Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Podwójna natura bliźniaka w ogrodzie... 18:53, 02 maj 2021

Do góry
U nas dziś strasznie wieje i raz słońce raz deszcz. Ale wczoraj udało mi się posadzić powojnika nn.Posadziłam go obok zeszlorocznego clematisa Jan Paweł II. Nie wiem czy ten zeszloroczny zakwitnie wiec posadziłam obok juz kwitnacego.Nie wiem czy nie za blisko siebie.
Tu Jan Paweł II

A tu nowy nabytek

Ogród z wilkiem zamkn. 18:50, 02 maj 2021

Do góry
Agatorek napisał(a)
Ehh i znów ten mistrzowski warzywnik....
Nie wiem, gdzie Ty masz te krzywe ścieżki, o których pisałaś, bo ja w ogóle tego nie widzę .

Bujnie już masz i super kolorowo

Podoba mi się też pergola przed domkiem, i jeszcze będzie kolejna! Super

Agnieszka dziękuję
a ścieżki są do poprawki ....bo kładzione na ziemi przeze mnie ,a nie mam cierpliwości do sznurka i poziomicy nie cieszy mnie to po prostu

pergole mam 3 szt i obeliski piramidy też 3 i jeszcze mam domówione 3 na drugi boczek skrzyń
tu jest jedna pergola pomiędzy porzeczką a przyszłą rabatą jednoroczną

tu druga i na lewo widać 3 -obsadzone klematisami

tu lepiej widać 3

wiaderka poustawiane do łapania deszczówki ,nie na ozdobę

a krzywa ścieżka tu widać

Ranczo Szmaragdowa Dolina II 18:42, 02 maj 2021

Do góry
Martka napisał(a)
Kolory kwiecia zachwycające, Koko skutecznie wysiedziała, pisklęta są jak przewidywałaś Inspekt - super realizacja. Co będzie rosło? Czy ramka na stałe, czy można zdejmować?

Nie było nic pewnego bo Klara właziła i wygrzebywała Jej jajka, a podrzucała swoje( jak kukułka
Wykluły się dwa pisklaki, ale spodziewam się jeszcze dwóch bo stukają już w jajkach. Dwa jajka chyba zaziębione, zobaczymy jutro ile będzie przychówku
W inspekcie wysiewam karczochy, sałatę, rzodkiewkę, rok temu kapustne, dwa lata temu pomidory. Od dwóch lat pomidorki kupuję z rozsady karłowe odmiany i sadzę na środku inspektu, posadziłam tydzień temu już są paczki kwiatoweDo tego Wysiewam byliny i jednoroczne, a potem pikuję już na rabaty;0

Wymarzony sielankowy ogród..... 18:38, 02 maj 2021

Do góry
Brunerki zaczynają niebieskości pokazywać

I takie inności

Buziaki i lecę do Was
W Kruklandii 18:38, 02 maj 2021

Do góry
Juzia napisał(a)

Ogólnie to nudnawo u mnie. Jeszcze

Na rondzie nie jest nudno
Ładnie wyglądają kulki bukszpanowe z berberysem.
Tez mam pomysł na podobny zestaw przed dom (bez brzóz )
Tulipan - Tulipa 18:35, 02 maj 2021

Do góry
Wymarzony sielankowy ogród..... 18:34, 02 maj 2021

Do góry
Pola napisał(a)
Zakupy fajne, ogrodzenie z tujami toście się napracowali, ale jest pięknie.

Jolu dziękuję, jeszcze walczymy, 130 metrów mamy do zrobienia, w sumie to jeszcze połowy nawet nie ma, a pogoda nie wspópracuje niestety, ale powoli zrobimy

Mystic van eijk cieszą

Ogród Małej Mi 2017 18:34, 02 maj 2021

Do góry
Mala_Mi napisał(a)
Dziś najpiękniejsza.. pomimo zapowiadanej faktycznie paskudnej pogody.

Chwalę sie na prawo i lewo, ale zawsze mnie zachwyca w takim stanie.

Ale cudo!!!

Aniu to Kiku?
Śliwa wiśniowa - Prunus cerasifera 'Pissardi' 18:32, 02 maj 2021

Do góry
U mnie właśnie kończy kwitnienie
Osiedlowy ogródek 18:31, 02 maj 2021

Do góry
Plan warzywnika

Warzywniki w skrzyniach, pojemnikach 18:30, 02 maj 2021

Do góry
Witam serdecznie,
Chciałbym zbudować żonie donicę taką żeby nie trzeba się było do niej schylać - wygodną, wyniesioną na nogach, do sadzenia warzyw typu ogórki, rzodkiewki, fasolkę. Od kilku dni zbieram informacje z internetu, kierowałem się tym żeby w przypadku nadmiaru wody była ona w jakiś sposób odprowadzona (stąd styropian zrobię ze spadkiem w stronę rynny). Niestety na kompostownik ani nie mam czasu ani miejsca. Doradźcie proszę co mógłbym zrobić lepiej żeby żonka była zadowolona Myślałem o wymiarach 90x200cm, wysokość ok 90cm. Załączam rysunek, oczywiście donica byłaby obita wokół deskami czego nie narysowałem żeby było widać przekrój warstw. Z góry dziękuję za komentarz, pozdrawiam serdecznie.

Paeonia - Piwonia 18:30, 02 maj 2021

Do góry
Juz niedługo będą piękne ❣
Ptasi gaj 18:28, 02 maj 2021

Do góry
ElzbietaFranka napisał(a)

Basiu sęk w tym, że przyszła późno i nie wiem w którym miejscu ją posadziłam. Wszystkie naraz wychodzą. Trzeba czekać na kwiat.

Zobacz która to gdzieś z boku posadziłam patyczek włożyłam. Maja chodzi patyczki wycisda i nie wiem. To samo mi zrobiła z trawami powyciągał kinpaski z ziemi i teraz czekam na kolor trawy

U nas trochę pada z przerwami, ale działam nie ma już wiatru spokój. Nie wiem gdzie ręce włożyć. Miałam dzisiaj robić na skalniaku bo jeszcze tam nieporządek ale poszłam w miejsce inne gdzie jeżówki są i tam piele aby zielskiem nie zarosły. Zaraz kończę i pójdę tam gdzie najwięcej chwastów.

Basiu mam tego za dużo. Jakbym miała tydzień pogody i byłabym sama bez balastu zrobiłabym wszystko, ale robię w doskoku. Teraz jestem w domu bo muszę jedzenie jakieś zrobić.

Wzrosty nie są takie jak w zeszłym roku. Tulipany mi w zeszłym roku pomarzly pamiętasz mróz majowy w tym roku nadzwyczaj ładnie kwitną. Te różowe van ejk nie wysadzany z gruntu i kwitną w tym samym miejscu 4 rok.

Pozdrawiam Basiu

To ci dopiero zagadka?ha ha ha
Elu trzeba czekać aż zakwitną...Ona w tym roku to raczej niczym nie bedzie różnić od pozostałych.Dopiero za rok będzie bukietowa
Klon palmowy - Acer palmatum 18:28, 02 maj 2021

Do góry
Chcialam wrzucić kadry mojego klona skapanego w deszczu
Wymarzony sielankowy ogród..... 18:28, 02 maj 2021

Do góry
Roocika napisał(a)
Monika, ale roboty przy tym ogrodzeniu. U nas chyba 10 chłopów naraz robiło na skarpie ogrodzenie. Ciężko.
Został nam jeden bok i chyba sami zrobimy, bo tam cpraczej płasko, tylko nie w tym roku.

Kupiłaś kuliki ???

Pozdrawiam serecznie

Tak, sporo mamy roboty przy ogrodzeniu, nie idzie szybko bo po pracy robimy, mieliśmy plany że podgonimy wczoraj, ale pogoda do bani niestety...
Tak kupiłam kuklik Mai Tai, na tarasowej mam już odmuanę Bell Bank i je uwielbiam, widać że im u mnie dobrze, bo się rozsiały, mam nadzieję że też polubią mój ogród
Ogród bez fioletów, błękitów i żółcieni 18:26, 02 maj 2021

Do góry
Zapraszam dzisiaj do mojego ogrodu, skąpanego w deszczu.

Wymarzony sielankowy ogród..... 18:23, 02 maj 2021

Do góry
SlonecznyOgrod napisał(a)
Monia Ogrodzenie super A prędzej jakie mieliście?

Co tam kupiłaś nowego ?

Buziaki

Darcia na tej części co robimy mieliśmy siatkę, ostatniej jesieni dziki nam ją splądrowały, co zastawialiśmy to i tak wchodziły i ryły, co miałam świeżego posadzonego to mi wykopywały, miałam dość i zdecydowaliśmy, że w tym roku robimy, bo na marne moja praca w ogrodzie by była...
Kupiłam kuklik Mai tai, liliowce Ametyst Jewel, funkie dwie nowe odmiany, Kurcze nie pamiętam nazw, muszę fotki porobić, lilaka, trzmielinę oskrzydloną i zioła

Nowa działka, nowy ogród, nowy dom, nowe życie :) 18:21, 02 maj 2021

Do góry
popcorn napisał(a)

Bez retuszu cała prawda o pracy w ogrodzie i o rękawicach moje prędzej czy później dziurawią się, w gumowych grubych długo nie wytrzymam, nie mam patentu. Rozpoczyna się od czyściutkich, nowych rękawic, ale prędzej czy później widok jak na zdjęciu Jeszcze mam ten problem, że strasznie mi się dziurawią skarpety, od piachu który wpada do butów podczas kopania, ze zdziwieniem musiałam stwierdzić po ostatnich akcjach, że jak nie dokupię to będzie dziurawo
Wymarzony sielankowy ogród..... 18:16, 02 maj 2021

Do góry
Kawa napisał(a)
Monia widze ze u Ciebie też ogrodzeniowo

fajnie

moje gaury chyba padły bo nawet kolor resztek jest całkiem inny niż twoich

pogrzebię jeszcze i zobaczę czy są oznaki zycia

ślicznie ci się robi

Tak w końcu robimy tak jak chcieliśmy, ale kasa wiecznie na coś innego szła...ale się doczekałam tego ogrodzenia
Kami poczekaj jeszcze z gaurami, bo z opóźnieniem w tym roku wszystko idzie, może jeszcze ruszą, trzymam za nie kciuki

Powolutku nabiera tempa i roślinki zaczynają być bardziej widoczne
Cieszy mnie przypłotowa, co prawda czekam na judaszka, bo taki badylek stoi, ale coś się na nim pojawia, więc może żyje uwielbiam te babcine narcyze, a jak pachną, cudo

Miłkowo - sezon 2016-2022 18:14, 02 maj 2021

Do góry
Milka napisał(a)

Irenko, co to za klon? A Sango Kaku widzę też już pokazał listki, u mnie też pięknie kolorowy. Trawy dają czadu. Zachwyciły mnie tulipany pękate. Z dnia na dzień będzie piękniej. U mnie wszystko siedzi nieruchomo jak zaklęte, nic nie chce się zielenić ... czekam na lepsze czasy i z chęcią zaglądam do Twojego kolorowego ogrod, lubię też Twoje opisy

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies