Daga zawilce są fajne

Ciekawam ich żywotności, na razie po 4 sezonach nadal jest ok.
Asia najwyższe mają około 150 cm, ale też te same odmiany w innych miejscach potrafią mieć ok metra. Z białych Honorine Jobert jest z tych wysokich do półtora, Whirlwind odrobinę poniżej metra. Serenade najwyższy ma 160 cm, ale mam też takie same maluszki 70 cm pod brzozą. Miejscówka, warunki, ziemia - robią największą robotę.
Bożena cztery zawilce to też powód do dumy, też mamtakie maluszki które w innych miejscach są imponujące. Tu pod ogromnym iglakiem i przy patelni od kamienia po 1 sztuce HJ i W. Bywa i tak
Marta zawilce potrafią zaskoczyć masą i wysokością. Polecam łany anemonów na Palcu Axentowicza za Radiem Kraków. Jeszcze bodziszka tam dużo, uwielbiam jeżdżąc na rowerze przysiąść tam na chwilę.
Co do ślimaków to u mnie w tym roku najazd brązowych, masa. Ciekawe czy skrzynie zaatakują za rok, bo tam bardzo gorąco.
Juzia dzięki za doping

Będę męczyć za kilka miesięcy
Ula ja wiem jak ty robisz glebę więc ciekawe dlaczego wolno ci przyrastają? Ja w czerwcu wyrwałam kilka rozłogów białych Whirlwind i przeniosłam w okolice górki przy czarnym fotelu, jestem w szoku bo się przyjęły i nawet pączki mają.
Iwona zawilce fajne do focenia
Daria obwódki, kanty to podstawa, w rabacie chwasty jakoś mniej wtedy widać
Aga sadź zawilce na swoich hektarach

już 5 sztuk robi robotę.