Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "brzozy"

Ogród z tatarakiem w tle 09:24, 19 kwi 2015

Do góry
Wczoraj byłam z Mężulkiem w szkółce i zakupiłam troche roslin na nowe rabaty. Udało mi sie kupić brzozy pozyteczne po 12 zł, coprawda małe jeszcze, ale juz od dołu pięknie się wybielają.

Kupilismy tez sporo kory, ale mysle, że i tak nie wystarczy na rabate brzozową. Poza tym po zimie mus pouzupełniać kore na innych rabatach, bo porobiły sie prześwity. Chyba zabankrutuje

Może macie namiary na dobra i tanią korę?
Sprawdzałam w pobliskim tartaku, ale mają taki syf, kora zdarta z pni, nie poszatkowana, pomieszana z ziemią i wychodzi cenowo około 9 zł/80l worek.
Szukam czegoś tanszego i niekoniecznie workowanego.

Typografia ogrodu 09:10, 19 kwi 2015

Do góry
Sonka napisał(a)
No dzieje się u Was, drzewa podkrzesane, ale wierzby szybko odbiją, będzie namiastka krajobrazu z mazowsza, tak mi się właśnie te wierzby kojarzą.
Pięknie i tak konsekwentnie tworzysz swój ogród, ja mam za słabą wolę, ciągle mi się za dużo roślin podoba i wszystko chciałabym mieć, choć już czasami jestem dumna z siebie, że udała mi się w szkółce nic nie kupić. Ogród mam spory, ziemi kupa, ale już siły nie te i jak dla mnie jednej to zaczyna być za dużo a nie mam nawadniania. W grudniu ścieliśmy 25 metrowego modrzewia teraz tam posadziłam do dołka 2 brzozy dorenbosy, które bardzo chciałam mieć i mam zagwozdkę co dalej, bo pod nim prawie nic nie było.

Widzę, że masz carex everest, ja je właśnie kupiłam i czekają na wsadzenie, bo chcę nimi podsadzić hortensje vanilki, jak rosną? bardziej fontannowo czy bardziej wyprostowane są? Jaka jest Twoja opinia o nich?

Derenbosy pęknę sa.

Ja tez chciałam kiedyś mieć wszystkie rośliny ale chyba sie z tego wyleczyłam i kupuje tylko to co zaplanuje i taka metodę polecam

Everest wygladała pięknie po zimie-jakby jej nie było(zimy). Najlepiej z wszystkich traw. Ja mam ja w cieniu i wyglada super. Kiedyś rosła u mnie w słońcu i sie przypalała tak bardzo ze uratowałam z niej 2 maleńkie kępki a teraz po niecałym roku mam z tego 8 sporych traw. Ma raczej przewieszajacy sie pokroj-widać ja tez w największej donicy tej z bukszpanowa kula-koncówki liści dotykają ziemi. Pozdrawiam i witam u mnie.
Typografia ogrodu 08:08, 19 kwi 2015

Do góry
No dzieje się u Was, drzewa podkrzesane, ale wierzby szybko odbiją, będzie namiastka krajobrazu z mazowsza, tak mi się właśnie te wierzby kojarzą.
Pięknie i tak konsekwentnie tworzysz swój ogród, ja mam za słabą wolę, ciągle mi się za dużo roślin podoba i wszystko chciałabym mieć, choć już czasami jestem dumna z siebie, że udała mi się w szkółce nic nie kupić. Ogród mam spory, ziemi kupa, ale już siły nie te i jak dla mnie jednej to zaczyna być za dużo a nie mam nawadniania. W grudniu ścieliśmy 25 metrowego modrzewia teraz tam posadziłam do dołka 2 brzozy dorenbosy, które bardzo chciałam mieć i mam zagwozdkę co dalej, bo pod nim prawie nic nie było.

Widzę, że masz carex everest, ja je właśnie kupiłam i czekają na wsadzenie, bo chcę nimi podsadzić hortensje vanilki, jak rosną? bardziej fontannowo czy bardziej wyprostowane są? Jaka jest Twoja opinia o nich?
a czasem nie na temat ... 22:47, 18 kwi 2015

Do góry
Brzozy... jeju jak pięknie. Zawiesiłam się nad tym zdjęciem. Cudnie tam masz
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 22:45, 18 kwi 2015

Do góry
Juzia napisał(a)
Nie mogę z Wami dzisiaj

Szufla pewno do kup psich

A wampirze brzozy też nie lepsze....

