Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Madżenka"

Madżenie ogrodnika cz. aktualna 23:08, 07 lis 2015

Do góry
Kuba napisał(a)
Madżenko co to są te czerwone kule, jakieś berberysy?
https://www.ogrodowisko.pl/watek/3507-madzenie-ogrodnika-kiedys-tu?page=1941
przycinasz je w kule czy one rosną tak naturalnie?

Ewo to berberysy bagatelle. Mają z zasady pokrój kulisty i powoli rosną, ale pomagam im się lepiej kulkować tak ze dwa-trzy razy w sezonie
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 14:45, 07 lis 2015

Do góry
Małgosiu już tylko wspomnienie po jeżowkach, ostatnie lrzymrozki je zważyła. Ale roze nie poddają sie

Mam nadzieje, że gdy ambrowce podrosna i porzadnie sie ukorzenia beda sie szybciej wybrawiały, wreszcie czerwienieją ale wciąż słabną. Juz ostre przymrozki u nas pozrzucaly liście z dużej ilosci drzew. Obserwuje ambrowce u mnie na wsi i juz łyse... A u mnie całe w liściach
Tu ma być ogród :) 11:54, 07 lis 2015

Do góry
Przez agro cebulowe nie przeleżą, muszisz sie z tym faktem pogodzic
A front przepiękny od ogrodzenia orzez nasadzenia.

Ps
Od kilkunastu lat mam ecru lub białe kanapy i kreślą ze skory i nic innego bym nie kupiła. Ale warunek jest jeden skora musi byc dobrej jakosci a to niestety kosztuje... Skórzane krzesła z Ikea (marnej jakosci skora) po 4 latach sa brudne i nie moge ich doczyscicić... Chyba obije je czarna skora bo sa bardzo wygodne... A do ekoskórą przykleja sie ciał.... Latem wątpliwa przzyjemniść zatem nie polecam....
Coś jeszcze, coś więcej... 11:41, 07 lis 2015

Do góry
Zdziwona byłam brakiem powiadomień z Twojego wątku ale juz znalazłam, jestem i będę
Macham i zyczę szybkiego powrotu do formy
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 11:38, 07 lis 2015

Do góry
Pełno ciepłych jesiennych kolorów u Ciebie w ogrodzie. U mnie po dzisiajeszym deszczu szaro-buro...
Moja codzienność - ogród Oli 11:32, 07 lis 2015

Do góry
Jeju końcówka sezonu zapowiada się mocno trunkowa
Jurajski Ogród 11:22, 07 lis 2015

Do góry
Cudowne widoki i wieści z Jurajskiego ciesza bardzo mocno
Ogród Małej Mi - sezon 2015 11:19, 07 lis 2015

Do góry
Nadrobiłam zaległości, obejrzałam fotki z szur szur. Nie lubię jesieni bo jakoś życie przecieka miedzy palcami. Niby zyjesz, intensywnie, brakuje na wszystko czasu , ale gdy zastanowisz sie na czym mija dzień nie jesteś w stanie sobie przypomnieć. A piekne letni dni mam cały czas przed oczami.
U mnie również dzisiaj szaro-buro i pada i chyba dobrze bo odpocznę ....
Lawendowy zawrót głowy 10:58, 07 lis 2015

Do góry
Jolu czy ogrodzenie otynkowane sprawdza sie? Czy nie brudzi sie od strony drogi mocno., jak szeroki mas jakiś pas ochronny orzy ogrodzenie po ktorym samochody nie jeżdżą?

Przęsła miodzio!
"W kolorze blue" 07:53, 07 lis 2015

Do góry
Oj bardzo tęsknimy....
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 19:43, 04 lis 2015

Do góry
Karolina ja najwcześniej na urlop w lipcu pojadę...... Świeta póki żyja rodzice zawsze u mnie a kiedys w przyszlości będa zawsze w gorach na nartach . Ale dzielic idelnie, poogladam , bede obserwować, na razie plan oszczędnościowy włączyłam bo trzeba na wakacje zbierać

Aguś ciesze sie że jesteś!!!!!!

Irenko gdzie byłas jak ciebie nie było? Ta mgła to smog.... Doczytałam w necie.....

Kindzia gdy trawy zżółkną całkiem od mrozu wtedy je zwiąże. Na razie ciesze sie jeszcze ich pokrojem. Zwykle wiąże je w grudniu
Mały ogród Kasi 19:32, 04 lis 2015

Do góry
Cudowna ta bylinówka!
Ogród z łezką II 19:30, 04 lis 2015

Do góry
Kindzia napisał(a)

Miałam kiedyś admirałki na skarpie w miejscu, gdzie słońce mam gdzieś od 18,00 latem...i szybciorem je przesadzałam do słońca. Nie były efektowne.

Zobaczę czy mi krewetki zabiorą się za resztę żurawek, za SC. Jeżeli tak, to trzeba będzie już konkretnie myśleć co w zamian. Carexy też odpadają, Marzenka mówi, że też je żrą...może jednak buksy...tyle, że z nimi robota częściej niż raz do roku Ale wyglądają

Carexy tez zrą ale nie tak inetnsywnie jak zurawki. Jesli bedziesz to miejsce podlewać wrotyczem lub nicieniami dadzą rade.

Trawy wiążę dopiero gdy zżólkną od mrozów.
Pszczelarnia 19:27, 04 lis 2015

Do góry
A jak w tym roku ma sie ośmial?
Ogród Cioci cz. 3 19:24, 04 lis 2015

Do góry
Macham Gosiu , poogladałam zdjecia i zmykam. Zycze ciepełka i deszczu ciut
Typografia ogrodu 19:14, 04 lis 2015

Do góry
nawigatorka napisał(a)
piszesz o liściach molini? a ona u Ciebie bardzo wysoka jest? Ma 2 matry czy mniej.sorry za przesłuchanie ale Ty masz ją chyba najdłużej.

Jeju to ja zgłupiałam czy Malkul ma molinie czy trzcinnika Karl Forester...? Dałabym sobie tętnice podciąć, ze trzcinnika.......

Asia dla mnie incrediball tylko i wyłacznie w nogach z roplenicą tak typowo po holendersku, piękniejszych widokow nie znam

Pisząc addagio miałam na mysli niskiego miskanta który wyglada niemal identycznie jak gracillimus ale jest niski (80 cm). Posadziłam własnie przed limelight i vanille fraise

Hakone sa piekne zielone nie tylko limonkowe a sesleria to będzie moja faworytka anno domini 2016
Lawendowy zawrót głowy 18:59, 04 lis 2015

Do góry
Oby do grudnia
Moje małe królestwo 13:01, 04 lis 2015

Do góry
olga80 napisał(a)
U mnie nic się ogrodowa nie dzieje, pogoda bez zmian.Pracy w ogrodzie brak , ruchu brak i dupsko rośnie muszę wskoczyć na orbitrek lub na zumbe zacząć chodzić.
Plany na drugi rok ogrodowy zaczynam robić, wiosnę zamierzam zacząć od żywopłotu z grabu. oddzielała by działkę rekreacyjną od warzywnika to będzie jakieś 12-13metrów żywopłotu.Widziałam taki i bardzo mi się podobał. Macie jakieś doświadczenia z żywopłotami grabowymi ?

też mam w planie taki żywopłot i też ma oddzielać warzywnik od ogrodu

na forum jest sporo osób, które mają takie żywopłoty, specjalistką jest Madżenka. Z tego co wiem to najlepiej sadzić jesienią z sadzonek z gołym korzeniem, tanie są i przycinać od wiosny. Sadzi sie dość gęsto 4-5 sadzonek na metr, pamiętam dyskusję, że na początku trzeba mocno ciąć w celu rozkrzewienia na dole, bo potem łysy będzie
no chyba, że od razu duże ładne sadzonki z doniczek to wtedy mniej trzeba
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 11:47, 04 lis 2015

Do góry
RYSIU
dzięki za odwiedzinki ten Red Baron, to taki zwyczajny, jak twój, tyle że u mnie ma sporo słońca, grzeje go, ale nie pali.

ANDZIULA
tez pozdrawiam, przepadłaś nam na FB
MADŻENKA
moja dziś kończy 81 lat
ULA
mogłaś na wszelki wypadek w ukorzeniaczu pomoczyć. Garnet mam nie do końca na patelni, ale co rok wybarwia się krwiście, ale zaraz potem siup, liście na ziemi, za krótko ten pokaz.
JULA
w tym roku słabo zebrinusy kwitną, rok temu były wielkie kwiatostany; zakupiłam i posadziłam 2 nowe trawy pampasowe, musiałam dla nich zryc rabatę, zobaczymy, czy te mi kiedyś zakwitną...
a róże nadal nie przesadzone, ale sporo juz zrobiłam

AGATA
zawsze spotkania fajnejuż wiem, że dotarło; ja wczoraj w nowym miejscu posadziłam 7, czy dobry pomysł, nie wiem...jak pomyślę, jak się to sieje...zachwaści mi kostkę
GOSIA
buziaczki

Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 06:58, 04 lis 2015

Do góry
kasia_w napisał(a)

ależ dyskusja
ja się kwasów nie bojam, robiłam kilka razy, tylko jakiś tydzień po tak się lico łuszczy, że M się mnie brzydzi. Ale później miodzio

Oj bardzo mni te kremy z kwasami intresuję bo nie lubię sie łuszczyć. Poprosze o info na prive

A plany wnętrzarskie mnie bardzo interesuja, bo moj dom po 5 latach wymaga odnowy, mam ochote na szaleństwo na ścianach....
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies