Winorośl nn ma trochę gron.
Cyprysik groszkowy - nawet nieźle mi wyszło podcinanie
Kocham tę karłową sosenkę Barmsted, mam ją od 2015 roku, a ma ok. 0,6 m wysokości.
I ma mięciutkie igły, takie do miziania
Perłówka orzęsiona
Cienisty kącik w całej okazałości, dziś tu odpoczywałam
Trzy dni temu była burza i już tak sucho, że jeżowki zwijają liście, a hortki mdleją.
Jutro rano podlewanie, bo dzisiaj zdążyłam podlać tylko nowy "ogród"
Gdzie Danusiu znalazłaś takiego dorodnego faceta. Piękny jest powinnaś w przyszlym roku rozmnożyć stado może jakaś kwoka się znajdzie. Pisklaki maluchy jak się wyklują też przyciągają wzrok. Kwoka siedzi na jajach 3-4 tygodnie.
Bez problemu, żeśmy dojechali 20 czerwca przy pomocy mapy Gugla. Wystarczy wpisać Tarczyn Przypki Ogrodowisko nawet wskazówke (Ogrodowisko) na słupku była zaznaczona.
Hej Miluniu
Właśnie dzisiaj ściełam ostatnie lawendy, to taras już nie jest zatopiony w kwiatach... ale jeżówek coraz więcej na horyzoncie.
Przy tarasie tylko takie kwiatki
Kolory takie dziwne, bo to po burzy trzy dni temu.
Świeżych fotek brak
Bukszpany mają dziwne fryzury i już mnie denerwują, ale ciągle na nie nie mam czasu.
Kulki na kijach.... nie wiem. Kupowane w brico, a tam nigdy odmian nie ma
Dzisiejszy dzień mojego ogrodu
W oczku kwitnie żabiściek.
Powojnik Błękitny Anioł ma dużo kwiatów, ale są mniejsze.
Kwitnie jedyny z 11 kępek zawilca
Lawenda Platinum Blue ma, według mnie, zbyt jasne kwiaty.
No fakt nie zauważyłam u Ciebie jeżówek. Czyli mówisz jest szansa że i moje Hot wyginą .
Mnie to nadal szkoda wyrzucać roślin i wsadzam je w jakieś okienka a potem i tak mnie wkurzają.
To jedyna niebieska hortka na rabacie plus te w donicach.
Witaj u mnie Magdo To co piszesz jest bardzo miłe. Drewna rzeczywiście u mnie sporo, bardzo je lubię, a przy okazji daje dom wielu mieszkańcom ogrodu. Ten płot ze zdjęcia to akurat marketowy zwyklak sosnowy, obawiam się, że nie będzie zbyt trwały. Jeszcze nie jest zaimpregnowany (niezbyt to rozsądne), ale mam problem z decyzją co do koloru. Chciałam antracyt, ale coraz bardziej zastanawiam się czy nie będzie zbyt ponuro z siniejącym obok "płotem" z drewna kominkowego. No więc jest sobie na razie taki naturalny.
Dalie dla Ciebie, "podróbka" Cafe au Lait