Hahahhahahahaha taaaK
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 22:44, 18 kwi 2015

Do góry
Nie mogę z Wami dzisiaj

Szufla pewno do kup psich

A wampirze brzozy też nie lepsze....
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 22:36, 18 kwi 2015

Do góry
siakowa napisał(a)

Pokaż no te brzozy bo ja pamietam jak slinilam sie do nich i tego duzego liscia co to pokazalas

Ich nie widać na fotkach, jak wampirów
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 22:31, 18 kwi 2015

Do góry
Juzia napisał(a)

Ja Cię czepnę za te narzekanie na swoje brzozy!
Weź no je pokaż u siebie...bo już nie wiem czy marudzisz....czy źle zapamiętałam Twoje badylki

Tak by trzeba chyba, pozwól że zrobie to za Ciebie. Mam blizej
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 22:29, 18 kwi 2015

Do góry
Jagodaa napisał(a)
Kurtka Kaśka, jakiegoś doła ogrodniczego załapałam , nie wiem dlaczego zauważyłam to, jak pokazałaś swoje brzozy

Pokaż no te brzozy bo ja pamietam jak slinilam sie do nich i tego duzego liscia co to pokazalas
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 22:21, 18 kwi 2015

Do góry
Jagodaa napisał(a)
Kurtka Kaśka, jakiegoś doła ogrodniczego załapałam , nie wiem dlaczego zauważyłam to, jak pokazałaś swoje brzozy

Ja Cię czepnę za te narzekanie na swoje brzozy!
Weź no je pokaż u siebie...bo już nie wiem czy marudzisz....czy źle zapamiętałam Twoje badylki
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 22:18, 18 kwi 2015

Do góry
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 21:57, 18 kwi 2015

Do góry
jazzy napisał(a)

to w końcu czyjaś działka jest...

Dzialki nie pokazuj ino brzozy choc na chwile
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 20:53, 18 kwi 2015

Do góry
Magnolia wymiata. Chyba większości z zaglądających, a nie posiadających jeszcze przeszła myśl - gdzie by ją u siebie wmontować. Nie jestem wyjątkiem
Na razie popaczę u Ciebie, a i w okolicy sporo ładnych okazów.

Przy Twoich moje tulipany są różowe jak nie wiem co

Zielona kula bukszpanu super wygląda w zestawieniu z białym pniem brzozy.

Pozdrówki
Ogród tworzony z pasją 20:30, 18 kwi 2015

Do góry
Dzisiaj razem z tatą sciagnelismy trochę maty-szmaty. Zobaczcie jaki korzeń brzozy był.
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 18:47, 18 kwi 2015

Do góry
Taki jeden nowoczesny ogród w okolicy mej istnieje. Jak chodziłam z Małym na spacery to zawsze koło tego ogrodu. Napaczeć się nie mogłam I tam na tle tuj rosną te brzozy. Pisałam o tym nawet u siebie w wątku na początku jakoś. Ten ogród mnie zainspirował do stworzenia podobnego u siebie.
Nawet zdjęcia robiłam z ukrycia jak nienormalna jakaś Pokazałabym, ale nie godzi się chyba
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 18:38, 18 kwi 2015

Do góry
Madzenka napisał(a)

Ja nie miałam wysjścia bo sadziłam kule przy juz dużych brzozach... nie mogłam ich wkopać wszedzia były korzenie. Daj bukszpanom życ, bo brzozy beda im wypijac całą wodę. Taraz mam posadzone ok 50 cm od brzóz

i dla Ciebie dzisiajsze carex montana

i latem 2014 - na brzegu przy kostce. jeszcze była młodziutka w tym roku licze na duże peruczki

Buksy 50cm od pnia masz??? Wygladaja jakby zaraz obok ...
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 18:32, 18 kwi 2015

Do góry
siakowa napisał(a)
Marzenka czy kule buksowe sadzic prawie przy pniu brzozy czy dac im swobodnego miejsca duzo?

Ja nie miałam wysjścia bo sadziłam kule przy juz dużych brzozach... nie mogłam ich wkopać wszedzia były korzenie. Daj bukszpanom życ, bo brzozy beda im wypijac całą wodę. Taraz mam posadzone ok 50 cm od brzóz

i dla Ciebie dzisiajsze carex montana

i latem 2014 - na brzegu przy kostce. jeszcze była młodziutka w tym roku licze na duże peruczki
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 18:23, 18 kwi 2015

Do góry
Marzenka czy kule buksowe sadzic prawie przy pniu brzozy czy dac im swobodnego miejsca duzo?
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 07:35, 18 kwi 2015

Do góry
Kasia73 napisał(a)
Ana pamiętasz może jak pisałyśmy o rabacie brzozy derenie trawy?! Wklejałaś takie oszałamiające zdjęcie no i kupiłam brzózki derenie i mam pytanie doradź: rabata 7x 3 m czy brzozy w linii prostej czy w trójkąt podpowiesz?

A jakie derenie kupiłaś i gdzie? Czy to nie te, o których myślę?
Wilcza Góra 23:38, 17 kwi 2015

Do góry
WilczaGora napisał(a)

nie mam latarni, ale mam "oczy ziemskiego cyklopa", które oświetlają moje brzozy i inne, ogrodowe takie tam...zobacz...

Pięknie to wygląda.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies