Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "malkul"

Miejsko & sielsko 15:32, 04 kwi 2016

Do góry
serio zamówiłaś sobie jarzmianę?
no to niezła jesteś, szybciej działasz niz myslisz
Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21 15:31, 04 kwi 2016

Do góry
kasia_w napisał(a)
zdałaś już czy nie?
Donica groszkowa super
włosy zostaw, za długo rosną, to nie stipaTak sobie powtarzam, bo mnie tez na krótkie kusi

jak jej nie kochać?
Ogród pod trzema dębami 15:30, 04 kwi 2016

Do góry
Uwielbiam te Twoje krokusowe poletka
Bałaganu ogrodowego Karoliny ciąg dalszy czyli o moim gumowym ogródku:) 14:22, 04 kwi 2016

Do góry
Masz sporo racji z tym podlewanie. czytam i ucze się
Ogród do kwadratu 22:22, 03 kwi 2016

Do góry
Stychaz - nareszcie ciepełko...

Malkul - całuski ślę for ju

Ivo - dzięki... rozchodniki bardzo lubię... za to że są niezawodne

Aganiu - och... rodzinnie . Ta magnolka rośnie w najcieplejszym miejscu... dleatego tak pędzi z kwiatami. Reszta daleko w tyle. W ogrodzie jeszcze niewiele zrobiłam ... może e tym tygodniu coś podgonię z pracami. Buziak Agatko
To tu... 18:26, 03 kwi 2016

Do góry
iwka napisał(a)
z tego co wiem to ich się nie wykopuje, Malkul pisała że z każdym rokiem cebulki się rozrastają i jest ich coraz więcej. Ja kupowałam je pod nazwą Raticul

O, dobrze wiedzieć. Dzięki!
To tu... 18:10, 03 kwi 2016

Do góry
z tego co wiem to ich się nie wykopuje, Malkul pisała że z każdym rokiem cebulki się rozrastają i jest ich coraz więcej. Ja kupowałam je pod nazwą Raticul
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 11:19, 03 kwi 2016

Do góry
Madzenka napisał(a)

Moje wszystkie wysokie trawy (miskanty mam rożne i nie wskazują jeszcze oznak przebudzenia, rozplenice Paul's Ginat, proso) pózno startują, ruszaja w maju a widac je własciwie dopiero w czerwcu. Nie mam trzcinnikow ale u Malkul juz ruszyły. Dopytaj Małgosi.

Kupiłam jesienia kostrzewe Maire'a , podobno dorasta do 80-100 cm i ma fontannowy pokrój, ta trawa juz ruszyła u mnie ale na ocenę potrzebuje jednego sezonu .

och proso tez pózno staruje..też mi sie podobało. potrzebuję czegos co w czercu gdy róże juz zaczynają juz zrobi co najmniej metrowe tło..
kostrzewa bardzo ładna, zapisze sobie że warta uwagi jak znajde w szkółce
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 10:30, 03 kwi 2016

Do góry
anna_t napisał(a)
Marzenka czytam i Mirelli o Twoich sesleriach a powiedz mi z wysokich traw, takich powiedzmy 1,5m które najszybciej ruszają? tylko trzcinniki?bo chcialabym cos szybkiego jako tło róż.
Miskanty podobno póżniej ruszają ale Iwona mi kiedys pokazala swoje porownanie trzcinnika z miskantem to podobnie niby rosły
a jakie sa Twoje spostrzeżenia?

Moje wszystkie wysokie trawy (miskanty mam rożne i nie wskazują jeszcze oznak przebudzenia, rozplenice Paul's Ginat, proso) pózno startują, ruszaja w maju a widac je własciwie dopiero w czerwcu. Nie mam trzcinnikow ale u Malkul juz ruszyły. Dopytaj Małgosi.

Kupiłam jesienia kostrzewe Maire'a , podobno dorasta do 80-100 cm i ma fontannowy pokrój, ta trawa juz ruszyła u mnie ale na ocenę potrzebuje jednego sezonu .
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 22:56, 01 kwi 2016

Do góry
malkul napisał(a)
Poli tyś Już doświadczona w czyszczenie to powiedz mi proszę czy one potem zabuduja dziury wyskubane ? No dziś zerknelam na moje lysole i się zadumalam czy zarosną.

Kokoszka, z biegiem czasu zabudują się.Mówimy o takim zwykłym czyszczeniu tego brązowego suszu? Jeśli tak to u mnie po jednym sezonie już widać piękne, nowe przyrosty w miejscu tych suchych a najważniejsze, że po takim czyszczeniu widzę, że w środku jest dużo nowych przyrostów
Problemem jest podsikiwanie przez psy i czarne gałązki, które obcinam i te niestety nie zarastają.

Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 22:04, 01 kwi 2016

Do góry
Poli tyś Już doświadczona w czyszczenie to powiedz mi proszę czy one potem zabuduja dziury wyskubane ? No dziś zerknelam na moje lysole i się zadumalam czy zarosną.
Miejsko & sielsko 19:03, 01 kwi 2016

Do góry
malkul napisał(a)
cześć
pytałaś ostatnio o jarzmiankę
ano ruszyła już
taka jest

mogłabys sobie kupić i posadzić bo u Ciebie by ładnie wyglądała, jakaś rózowa na przykład.

Gosia, Ty to nie dość, że ładna to i mądra
zainspirowałaś mnie ))
hortensje te co u Ciebie pokochałam, stawiasz krepkę nad ... zamawiam ))
Miejsko & sielsko 18:52, 01 kwi 2016

Do góry
cześć
pytałaś ostatnio o jarzmiankę
ano ruszyła już
taka jest

mogłabys sobie kupić i posadzić bo u Ciebie by ładnie wyglądała, jakaś rózowa na przykład.
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 14:45, 01 kwi 2016

Do góry
malkul napisał(a)
Sesleria dziś

świetna ta sesleria-już cieszę, że będę ją mieć u siebie.
Gosia mam techniczne pytanie dot. gabionu -może jest gdzieś info w gąszczu stron-ale pewnie nie znajdę. Jaką masz szerokość gabionu i czy masz fundament pod całym gabionem-czy wmurowane słupki tylko?
Nowocześnie u Kasji...kiedyś będzie:-) 14:38, 01 kwi 2016

Do góry
Hej, hej-na koniec pracy zaglądam co słychać na O

Mirellka taka już jestem, że musi być po mojemu-ale jestem strasznym wzrokowcem i dopóki nie zobaczę-nie wiem czy to jest to, czy nie to. Zapewne gdybym tu nie trafiła-nie miałabym żadnych uwag
A wierz mi, że nie były to aż takie pieniądze, o których się myśli przy projektowaniu ogrodów.

malkul tak sobie myślę, że pierwotnie może nie do końca wyraziłam się precyzyjnie.

No nic-będziecie oceniać.
Tak się zastanawiałam, czy będzie ta koparka, czy nie, bo pogoda zdeszczyła się,ale ma być-więc liczę na to, że początkiem tygodnia roboty ziemne zamknę
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 14:34, 01 kwi 2016

Do góry
malkul napisał(a)
przygotowania warzywne w toku

ps. niestety wschody i wzrost do du.... jak i w zeszłym roku
dumam nad przyczyną

Niezłe laboratorium
Ja trzymam wszystkie nasiona w lodówce, to równoważy wschody. I mam takie zwykłe szyby docięte na wymiar, którymi przykrywam tacki z wysiewami. One zapewniają szklarniowe warunki, trzymają wilgotność i stałą temperaturę. Szyby ściągam po wyjściu pierwszych siewek. Oczywiście trzeba wietrzyć przynajmniej raz dziennie

Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 10:56, 01 kwi 2016

Do góry
malkul napisał(a)

Proszę

Wysokości i inne miary docelowe wybranych traw ozdobnych rosnących w moim ogrodzie (stanowisko: gliniasta ziemia , urodzajna).

Uwaga: miary zebrano dnia:05.11.2015

1 miskant gracillimus: wysokość ok. 180cm, szerokośc karpy u samego dołu 40cm (nie kwitnący czyli licząc bez kłosów)
2. trzcinnik KF wysokość z kłosami ok.180cm szerokość 30cm (mierzona na wys.50cm całej trawy), liście kończą się na ok. 70cm
3. molinia : wyskość ok. 210cm, liście do wys. ok.90cm, szerokość karpy na dole ok. 25cm górą mocno się rozszerza
4. obiedka: wys. ok. 130cm
5. kłosownica wys. ok. 40cm , szerokość ok. 55cm
6. stipa tenuissima pony tails – wys. ok. 90cm

Jarzmianka – miary
Wysokość z kwitem ok. 85cm
Liście do wys. ok. 40cm

Gosiu, a ty jarzmianke u siebie siejesz, czy masz ja z klaczy ??? i czy wysiane zakwitna juz w pierwszym roku???
Lawendowy zawrót głowy 09:14, 01 kwi 2016

Do góry
malkul napisał(a)

hmmm szafirek chyba bo łepek ma szafirka ino liść inny

liście podobne ma cebulica syberyjska.
To tu... 08:26, 01 kwi 2016

Do góry
przecudny Avatarek!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
krokusy sliczne
Nowocześnie u Kasji...kiedyś będzie:-) 08:24, 01 kwi 2016

Do góry
kasja83 napisał(a)

A dziś mam obiecaną mini-kopareczkę-to może temat ziemny ruszy z kopyta.

czekamy na foto
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies