanowe małe słoneczka: