Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Miskantowa pustynia, w przyszłości tarasowy ogród na skarpie

Miskantowa pustynia, w przyszłości tarasowy ogród na skarpie

TAR 11:46, 21 sie 2025

U mnie tez puste przestrzenie po wycieciu przywrotnikow. I chyba tam rozluznie i zredukuke ich ilość. Z 6 zostawie 3 szt i posadze rozyczke
Miskantowo 13:00, 21 sie 2025

TAR napisał(a)
U mnie tez puste przestrzenie po wycieciu przywrotnikow. I chyba tam rozluznie i zredukuke ich ilość. Z 6 zostawie 3 szt i posadze rozyczke

Mnie róze w tym sezonie wkurzyły.
Te w ulubionych, brudnych odcieniach.
Produkuja po 2-3 kwiaty.
Herzogin Christiana do tej pory nie miała ani jednego kwiatka.
Miskantowo 13:03, 21 sie 2025

mrokasia napisał(a)
Wiola, no nie od dziś wiadomo, że żeby było lepiej to najpierw musi być gorzej. Rośliny po drastycznym cięciu nigdy nie wyglądają dobrze, nawet byliny straszą.

Wiadomo.
Tak na spokojnie to sobie myśle, ze druga polowa sierpnia to chyba jest taki czas, zmęczenia materialu.
Ogród zmęczony i człowiek.
Ile można tyrać na okraglo?
Pora odpuścić, zaakceptować i cieszyć się tym co jest
TAR 13:09, 21 sie 2025

Miskantowo napisał(a)

Mnie róze w tym sezonie wkurzyły.
Te w ulubionych, brudnych odcieniach.
Produkuja po 2-3 kwiaty.
Herzogin Christiana do tej pory nie miała ani jednego kwiatka.

Moze to poczatek mojego rozyczkowania ale moje caly czas kwitna. Jestem zachwycona, nie ukrywam Ale to male sadzonki, burzy kwiatow nie ma, niemniej bardzo zdobia.
Miskantowo 13:12, 21 sie 2025

TAR napisał(a)

Moj fyrtel wstydu wygląda akceptowalnie.
Przekierowałam w jego stronę Małzona, który mial rozpęd po cięciu czereśni.
Kazalam ogarnać i zrobić „brak błota” na trasie drzwi od kotlowni-kompostownik.
Podniosłam poziom trudności zadania i zabroniłam kupowania czegokolwiek aby uporządkowac teren bo to jest rozwiązanie tymczasowe.

Było tak (zdjecie robione w trakcie wykonywania sciezki, jeszcze trochę gratów tam wylądowało)

Teraz tak.

Grzadki zabroniłam ruszać bo wtedy jeszcze był cien nadziei na ogorki)

Miskantowo 13:16, 21 sie 2025

TAR napisał(a)

Moze to poczatek mojego rozyczkowania ale moje caly czas kwitna. Jestem zachwycona, nie ukrywam Ale to male sadzonki, burzy kwiatow nie ma niemniej bardzo zdobią.

Narzekam tylko na częśc róź.
Pierwsze kwitnienie niektórych bylo spektakularne.

Tej różowej na przykład nie ma się co czepiać (zajecie z czerwca, teraz jest ogromna i ma mnóstwo czerwonych pędów, na kwiaty czekam)

mrokasia 13:21, 21 sie 2025

Miskantowo napisał(a)

Wiadomo.
Tak na spokojnie to sobie myśle, ze druga polowa sierpnia to chyba jest taki czas, zmęczenia materialu.
Ogród zmęczony i człowiek.
Ile można tyrać na okraglo?
Pora odpuścić, zaakceptować i cieszyć się tym co jest

Dokładnie tak! Ja mam jeszcze do posadzenia kilka małych doniczek i jak pies do jeża...
TAR 13:22, 21 sie 2025

Piekna. Ja domowilam sobie tak promowana tu na forum Lady of Shalott, zobaczymy, bo mam 2 pomaranczowe i jestem nimi zachwycona. Domowilam tez Christiane i Larisse. U mnie przekwita Wedding Piano, drugi raz zaczyna Lemon rokoko, Cest la vie i Pastella. Bienneweide kwitna non stop. Przepiekna jest Angela. Acropolis i Allevia caly czas w kwiatach, podoba mi sie tez w nich ze kwiaty sa dlugo na krzaczkach.
Wciaz na posadzenie czeka jedna rugosa i Parential.
TAR 13:23, 21 sie 2025

mrokasia napisał(a)

Dokładnie tak! Ja mam jeszcze do posadzenia kilka małych doniczek i jak pies do jeża...

Ja to samo, wczoraj robilam przez caly dzien wszystko tylko nic w ogrodzie. Za to posiedzialam na tarasie i obserwowalam jak pelzacz gania sie z kowalikiem i mnostwo dzieciolow.
Miskantowo 15:02, 21 sie 2025

TAR napisał(a)

Ja to samo, wczoraj robilam przez caly dzien wszystko tylko nic w ogrodzie. Za to posiedzialam na tarasie i obserwowalam jak pelzacz gania sie z kowalikiem i mnostwo dzieciolow.

O i to rozumiem.

Mam taki plan dzisiaj.
Oglądanie ptaszków i sluchanie audiobooka.