Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Rojodziejowa na wygwizdowie wojuje z gliną

Rojodziejowa na wygwizdowie wojuje z gliną

Rojodziejowa 16:02, 17 sie 2021

Aniu, to mają być takie jakby żaluzje. Czyli jak będę stać frontem to tej ścianki to będę widzieć 4,5cm deske, 2,5 odstęp itd. coś podobnego do tego: https://pin.it/59luhSE

Ten grafit i czerń wydają mi się bardziej odpowiednie do leśnych/zacienionych miejsc, więc raczej będzie to kolor jasny.
Siedzę teraz na FB i parzę na realizacje tarasów z użyciem Remmersa, ale niektóre robione są olejem, a niektóre tym hk lasur. We wzornikach obu specyfików wzornik kolorów ten sam (fotki oddziału Remmers Podlaskie):

Będzie srebrnoszary, jakby co to odświeżę to kiedyś innym kolorem

Znalazłam m.in. takie foto (wygląda całkiem ok): https://images.app.goo.gl/q8KAG8fyVW8TPTqD6
Johanka77 06:02, 18 sie 2021

Antracyt!
Ale srebrnoszary też ładnie
bialydomek 08:34, 18 sie 2021

czy olejem to jest ten próbnik po prawej?
mi też najbardziej się podoba SREBROSZARY,
kolejnym kolorem to ten PLATYNOWY byłby, ale on po prawej jest dużo jaśniejszy- dlatego też mi się podoba,

oba są ładne, odcienie szarości mają, chłodne, słoje są widoczne!
więc działaj, i pokaż efekt koncowy

aha, zrób fotę po rozpakowaniu kłączy- ciekawa jestem jak przetrwały
MartaCho 08:41, 18 sie 2021

O tak, ten srebrnoszary będzie fajny! Pasuje do tych inspirek, które wcześniej wysyłałaś.
bialydomek 11:04, 18 sie 2021

biegnij po pędy winobluszcza !!! wiem z dobrego źródła ze juz czekaja na Ciebie,
ale expresowy ten skrzynkomat

Rojodziejowa 12:29, 18 sie 2021

Johanka, gdyby to było od północnej lub zachodniej strony zrobiłabym antracyt

Bialydomek to jest ten sam wzornik tylko fotografowany pod innym kątem. Jak wyjdzie naprawdę to się przekonamy dopiero jak będzie zamontowane Bluszcze w wodzie

MartaCho oby tylko rzeczywistość sprostała wyobrażeniom

Martka 21:50, 18 sie 2021

Asiu, graby podświetlone piękne, moje muszą jeszcze urosnąć, bym miała co podświetlać. Decyzja z kolorem świetna. Moje Blackberry Truffle też mają ok. 40.
Muszę do tego Waszego Koniora kiedyś zajrzeć, jak będę w okolicach. Wciąż się przewija
BKosimkArt 22:04, 18 sie 2021

Ja mam lazurą pomalowaną altanę, potwierdzam, nie łuszczy się... z tym że ja mam biały więc nie powiem nic o kolorze... moja była firmy Cin
Mąż twierdzi że jest bardzo dobra a zna się na rzeczy.
Rojodziejowa 22:13, 18 sie 2021

Martka napisał(a)
Asiu, graby podświetlone piękne, moje muszą jeszcze urosnąć, bym miała co podświetlać. Decyzja z kolorem świetna. Moje Blackberry Truffle też mają ok. 40.
Muszę do tego Waszego Koniora kiedyś zajrzeć, jak będę w okolicach. Wciąż się przewija

Ja tam jeszcze nie byłam, bo z moich okolicznych na razie wszystko wykupuję
Graby dziękują. A ta jeżóweczka BT śliczna. W przyszłym roku jak się okaże, że jeżówki u mnie przetrwają zimę to na pewno ją dokupię Pewnie wtedy na własne oczy się przekonam, że nie dorasta do katalogowej wysokości.
Rojodziejowa 22:25, 18 sie 2021

BKosimkArt napisał(a)
Ja mam lazurą pomalowaną altanę, potwierdzam, nie łuszczy się... z tym że ja mam biały więc nie powiem nic o kolorze... moja była firmy Cin
Mąż twierdzi że jest bardzo dobra a zna się na rzeczy.

Kurczę kompletnie się nie znam na tych preparatach. Bazuję głównie na tym, co wyczytałam na grupie tarasowo-pergolowej. Pan stolarz robi zazwyczaj kolory bardziej standardowe typu orzech, dąb, palisander, teak i takimi preparatami dzuała chyba ciut innej klasy. Wymyśliłam sobie tego Remmersa bo jest z bardzo często stpdowany na deski tarasowe, a one są narażone na jeszcze gorsze traktowanie niż moja ścianka.

Próbowałam znaleźć jakąś kartę kolorów tego Cin, ale to chyba ściśle strzeżona tajemnica