Grabowy żywopłot fajny jest. Te listki cudne. Szkoda, że ja tak późno trafiłam na O. A właściwie sadziłam mój żywopłot zanim powstało O. I mam z ligustru ...
Nie narzekam, ale dziś bym sadziła grabowy żywopłot
Ja mam robotę z nadrabianiem stron dziś u Ilonki, Joasi i Polinki. Reszty nie dałam rady czytać. Balony zamówione i gips też. Ile tych balonów do prób trzeba?
Jaja z gazy nie są złe jeśli chcemy mieć porowatą powierzchnię-czasami to potrzebne ale faktem jest, że o wiele więcej z nimi zabawy i ogólnego bałaganu. Te dzisiejsze to kilka minut i gotowe
Z tym jajem z gazikami się ociągałam - usprawiedliwiając się, ze balonów w sklepie nie ma
Ale jak zobaczyłam wasze jaja, to zadzwoniłam do córci, aby jutro w mieście kupiła mi balony i gips i przywiozła. Są super
Pikne, cudne
Polinko, Asiu, Ilonko - zdolne babeczki z was
kupiłam elektryczny Alko ..czy coś takiego ...używam 2x w sezonie wiosna-jesień ...jakiś zwykły model z promocji ..teraz będzie jego 5ty jego życie dobiega końca. jak na moje 12,5 ara całej działki spełnił moje oczekiwania wystarczająco...nie ma sensu przepłacać ...już nie robią sprzętów ....z serii gniotsa-niełamiotsa..po 5 latach wymiana na nowy nawet cieszy
dzieki za tą opinię, niezwykle wazna
moj em wczoraj 4h grabkowal nasz trawnik, jakaś masakra
na tą chwile trawnika mamy ok 1000m ale pewnie z sezonu na sezon bedzie go coraz mniej a dla mnie bardzo ważny jest zadbany trawnik, nie mam zamiaru na tym oszczedzać. według mnie nawet najpiekniejsze rabaty tracą gdy obok brzydki, smutny trawnik bez kancików.
Dzięki
Grunt i farba z tej samej firmy w wersji pełny mat.
Zrobiłam tak jak wyczytałam w opisach czyli: najpierw dokładnie umylam i odtluscilam powierzchnie następnie od razu pędzelkiem naniosłam grunt i zostawiłam do wyschnięcia do następnego dnia. Teraz wałkiem pierwsza warstwa farby właściwej (pędzel zupełnie się nie sprawdzał na rym etapie). Znów schło cały dzień i następnego druga warstwa farby. To wszystko
Namiary zaraz wysyłam.
Ilonko, jestem w szoku i zazdroszczę talentu. I cierpliwości.
Pięknie rurki się prezentują. Malowane meble cudnie wyszły.
Betonik z drzewkiem i mchem bardzo ładnie się prezentuje.
Wszystko ze smakiem.
Lampiony na tle ściany fajnie się prezentują, choć cena nie mała. Rozumiem, czemu od razu nie kupiłaś
Ilonko, czy gruntowanie i malowanie było różnymi farbami?
Mogłabyś opisać proces : jak, czym, i co potem...
Proszę tes namiary na farby.
Malowałaś pędzlem czy wałeczkiem?
Dwa razy. Wiosną i jesienią. Liczy się efekt i ważna jest moc. Słabszej nie kupuj.
Taką ma też Madżenka. Ma więcej sezonów.
Zadziwiające, ile suchej darni potrafi zebrać. Często trzeba było opróżnić kosz. M latał do kompostownika, w końcu taczkę sobie podstawił.
Spalinowa jest lepsza, ale też cięższa. I droga.
Ja spalinowej bym nie dała rady obsłużyć. Za ciężka dla mnie. A korzysta się wiosną raz... Czasami jesienią drugi raz...
Elektryczna wystarcza. No chyba, że ktow ma wielką powierzchnię trawnika... To wtedy traktorek
Oczywiście mowa o wertykulatorze-aeratorze.
Glebogryzarki nie warto kupować...choć u mnie nie ma wypożyczalni. Trzeba kopać samemu...