Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "gardenarium"

Żywopłot strzyżony liściasty 22:16, 22 paź 2018

Do góry
Wszystko jedno, zależy co lubisz. O kolor chodzi.
Ogród w budowie - nieustającej 22:15, 22 paź 2018

Do góry
Przybyłam z powodu dalii i astrów. Ten Calliope to chyba mam, pasuje z opisu. Dobrze że posadziłam z tyłu rabaty,bo wysoki jest. Też chętnie będę dosadzać astry.

Te najstarsze u mnie super rozrośnięte w dobrej glebie i pięknie poprzetykały się z sąsiadami Te świeżo sadzone - wyjątkowo obficie wyglądają. Kocham astry i jesień
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 22:06, 22 paź 2018

Do góry
Basiu, Aniu - jakże mi miło.

Dzisiaj sadziłam astry i floksy 'Narwiański Wir' (blady róż). Uwierzycie? Pachną jak maciejka, prawie, ale pięknie pachną. Jak je wiozłam to pachniało w samochodzie
Przedziwny Ogród 21:10, 22 paź 2018

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Wpadłam "wybadać" tę ważkę, co masz na awatarze To dopiero biżuteria - najwyższych lotów

Ważka ma się dobrze ale jest bardzo samotna.... Teraz potrzebuję czegoś o niższych lotach

Po porządkach jesienno-ogrodowych wzięło mnie na wspominki...

Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 19:51, 22 paź 2018

Do góry
To prawda Gabrielo, Aster frikartii 'Monch' zaczął razem z perowskią i do tej pory kwitnie
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 19:27, 22 paź 2018

Do góry
Gardenarium napisał(a)
A ja wyraźnie idę w astry.

Znakomity kierunek, popieram. Ja poszłam w astry już trzy lata temu, idę dalej i dlatego polubiłam jesień i nauczyłam się nią cieszyć. A i latem dodają niebieskości rabatom.
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 19:24, 22 paź 2018

Do góry
Bardzo mi miło, że odwiedzasz
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 19:20, 22 paź 2018

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)

Jak rycerz normański w armii Wilhelma Zdobywcy atakujący Anglię.

Normalnie "ryczymy" uradowani z tego porównania
Faktycznie - podobny
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 19:18, 22 paź 2018

Do góry
Balea napisał(a)

Wow ale ogromne cisy.

Ale dlaczego wsadzilas tego 3 kulowego cisa razem z doniczka w ziemie a nie bez?

mam taki problem, że prawie wszystkie wielkie topiary, które ważą koło tony, nie mają jeszcze docelowego miejsca. Gdybym wsadziła do ziemi, a potem przesadzała, musiałabym HDS wynajmować.
A tak, podważę, i wiozę avantem. Na razie powoli zagospodarowałam kilka stożków - już rosną w gruncie. Powoli wysadzamy drzewa.
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 19:14, 22 paź 2018

Do góry
Trudnepoczatki napisał(a)
Bożesz ! Kwiatuszek będzie modelem cudownie. Mordeczka szczęśliwa. Szkoda Danusiu że Kreseczka nie będzie razem z Kwiatuszkiem w tym kalendarzu w duecie. Razem by pięknie wyglądali cudna z nich para.
Nad ogrodem acham i ocham. Dech zapiera cudny. Pozdrawiam, macham i buziam.

Kreseczka jest z innego schroniska (Mielec) i nie mogła być w kalendarzu Nowodwory Ja też żałuję, bo mam zdjęcia we dwoje śliczne.
Mata przeciw chwastom 19:12, 22 paź 2018

Do góry
Przysypać korą i nie martwić się o korzenie. Tuja będzie żyła. I miała się dobrze.
Klon o czerwonych liściach 19:05, 22 paź 2018

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Wydaje mi się, że to nie jest kulisty klon tylko odmiana "Royal Red" lub "Faassen's Black".
Te klony mają szerokostożkowe korony. Natomiast kulisty pokrój ma odmiana "Globosum" ale ona jest o zielonych liściach.

A czy odmiana klona szczepionego na pniu crimson King jest kulista? Trzeba to przycinać czy sam jest kulista? Do jakich rozmiarów dorasta?
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 14:02, 22 paź 2018

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Dalie

Jestem ich wielbicielką. Piękne i fajnie, że pokazałaś, wpatruję się pilnie i podziwiam.
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 13:58, 22 paź 2018

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Zajrzę (...) Witek w akcji spawalniczej.

Jak rycerz normański w armii Wilhelma Zdobywcy atakujący Anglię.
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 13:47, 22 paź 2018

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Dzisiaj było bardziej słonecznie i przyjemnie.

Wow ale ogromne cisy.

Ale dlaczego wsadzilas tego 3 kulowego cisa razem z doniczka w ziemie a nie bez?

Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 13:18, 22 paź 2018

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Taras w deszczu

Urzekająco i pięknie. Jesienne zdjęcia - cudowne, wszystkie co do jednego zachwycają. Jesień ma jednak w sobie "to coś" i choć "szkoda lata" to nie można jej odmówić niesamowitego piękna. Pozdrawiam serdecznie
Folia na chwasty 12:17, 22 paź 2018

Do góry
Ma sens. Czarna folia nie dopuści do kiełkowania chwastów. Skoro to dział "Ekologiczna uprawa ogrodu" to herbicydy są niedopuszczalne

Sposoby odchwaszczania:

https://www.ogrodowisko.pl/artykuly/294-jak-pozbyc-sie-chwastow-w-ogrodzie
Kalendarz Ogrodnika - co robimy teraz w ogrodzie? 12:10, 22 paź 2018

Do góry
Nie, zdecydowanie za wcześnie na okrywanie. U mnie wszystko kwitnie. Jakiś przymrozek, który się zdarzył nie jest wyznacznikiem okrywania. Rośliny naszego klimatu mogą nawet nie być okrywane wcale i mają przezimować.

Okrywanie teraz spowoduje wzrost rośliny, więc tym bardziej nie wytrzyma zimy. Niech się do zimy przygotuje, nie rób jej krzywdy okrywaniem zbyt wczesnym.

Kiedy okryjesz magnolie i wisterię ? Gdy mrozy będą i mróz skuje glebę na kość. Czyli w grudniu lub listopadzie, ale to zależy od pogody.

Te artykuły polecam

https://www.ogrodowisko.pl/artykuly/529-ograniczenie-szkod-mrozowych-w-ogrodzie

https://www.ogrodowisko.pl/artykuly/443-jak-ochronic-rosliny-zima
Step wokół 10:01, 22 paź 2018

Do góry
Ja w międzyczasie zmieniłam nazwę wątku, przeniosłam do działu Projektowanie, a ty Dorotko w tym czasie założyłaś całkiem nowy watek o tym tytule, nie patrząc co się dzieje
A więc poprzenosiłam posty do pierwszych Twoich wpisów i watek jest tutaj Poinformowałam cię w wiadomości prywatnej,. na pewno masz plusik na górze
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies