Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Ogród do odnowy 08:58, 25 maj 2021

Do góry
To też wielosił, zdecydowanie słabiej u mnie rośnie. Orange Dream zaczyna się panoszyć

Ogród do odnowy 08:55, 25 maj 2021

Do góry
Belle de Nancy i Krasawica Moskwy

Ogród do odnowy 08:52, 25 maj 2021

Do góry
Jakaś paprotka inna niż pióropusznik mi się wysiała

uwielbiam skalnicę cienistą w fazie hatifnatów

od d.. strony

floks kanadyjski

Przerwa na kawę... 08:41, 25 maj 2021

Do góry
trzeba sobie jakoś radzić. Lilaki u mnie w ogrodzie za dużo miejsca zajmowały a i kwitną stosunkowo krótko. I na górze. A dół nieciekawy. Stąd pomysł eksmisji za płot. Sprawdza się. Mam zapach i widok. Nikt się raczej na nie nie pokusi. A góra ładne tło robi.

Kielichowca wonnego już bym nie kupiła. Brzydko przekwita. O tak.

Ale te pozostałe krzyżówki są piękne. Tylko dużo miejsca potrzebują.
Droga do spełnienia 08:38, 25 maj 2021

Do góry
kukliki i len kamasją
Mój ogród, czyli Skandynawia po krzyżacku 08:35, 25 maj 2021

Do góry

Przybiegłam szybko zobaczyć nowa rabatkę nie ważne że mała ważne ze jest i muszę przyznać że pięknie się komponuje z resztą rabat widok z tarasu urokliwy. Buziam Was mocno i mam nadzieję że remont zbliża się ku końcowi
Przerwa na kawę... 08:26, 25 maj 2021

Do góry
I na koniec zakup do donicy, ciekawe, czy wytrzyma na balkonie. W teorii powinna. Sosna Negishi. Całkiem ładną sztukę kupiłam.
Przerwa na kawę... 08:24, 25 maj 2021

Do góry
Lubię Rotfuchsa za ten jego kolor liści na wiosnę. Teraz już powoli zaczyna zielenieć. Kielichowiec wonny ładnie kwitnie. W tym stanie go lubię ale nie jak przekwita i te kwiaty mu obsychają do połowy. Pozostałe dwa kielichowce, Aphrodite i Venus, w pąkach. Magnolia Daybreak otwiera kolejne kwiaty. I zaczynają czosnki. Nie mam kiedy oberwać ich liści.
Przerwa na kawę... 08:17, 25 maj 2021

Do góry
Lilaki za płotem radzą sobie dobrze. Palbin też obsypany kwiatem. Charles Joy jeszcze nie zachwyca ale ładny ma ten kolor.
Nasz przydomowy ogródek 08:16, 25 maj 2021

Do góry
zbigniew_gazda napisał(a)
Dzień dobry Oliwko. Ale się cieszę że odwiedziłaś nasz ogródek. Po porady to ja mogę się udać do Ciebie. Byłem kilka razy n twoim cudownym balkonie ale bez wpisu.
Dzięki w imieniu swoim i Hani. Od czasu do czasu bawimy się słówkami.

Haniu a jakże - szwarne dziouchy u mnie zawsze mile widziane. Nie jest gorąco i typowo majowa pogoda. Przyroda nadrabia opóźnienie w szybkim tempie.

Parę szczegółów że tak jest.

Dziękuję Zbyszku za miłe słowa. Ja się dopiero uczę, no i mam niewielkie doświadczenie tylko z uprawy donicowej, a w niej rośliny są kapryśne i zachowują się zupełnie inaczej niż w ziemi.
Piwonie przepiękne. Zaczęły mi się podobać, dopiero jakiś czas temu. Niestety kwitną za krótko, więc nie mam dla nich miejsca na balkonie. A tyle jeszcze roślin chcialabym miec.

Uwielbiam tę wiosenna zieleń, przepięknie wygląda !!!
Przerwa na kawę... 08:14, 25 maj 2021

Do góry
Tiarełkowe gwiazdki są urocze. Bożykwiat mnie zaskoczył. To tegoroczny zakup.
Przerwa na kawę... 08:12, 25 maj 2021

Do góry
Pada... Znowu. W sumie OK dla roślin ale nie mam jak oprysku lepinoxem zrobić. Chodzę i wybieram te larwy paskudne. Wczoraj jeszcze 3 sztuki przydybałam.
Udało się skosić trawnik. Z tego małego skrawka przy tej ilości wody i po nawozie zebrałam pełny worek odpadu, 6 koszy. A tydzień temu było koszone. Nadal wyrównuję łaty na trawniku. Ręczne nawożenie się nie sprawdza. Taki siewnik ręczny też nie. Muszę chyba ten na kółkach wyjąć i spróbować w czerwcu ale tam zawsze miałam problem z ustawieniem ilości sypanego nawozu. Zacznę od najmniejszego, najwyżej dwa razy przejadę wzdłuż i wszerz.

Z kwiatowych tematów. Krzewuszki są obsypane pąkami kwiatowymi. Tulipany bardzo powoli przekwitają. Sprzyja im pogoda. Powoli azalie japońskie się otwierają. Ogród nadal pełen koloru.

Nasz przydomowy ogródek 07:58, 25 maj 2021

Do góry
zbigniew_gazda napisał(a)
Żniwa udane Haniu. Bari odnalazł na spacerze duże pokłady. Żywokost już się kisi.
Ale powiem ci że nie jest łatwo znaleźć. Były 2 miejsca po 3 kępy i koniec. Miejsca zostały zapamiętane. To i tak miałem szczęście że ich nie wykosili.

Brawo Bari!!!! Z tego co widzę, to żywokost ma ładne kwiaty w kolorze który lubię. Czytałam, że pomaga na wiele dolegliwości, ale zapomnialam jakich. Pooglądam go w necie i poszukam na spacerach tak choćby jako ciekawostka
Połowa działki - czyli mam powoli dość część II 07:49, 25 maj 2021

Do góry

tak wyglądają pąki które się nie rozwinęły nie są zmarznięte a stoją i jakby zastanawiały się czy zakwitnąć .

[ przepraszam ale coś mi się nie powiodłodam inne zdjęcia w to puste miejsce.[

Ogródek pachnący -> moje miejsce na ziemi w budowie nieustającej ;) 06:49, 25 maj 2021

Do góry
Kasya napisał(a)
Red pixie

wysoko rośnie?
Ogródek pachnący -> moje miejsce na ziemi w budowie nieustającej ;) 06:25, 25 maj 2021

Do góry
Red pixie
Ogród do odnowy 06:01, 25 maj 2021

Do góry

tak wygląda część gaur - grzyb?

Rozpoznawanie bylin 05:37, 25 maj 2021

Do góry
nicol21 napisał(a)

Gosiek33 - czy to było do mojego postu?

Szukałam tego przetacznik ożankowego - ale to co znajduję to ma inna formę kwiatów.

Daje zdjęcia obu roślin w zbliżeniu. MOże to pomoże.

Roślina nr 2

Tak, tyle, że znowu pomyliłam nazwę - to przetacznik goryczkowy, to drugie nadal myślę, że kocimiętka
Milunia w ogrodzie - z widokiem na rozlewisko 00:09, 25 maj 2021

Do góry
MiluniaB napisał(a)

Ojej, cudowności pokazujesz. Rewia tulipanowa piękna.
Przepięknie, elegancko, czyściutko, zadbanie. Same ochy i achy zostawiam.
Własny Vengerberg 00:06, 25 maj 2021

Do góry
Powoli wschodzi posiana gorczyca. Patrząc na to ile deszczu pada to i tak jest dobrze.

Trzy dni walczyliśmy z jeżynami na przedpłociu. Stan na zdjęciu z początków dzisiejszych prac.

Udało się wszystkie rzucające się w oczy fragmenty wykopać. Mąż skosił hmm rośliny ( bo trawą tego nazwać nie można było). Zapchałam przy okazji kompostownik - nie spodziewała się, że aż tyle będzie.

Resztę po skoszeniu wyłożyłam na pół przechowalnika, który powstanie w niedalekiej przyszłości
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies