taka sciana osłaniająca wskazana - dlatego ja mam na około przy ogrodzeniu tuje - tylko na razie rosną powoli, bo u mnie tez od pola ciągnie i wieje strasznie, może jak się osiedle rozbuduje to będzie inaczej, ale póki co daje wiatrem równo
Dominiko z 3 stron mam tuje a od tyłu chce grab może buk chce mieć jedną stronę liściastą za żywopłotem będzie warzywnik a za warzywnikiem bedzie betonowy płot
też mam w planie taki żywopłot i też ma oddzielać warzywnik od ogrodu
na forum jest sporo osób, które mają takie żywopłoty, specjalistką jest Madżenka. Z tego co wiem to najlepiej sadzić jesienią z sadzonek z gołym korzeniem, tanie są i przycinać od wiosny. Sadzi sie dość gęsto 4-5 sadzonek na metr, pamiętam dyskusję, że na początku trzeba mocno ciąć w celu rozkrzewienia na dole, bo potem łysy będzie
no chyba, że od razu duże ładne sadzonki z doniczek to wtedy mniej trzeba
Byłam dziś na starociach i zobaczcie co upolowałam naczynie rzymskie super do lieczenia w piekarniku i lampion. Za lampion dałam całe 15zl muszę go odnowić i jak znalazłam na taras czy parapet na święta.