Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Na Łowieckiej

Na Łowieckiej

inag 23:13, 15 mar 2016

polinka napisał(a)

Z ośmiu balonów mam też jedno pełne jajo Reszta wyszła strusia

Czytałam u Asi, że masz już pomysł na dekorację.

Ja zastanawiam się nad jakąś zieloną gałązką albo gipsówką...mus pokombinować

To zrobiłaś ich aż 8???! Niezła jesteś
A dlaczego pokazałaś tylko jedno, co???
Gipsówka też jest kusząca...
inag 23:14, 15 mar 2016

polinka napisał(a)
A zapomniałam poprosić o nazwę farby na pw.

Będę trochę uziemiona to planuję małe zmiany

Już wysyłam
inag 23:16, 15 mar 2016

ivo napisał(a)
piękne te jaja Widzę że to teraz obowiązkowy obowiązek na O . Jutro kupię balony chyba

To czekam na relacje Tylko uprzedzam - to wciąga
inag 23:17, 15 mar 2016

Iwk4 napisał(a)
Ilonko, cudne jaja. Już zamówiłam balony i gips

Będę jutro zaglądała do Ciebie w nadziei na zdjęcia
inag 23:18, 15 mar 2016

agata19762 napisał(a)
no żesz i znowu nowe pomysły
trzeba okna myć a Wy ciągle coś wymyślacie nowego i kusicie człowieka,
by też spróbować

I co? Udało się skusić?
Zostaw okna! Jaja ważniejsze!
inag 23:23, 15 mar 2016

Sebek napisał(a)

Mega wow!

Gdzie jest instrukcja robienia jaj? One są puste w środku?

Tak Sebek, puste i leciutkie.
Instrukcja jest tutaj:
http://pret-op-het-semi.blogspot.nl/2013/06/knutselen-voor-pasen.html

To banalnie proste nie trzeba tłumaczyć jak to zrobić, wszystko widać ze zdjęć ale jak chcesz się pośmiać to zobacz jak brzmi tłumaczenie wg tłumacza google

Krok 1: zrób to szybko działająca gipsu w pustej plastikowej butelki. Dla łatwiejszego napełniania, można wziąć drugą plastikową butelkę, przeciąć na pół i używać górną część kołpaka lejka. Wystarczy wkleić go taśmą.

Krok 2: Usuń lejek z butelki i dodać wodę. Uwaga: nie należy dodawać zbyt dużo wody od samego początku! Umieścić nasadkę na butelkę i dobrze wstrząsnąć. Czy masz cienką pasty, a następnie dodaniu wystarczającej ilości wody. Jeśli masz gęstej pasty, należy dodać wodę.

Krok 3: Gdy wszystko jest dobrze wymieszane, należy zakrętkę butelki. Ustawić butelkę na bok i wziąć balon. To można wysadzić. Trzymaj balon bezpiecznie tak, że powietrze wewnątrz nie może uciec. Umieścić balon na butelki z mieszaniny gipsu.

Krok 4: Obrócić butelkę z balonu tak, że mieszanina gipsu może wpływać do balonika. Poczekaj, aż wszystko jest na swoim, a następnie wykonać balon z butelki. Zawiązać węzeł w balonie.

Krok 5: Włącz balon wokół we wszystkich kierunkach tak, że tynk jest dobrze rozprowadzane w balonie. Chodzi o to, że tynk pokryte wewnątrz całego balonu. Mieszanina gipsu międzyczasie wysycha, można zauważyć, że jest coraz gęstsza i ostatecznie nie krwawią. To może chwilę potrwać!

Krok 6: Umieść balon z mieszaniny gipsu w zimnej wodzie. również zalać wodą balonu z rąk. Trzymaj balon pod kranem, to jest zbyt trudne dla suszenia mieszanki gipsu i może spowodować, że obsada odstaje w balonie.

Krok 7: Kiedy czujesz mieszanina gipsu stał się dość trudne, można uzyskać balon off. Przeciąć węzeł i wyciągnąć jak reszta balonu jaja. Nie jest to bardzo jeśli jest wygięcie w tynku. Celem jest, aby otworzyć część jajko tak, że można jeszcze umieścić coś.
Iwk4 23:25, 15 mar 2016

inag napisał(a)

Będę jutro zaglądała do Ciebie w nadziei na zdjęcia

Spodziewam się materiałów wieczorem, jak córcia zjedzie. Chyba, ze dowiozą do naszego wiejskiego sklepu. Jakby co, dam znać
inag 23:26, 15 mar 2016

Sebek 23:31, 15 mar 2016

Instrukcja świetna - zdawałem niemiecki 2 miesiące temu, a juz miałem trudności z rozszyfrowaniem...
inag 23:36, 15 mar 2016

Nigdy za tym językiem nie przepadałam a moja siostra studiowała germanistykę i mówi biegle podziwiam Cię - ja pomimo wielu lat nauki niemieckiego na maturę wybrałam angielski, chyba bym nie zdała gdybym dokonała innego wyboru Angielski jakiś bardziej przystępny dla mnie..