Nie mam pojęcia czemu zdjęcia nie są widoczne, dodam raz jeszcze. Dracena możliwe że miała za dużo wody, bo zauważyłam pod nią niewielka ilość (ale jednak) ma otwory w doniczce i wszystko powinno być okej. Jeśli zdjęcia się nie dodadzą to opiszę: są to brązowe plamy z żółtymi obwódkami (dlatego martwie się że to grzyb) i mam wrażenie że jest ich coraz więcej.
Dodatkowo większość liści jest czarna na końcach (to chyba jak Pani wspomniała suche powietrze)
Mam problem z jedną (1 od prawej) albo dwoma (3 od prawej) tujami szmaragd.
Tuje posadzone 4 lata temu, brak agrowłókniny, sama kora pod tujami.
Proszę o opinie czy to jakiś grzyb, czy po prostu susza.
Tuja od środka ma suche pędy. W sobotę została profilaktycznie spryskana preparatem grzybobójczym Substral. W maju tuje zostały podsypane nawozem firmy Fruktovit.
Piękny kolor ma ten bodziszek. Długo kwitnie? Różyczki masz bardzo ładne, ciekawe odmiany, nie masz co narzekać. Wiewiórki i tego ptaszora zazdroszczę. Chętnie zaprosiłabym je do siebie. Mogłabym się gapić na nie cały dzień.
W zeszłm roku werbena mi kwitła równo z hortensjami dlatego jakoś wcześnie mi się wydaje.
Na tym zdjęciu akurat jest na pierwszym planie Boscobel a w tle Angela i Lupo. Przesadziłam chyba z tym różem ale zostaje póko co. Potem jeszcze dowali różem czwarta róża w tym miejscu czyli Neon .
Są dość blisko ale ciężko mi zawsze trafić bo jedne rosną kolumnowo a inne mocno na szerokość.
Na tym zdjęciu widać lepiej.