Ogórek smakowity
Ta paproć to wietlica japońska, też stale zapominam nazwę.
A patrze na klonik, mój ma całkiem inne liście, bardziej żółte i końcowe w czerwień idą.
To miłe słowa pod adresem mojego ogrodu, dziękuję Bywają takie chwile, jak się trochę obrobię, jak przestaje wiać i padać, jak zaleci smuga zapachu jaśminu od sąsiadów, w czerwcowy wczesny poranek. Jest takich cudownych dni kilkanaście w roku. Wtedy nie chce się z ogrodu wychodzić.
Irysy syberyjskie są warte uwagi, wystarczy kilka odmian w towarzystwie traw lub piwonii. A storczyki mają swoje ostatnie dni.
Sezon różany rozpoczęty na dobre. Wacław pytał mnie czy tylko kwitną róże i co potem. Potem kwitnie reszta, przetaczniki, lilie, hortensje itd. Zawsze coś kwitnie. Obecnie jednak ogród zdominowały róże. I już wiem,że część chyba będę musiała .. przesadzić
To teraz obrazki.
Takich sprzymierzeńców do walki z mszycami to ja lubię
Moja naparstnica w szklarni przekwitła Dzieci naparstnicowe wyciągnęłam na rabaty Za rok zakwitną.
Naparstnice jak orliki lubi rosnąć tam gdzie one chcą Front zgodnie z zaleceniem Danusi miał być bez kwiatków, dla porządku.. ale takie bohaterskie jak wyrzucić ???