Pewnie wiechlina, u mnie to samo nie ma na to sposobu. Walka z wiatrakami. Zrobilem oprysk, wyschło, zasiałem w miejscach nowa trawę i po kilkunastu dniach w innych miejscach ponownie pojawia sie. Kilka osob znajomych na ten sam problem, poddali sie. Z natura nie wygramy.
Rondo jeszcze chwilkę. Hakonki już zielone pokazują, zaraz będą tam orliki, zawilce.
Póki co na rabacie pod płotem zaczynają świdośliwy
Przycięłam je trochę wczesną wiosną by zagęściły korony. Jedną trochę mniejsza ale to ta, której wycięłam czubek i prowadzę nowy przewodnik z bocznej gałązki. Chyba będzie dobrze z nią
Dziękuję za pochwałę mojej wiosennej rabatki.
Na nowej rabatce posadziłam nowe róże Myriam. Mają to być jasne kwiatki. Zdjęcie ściągnięte z netu. O teraz widzę, że to zdjęcie jest od kogoś z naszych ogrodowiskowych ogrodów.
Lilaki już ładnie pokazują pączki, więc mam nadzieję, że wypadną lepiej jak moja podmarzięta magnolia.
I mamy maj , nie wiem jak u was ale u mnie zaczął się deszczem a teraz słonko wychodzi.
Gorąca nie ma , ale kilka cieplejszych dni wcześniej spowodowało, że moje tulipanki bardzo nie śmiało ale coś jednak ruszyły, choć jak oglądam fotki u innych to mam wrażenia , że to normalnie inna strefa klimatyczna.
No i moje skarby klonowe: Trompenburg, Sangokaku i Greenthumb North Carolina. Wszystkie trzy piękne duże drzewka Czekam na dostawę po majówce.
Z drobnicy w końcu trafiłam na tanią sadzonkę tawliny jarzębolistnej SEM, pióropuszniki strusie na leśną rabatę przy wjeździe i przywrotniki, które zawsze mi się podobały
Zachwycona jestem wyborem w tej szkółce, raj na ziemi. Nie chcieliśmy wyjść stamtąd